2008.04.30

Jag tror att det här är Hitlers döds eller födelsedag. Är inte helt säker. Är inte särskilt intresserad heller. Men hur som helst är det Valborg, då ska folk ut och supa och bete sig som svin. Inte jag, jag ska sitta hemma, själv och bete mig som ett svin utan att supa. Anledning, jag glömde bort att det är Valborg idag. Jag som hade planerat att åka till Uppsala. Jaja, det är sånt som händer.

Söndagens match mot IFK kommer jag att ha ett 10-tal skivor till försäljning. Hur, var och när dom säljs vet jag inte för tillfället men ev. får jag hjälp att sälja dom vid något souvenirstånd, håll utkik. Men framförallt, gapa som en pungsparkad tapir under hela matchen. Det är dags att börja ta poäng nu. 

I övrigt har jag så här nästan ett år efter att skivan släppts kommit på att låtordningen på omslaget är fel. Men ni har säkert supit sönder det ändå. Då jag inte hade ett layoutprogram när jag gjorde omslaget kan jag inte rätta till det nu, så det är som det är. 

Bra att även bojkotten mot Syrianska blir av. 

Vad mer? Jo Äpplet har avgått som VD för Bajen. Det råder delade meningar om honom men de kritiska är de som hörs starkast. Ny VD  är Micke Andersson. Jag tänker inte yttra mig om honom, jag gillar inte att spekulera. Som spelare finns det väl bara ett stort svart minustecken... hans år i IFK. Själv tycker jag inte att det är att svika Bajen, han kom ändå tillbaka till oss och fortsatte under några jojoår i början av 90-talet. 

Forza Bajen! 

F.ö vill jag tipsa om en blogg som är intressant för folk som gillar svensk punk i alla kategorier med en hel del inriktning på gamla klassiska band. Det är mannen som under en period av 80-talet gjorde fanzinet Profitblaskan, sedan skrev han i Close-up. Det finns även en inriktning på IFK Peking man kan läsa eller bortse från. Det finns iallafall väldigt mycket läsning. Kolla på
http://sirling.blogg.se/  

2008.04.28 Öde

Det är tomt nu, som ett brevpapper utan ord
Likt min hjärna, det är bara blankt.
Men så fort jag börjar skriva ner mina tankar
Går min hjärna på högvarv. Text med rim och hat
 

Det var det enda jag kunde prestera just nu. Men precis  så är det. Idag när jag försökte skriva en text satt jag bara och stirrade på pappret. Det var helt tomt och jag var helt tom. Men helt plötsligt började orden att flöda. Som om jag hade flytt från min kropp. Hur som haver blev det ingen text. Efter förlusten igår kände jag bara...ingenting. Jag hörde matchen på radio, och det var helt tomt där med. Och det verkar varit en skitmatch. Men om jag skulle skriva något så blev det mest på Roffe Wiklunds spår om otrohet.

Nu har du krossat mitt hjärta, en klyscha som är sann.
Det var det jag fick fram.

Näe, nu är det inte bra på något sätt.

2008.04.23 Vilken dag

Ja sjujävlar vilken märklig dag det blev. Och vilken fantastisk avslutning på dagen det blev. Det tackar jag dig för E. Jag ber att få tacka för alla gratulationer från alla håll som kom in igår. Det var trevligt. Och ja, kvällens avslutning får ni inte veta något om, utan bara fantisera er fram till.

Match mot Postorderföretaget, det är nästan på gränsen att jag ser Anders Svensson få en tacos uppkörd i röven av Sulan. Anders måttar ett slag mot Sulan som träffar brevid, då Sulan snabbt vräker sig undan. Båda blir utvisade. Anders hånas och Sulan hyllas. Det kan nog bli nattens dröm tror jag. (Detta är skrivet 23/4 kl 02.36)

Det var kul att min text på sthlm-södras forum fick så mycket bra respons, som jag skrev där, hittar jag något ställe att spela in så gör jag det. Det får bli så... jag har idéer, så ev. behöver jag några man som kan sjunga fotbollskör på några ställen. Vi löser det då.

Svar på kommentarer:

Skinner>> Haha, dunka in några feta sen jävlar blir det Prada till mig. Tack för gratulationen, kör hårt med spelandet, men tänk på vad Socialstyrelsen säger. Att dom aldrig lär sig... det är såna myndigheter man gärna trotsar. Ha det bra, och skrik dig hes mot Ellos

id27>> Och ja, vad ska jag säga, det finns inget att direkt mothugga på det du skrev, jag tänkte på dig när jag släppte in damen hemma idag, jag höll upp dörren och lät henne gå in först. Vackert gjort av mig, sen skulle jag väl förstås ha gått ut och snickrat på huset i en timme. Komma in till färdiglagad mat, sen ta hand om disken, lägga barnen, vara snäll mot fruntimret ett tag, utan att hon släpper till förstås...osv... näe, hur vill dom ha det? Jag håller med det någon sa - humanism låter bättre... nog för jag är misantrop men men, tanken i sig.

el comandante >>  Tackar. Jag har inte hunnit fixa några av dom gamla än, men springer vi på varandra kanske det gå att lösa ändå. Är väldigt intresserad av hur ni låter. Lägger ut en lina här också... Någon som har en portastudio -->kopplat till datorn med bra ljud

SE 16 >> Tackar. Oki synd, men jobb är alltid jobb och jobb ät dollars... Men vi SKA ses snart.Ha det bra!

