2007.06.30 - Egon

20:30
Ja, den här bloggen (äckelord) är tillägnad Egon Kjerrman som ALLA bör se på Svt 1 20.45. Vem fan är Egon Kjerrman undrar ni då? Ja det kan man egentligen skita i, vad man bör veta är att det bästa bandet i den genren har gjort ett X antal låtar där Egon ingår i lyriken. För vad kan rimma på Egon Kjerrman, svalde...

Den här sidan kommer att uppdateras efter programet, det kommer bli mycket skratt och förhoppningsvis kanske även Hyland kan vara med på ett hörn. Men det är en annan historia. Heja Minnenas Television.

För övrigt har jag tippat på hästkäften Andreas Jonsson idag på Speedway GP. Men jag gillar inte honom.

Uppdatering kommer...

23:17
Åh, det var alldeles för lite Egon men det var kul. Egentligen är det bara kul när hans namn nämns eller när han själv sjunger. Hur som helst, allting är så väldigt mycket Onkel Kånkel. Ojojoj

2007.06.27 - Bajen-Ifk

När man känner sig jävligt hängig finns det inte mycket som botar. Bland all febersvett, kallsvett och att inte kunna sova så piggnar man ändå till när Bajen vinner. 3-1 mot IFK och dessutom spelade vi bra. Taktiskt sett över hela matchen men framförallt i de 45 första då våra mål kom också. Snygga mål dessutom signerat Eguren, Chanko och Zengin. Eguren var bra som vanligt, speciellt i första sen tog mer Zengin och Chanko över.

IFK's mål påminde om det Krister Nordin gjorde mot oss för några år sen, det ska inte få hända. Även om det var kollektivets miss kanske Kingson får ta på sig det lite mer än dom andra. Hur som helst hoppas jag att det inte är hans sista match hos oss. Jag litar inte på Erland alls. Och jag tycker fortfarande att det är väldigt märkligt hur man skriver kontrakt med just en målvakt för bara en halv säsong. Undrar om det var det Äpplet förklarade till sin bänkgranne Martin Dahlin.

Det var en rätt trevlig omgång och nu ligger vi trea. Det är extrakul att djurgårn inte hade ett enda skott på mål, och deras äckliga kaxighet är på väg tillbaka lite, 0-0 mot Örebro och deras tränare tycker att dom gjorde en strong insats ändå...för dom var en man mindre på planen ett tag. Aik ligger riktigt långt ner och Malmö förnedrades. Men bäst av allt vi förnedrade IFK.

2007.06.19 efter derbyseger

Jag ska först säga att jag inte själv var på Råsunda och har inte varit där på flera år. Men det är upp till mig, men ändå var det dåligt med folk. Jag försökte räkna lite. Gais har runt 3000 på sina hemmamatcher, IFK har runt 8000, det är 11000 sammanlagt. På deras derby kom det drygt 30.000. Hammarby och Djurgården har runt 10.000-12.000 på sina hemmamatcher, sammanlagt alltså 24.000. På det här derbyt var det nånstans runt 25.000 pers. Jag får det inte riktigt att gå ihop.

Men det är egentligen skitsamma, jag kan räkna 1+1=2. Det räcker en sån här kväll. Vi gjorde 2 mål dom gjorde inget. Eguren gjorde 2 mål, ingen annan gjorde något alls. Han är så mäktig på planen. Även var Lolo bra och sen kan hela kollektivet få beröm. Jag har hyllat Eguren många gånger och han förtjänar den hyllningen. Får vi behålla honom kanske Mikkel kan se sig om efter ett annat lag.

Jag såg matchen på tv och i början kändes det som att det var ap-klacken som hördes mest, att den var uppmickad, men vi kom in i matchen mer och mer och dominerade stundtals, givetvis gjorde målet att vi fick mer vind i seglen. Arne Hegerfors... bara för att Konskallen Jones i Dif är svart behöver det inte betyda att det är han som är Dembo. Jaja, det är inte lätt att bli gammal.