2008.04.22 Kvinnor/Män. Fylla år

Ursäkta mitt humör, jag är ilsk, arg och hatisk, men jag älskar er alla bajare.
Läs om du orkar, det handlar om min syn på kvinnan samt mannen och kvinnan/mannen

Fan, nu ska även jag haka på lite i den tysta debatten angående fruntimmer. Jag bläddrade lite i lokalpressen samt i någon bilaga för kommunen. Och det är ett SJÄRSÄRDELES tjat om vad duktiga alla kvinnor är. Ahh Margit 48 har klarat av att brottas med Storsjöodjuret. Kvinnor kan-helvetet förnedrar ju bara kvinnorna själva. Om man går omkring och känner sig underlägsen hela tiden, då blir man det. Jag tycker skolan har det största ansvaret eller kanske redan på dagis. Molly får en rosa boll och Bogdan får en blå. Varför ska det vara så? Varför ska det vara så jävla viktigt om vad som är manligt och kvinnligt.

Redan från bebisåldern lär sig ungarna att killar är starka, svär och spottar medan flickorna är försynta. Kvinnor kan! Sug på det ordet, och tänk på att det är kvinnor själv som kommit på det. Sen snackas det om att det är män som uppfinner saker som sexiga stringtrosor och andra underkläder för kvinnor. Bara för männens skull i princip, men vem är det som köper skiten? Jo kvinnorna, dom som kan...! Men det där med stringtrosor, vad är det mot kvinnornas egna uttryck Kvinnor Kan. Och hur kan dom själva låta sig vara med i artiklar i tidningar som visar en kvinna som lyckas. En man skulle aldrig komma med i en sån artikel. En kvinna som gör något sensationellt, visst det är tippentoppen, men gör inte en specialgrej av det bara för hon är kvinna. Och som sagt, kvinnan själv borde tänka efter före.

Har jag nånsin sagt att jag avskyr människor? Både män och kvinnor.

Den här sortens människa är långt ifrån vad jag är: Wannabe-stureplan, skriker och dricker drinkar. Kallar brudar för brudar (gärna med jättestora pattar), är på ap-stadiet även som nykter, åker på sista minuten till Kos och beter sig som en svinig svensk bara kan bete sig osv osv... En del av er som läser känner precis igen vad jag menar, och en del av er är precis sådana.

Visst är män riktiga svin ibland. Men... alla dessa "kickis"-tjejer och andra bimbos och blahablahä-tjejer som skrattar och faller för dessa män, dom är precis lika vedervärdiga. Och inga kan bete sig värre än fulla fruntimmer. Egentligen är de till och med likadana i alla åldrar. Fast värst hatar jag nog fulla kvinnor runt 45 som går ut och tror dom är 20 igen. Dom för ett sjujävla liv. Ja de är nästan värre än 50-åriga män som är "ungdomliga" och vill ha lammkött. DOM STÅR JU FÖR FAN IALLAFALL FÖR DET.

Är det någon som vill kommentera ämnet? Gör det då för fan.

Sådär... förresten, idag fyller jag år. Men jag känner mig fortfarande som 20 och ungdomlig, så var finns lammköttet? Jag kan viska ord i ditt öra som får dig att gå igång. Prada - Kreditkort - Gucci - Far åt helvete 

2008.04.20 kff borta

Ännu en cirkusmatch, en helt värdelös match. Bojkotten höll i sig iallafall. Det är bra. Tycker så jävla synd om en bra jobbande Poppen som får släppa in det där målet. Det är dock inte hans fel. Backarna var ju och köpte korv typ. Men hoppas verkligen att han får stå kvar även om Rami blir frisk. Harris var bra idag också. Men vissa, eller snarare många i Allsvenskan kan inte en slå en vanlig jävla bredsida. Och det där får dom lön för???

SE16 Ja jag hade ju till och med tippat på Leeds, dom vinner alltid när jag gör det. Hehe, men att spöa upp Millwall borta är en skön merit.

Zulu : Vi kan ju byta skiva, just nu har jag inga men jag ska fixa nya så fort jag kan.