Fröjdfelt fick kanske inte riktigt matchen dit han ville, visst ska det vara kamp, men det ska mycket till för att jag ska använda det kvinnliga könsordet fitta som en svordom. Men det var just vad jag kallade Lance Davids som gång på gång bara satsade på benen. Men hur som helst, det var en tuff derbymatch men det var inte alls orättvist, det kan ingen säga. Bajen vann med 2-0.

Ett annat möte hölls ute på stan där polisen hade fullt jobb, enligt media greps 165 personer. Men det var ju bara östermalm som förstördes, så det är väl skitsamma för mig iallafall. Hoppas ingen blev allvarligt skadad. Såvida det inte var någon från kåren... får man skriva så? Jag gör det iallafall, för dom har skadat mig flera gånger.


2007.06.18 - uppdatering

Tack för alla trevliga ord. Nu är läget så här att preliminärt datum för inspelning är den 13 juli. Alltså nästan en månad kvar. Och för att det ska bli så bra som möjligt ska jag köpa nya strängar till gitarren dessutom. Jag kommer att lägga två gitarrer. En låt blir distad och minst en låt lägger jag stämmor på i sången. Om vi hinner läggs även bas på.

Killswitch> Haha, jag kommer att byta ut låtar lite då och då, det finns några låtar som inte så många har hört, men jag tycker inte att dom håller särskilt hög klass så jag får se hur jag gör.  

Den 29:e juni kommer jag göra ett gästinhopp med mitt gamla band och sjunga en låt. Den kommer om tekniken vill sig att hamna på myspacesidan också. Det blir en Pogueslåt iallafall. Mer säger jag inte.

Och imorron är det derby. Om man ser det rent tabellmässigt är det jävligt viktigt att vi vinner. Jag tippar inte, jag är vidskeplig. Nu har jag inte kollat på Unibet. Men matchen kommer att sluta precis tvärtom mot vad Unibets "expert" Tomas Ravelli säger. Dags för Lyrica, Stesolid, Omeprazol och Stilnoct nu. Så kul man kan ha det. Mer Stesolid väntas imorron med all säkerhet.

2007.06.15 - Ny arena?

Jag läste på text-tv på Kanal 5 (Aftonbladet) att Hammarby ska få en ny arena nu. En miljard ska det gå på. Jag tillhör skaran som inte kan tänka mig en annan arena än Söderstadion. Det här med ny arena har det pratats om länge och jag tänker inte lägga någon större vikt på det i det här läget.

Det jag verkligen funderar över är HUR den ska byggas. Det ska bli en jättearena med plats för 30.000 pers. Det värsta av allt är nog det förbannade konstgräset. Jag vill inte att VI ska spela på konstgräs. Det är obegripligt. Varför??

Men ja, HUR ska den byggas. Om det blir en stor arena som ska ligga på andra sidan av Globen kommer en bild av Johanneshov klart att förändras. Kommer arenan drabba Nynäsvägen? Den måste alltså ligga mot det håller där Systembolaget finns. Det finns även flera andra företag där som kommer att bli drabbade. Behåll nuvarande Söderstadion. Visst är det ok att modernisera men jag tycker fortfarande att det är tråkigt att kortsidorna är totalt förändrade mot förut. De grönvita kurvorna.

Arenavägen måste demoleras känns det som, måste även Hotell och Restaurangskolan flyttas och Slakthusområdet förändras, till kanske parkeringsplats? Jag förstår inte tanken, det är därför jag skriver. Jag kommer inte vara lugn till jag verkligen vet vad som händer. En miljard, jag vet inte hur långt det räcker, men täcker det kostnaderna för byggandet av arenan, ombyggnad av vägar, flytt av företag osv...? Parken och dammen kommer försvinna helt säkert. Att bygga på den sidan om Globen kommer att förändra en hel del som sagt. Jag tror inte att jag vill ha det så. Jag vill ha kvar Söderstadion. Jag har sett hur Gamla Ullevi har blivit totalt nedriven, skulle jag hålla på något göteborgslag skulle jag inte klara av det. Och vi som har Söderstadion och förmodligen ser den som ännu mer helig än något i Göteborg, klarar vi av att se Söderstadion rivas och totalt försvinna?
 
Som en stor vän av hela 121-området så vill jag verkligen inte att det ska ske, jag avskydde byggandet med Södra Länken tidigare. Blåsut och den del av Skärmarbrink som ligger närmast blev helt förändrad. Jag är nog väldigt konservartiv i det här läget. Fan, förstör inte stadsbilden ännu mer...

2007.06.14 - myspace

Nu har jag blivit majspejsare. Där dyker det upp lite låtar då och då som inte finns på andra ställen. Så man kan väl säga att det är lite av den officiella musiksidan och det här är den officiella tankesidan. Här kommer som vanligt nyheterna i alla turer komma upp först. Finns du med på myspace.com och har friska tankar så är det bara att hojta till.

myspace.com/sjuttisju

2007.06.12 match

Halmstad-Hammarby. Jag åkte inte dit, ett tag tänkte jag, jag ville ner och tillsammans med alla andra med bajensympatier visa att det går att åka så långt och ändå förnedra de äckliga som, hör här... håller på ett förbannat Gyllene Tidelag (Det är nog det mest fyndiga jag har kommit på nångång, Oldsberg - släng dig i väggen)

Matchen sågs på storbilds-tv i goda vänners lag. Det visar sig åter att det är mål som räknas i fotboll. Gör man inte mål spelar det ingen roll hur mycket chanser man har. Pyret, det har du rätt i, vad resultatet än blir är det det som gäller och är rättvist. Tyvärr kändes 2-2 målet som en seger, kanske fel att säga tyvärr. 2-2 är bättre än ingenting och det var verkligen glädje när sassabrassen fick in den. Men den bästa insatsen gjorde väl Kingson när han var uppe och skulle nicka på hörna, precis efter att jag har sagt att det borde vara onödigt att ta upp honom, med tanke på hans längd och de jävliga målen. Men han kom som en projektil och var 2 cm ifrån.

Om det är någon som har lust att skriva något om resan så skicka en berättelse från eller snarare med dina betraktelser till blogg77(a)hotmail.com. 

Förresten, först skorna och sen en trumma. Håll ordning! Haha 

2007.06.10

R.I.P Kenny Olsson. 1977-06-03 - 2007-06-08
Speedway är den enda motorsport jag faktiskt tycker är kul att titta på. Varje olycka är tragisk och när det på sitt sätt är någon som ingår i bajenfamiljen känns det givetvis ett strå värre. Det är en del av min familj och därför känner jag en empati som jag inte brukar känna i övriga fall. 

En person som jag däremot ogillar rätt mycket, Andreas Jonsson, vann GP i Danmark under Lördagen. Jag hade satt mina slantar på Gollob som faktiskt kom till final (dock sist där), men det blev ju rätt komiskt att Andreas vann, och det är nog lika poppis att vara svensk i Danmark nu som det är att heta Donal MacIntyre och befinna sig ungefär var som helst på jorden. Våra rödvita grannar buade kraftigt under svenska nationalsången, det är så tråkigt med osportslighet.... Tänk om alla bara kunde glädjas och aldrig visa känslor. Vad skulle då "journalisterna" smygrunka till medan de fördömer det offentligt?

Danskarna är riktigt bittra nu, två mediaomnämnda händelser på lika många dagar. Bröndby och Roskilde har rört om lite. Ärligt talat är jag rätt ointresserad. Ge skåne till Danmark så kanske dom blir lite gladare, det blir iallafall vi.   


2007-06-02 inget alls

Jag kommer bara att uppdatera här sporadiskt ett tag framöver. Jag mår alldeles för dåligt för att orka med något just nu så jag skiter typ i allt. Däremot KOMMER skivan att spelas in.

Vi ses senare.