2008.04.13

Om cirka 10 minuter är det den 14/4, vilket innebär derby mot aik solna. Jag kommer icke att befinna mig på plats på grund av olika omständigheter, min biljett har dock hamnat i säkra händer utan någon form av profit till mig. En för alla, alla för en! Typ. Jag ska se matchen på tv med en av mina bästa vänner som är...gnagare, så det kommer gå hett till där. Vi har dock ett löfte, man får jubla men man får inte jävlas, det känns rätt bra faktiskt.

Windmill field: Tack, jag kommer köra på och är säker på att du kommer gilla nästa skiva som fan.

Silverseven: Får du några idéer till texter är det bara att säga till. För övrigt, jag tänkte spela in Blickarna flackar...-låten, är det ok? 

elcomandante: Vi är nog ganska lika där. Kom in i punken för 17 år sen. Det irländska började locka mig för 14 år sen och har liksom utvecklats mycket. Från början var det mest whiskey in the jar och sånt. Star of the co. down är min absoluta favoritlåt. Men nu har det gått över till lite mer rebel... Jag har spelat både punk och irländskt. Iallafall, den nya skivan kommer att innehålla omskrivna irländska låtar och eventuellt en del orginallåtar, men det kommer absolut inte bli en mix av punk och irländskt, jag har tröttnat sjukt mycket på det.

Jag kan säga att min kompis (gnagaren) har en rejäl utbildning inom svenska språket. Han gav mig mycket beröm för en ny text jag har skrivit. Det är låten Dicey Reily som är omgjord och heter "Vinner vi blir det ligga" Jag känner mig stolt. Att trots att det är en bajenrelaterad låt och han är gnagare så tyckte han den var bra. Så bevisar väl det att han även kan se objektivt.

Fan vad uselt det har gått på Unibet nu. Bajen vann iallafall andra matchen mot H 43, det var spännande i slutet.

Yea, fan... vinn över gnaget, mitt psyke klarar inte av något annat. SNÄLLA HAMMARBY!

2008.04.11 Kommentarer

Just nu mår jag piss. Stesoliden åkte fram på tåget hem, höll på att börja skaka och fick bara sitta apatiskt och hålla i huvudet. Det ÄR ok att förlora... om man faktiskt försöker. Men att spela som en korpträningsmatch duger inte. Här följer några svar på kommentar jag fått.

SE 16: Japp jag var där, en förbannad föreställning men det var skönt att vi vann. Annars hade jag fan hoppat över bron. Kul att höra att du VAR på matchen. Förra gången, som dock känns som igår tyckte jag synd om dig. Jag försökte bära dig men... du får fan banta ner dig, tjockis  ;0) Vi får höras, det var ett tag sen nu.

el comandante: Ja det finns inte ord som räcker för att tala om hur jävla pinsamt det var igår. Och Rami, ja, det är ett kapitel för sig. Jag tycker inte riktigt om att t.ex Tony försvarar honom. Visst gjorde han ett par svettiga räddningar men det var lägen som en målvakt ska ut och täcka. Men gais mål var under all kritik.

Mister Gullmarsplan som säkert är inavlad släkt med Hasse Eskilsson: Haha, vad arg du var i SMS:et, men till slut lyckades jag iallafall se vad som stod på banderollerna. Lyckad bojkott måste jag säga.

Vi är Bajen.
Idag ska jag skriva låtar, bara så ni vet. Jag satsar på en inspelning med 10-13 låtar, det kan nog till och med bli lite blandade musikstilar. Och om sagt, omslagsbilden till nästa skiva är klar. Så nu blir det gitarr, photoshop och hat.

2008.04.10 Gais borta...var skit

Jag hade planerat att åka ner till Göteborg några dagar innan och stanna några dagar efter. Men i och med bojkotten struntade jag blankt i att åka ner alls. Lika bra var väl det. Jag såg matchen hemma på tv och det var nog bland det sämsta jag har sett. Rami gjorde två tavlor vilket resulterade i 0-2 i baken. Men det var inte bara Rami som var usel. Hela laget spelade som om det var någon form av träningsmatch. Det var ibland som vissa kombinationer var fina, av Petter och Zengin. Men det hände inget, de chanser som skapades sköts över eller riktiga strumprullare. Hur som helst, bojkotten fungerade och det var bara dryga 4000 på matchen, hade vi varit där hade det säkert kunna bli runt 6000.

Stämningen var lika usel som matchen (Bajen). Gais-klacken hördes ibland, men oftast hördes spelarna mer. Jag ska inte säga något om göteborgarnas seger för den var inte orättvis. Men annars ger jag inte mycket för deras publik. Så jävla goa och ja...usla.

Tankar går till Engla som förhoppningsvis finns någonstans, och hennes föräldrar.

2008.04.07 Hemmapremiär

Den här sidan kommer uppdateras tre gånger [nu. innan jag åker till söder och nångång efter matchen]

Uppdatering 1 - Om matchen och allmän skit
Borta bra men hemma bäst. Nu har klockan slagit över midnatt och då kan man säga att I DAG är det dags för hemmapremiär. Om folk orkar, för att göra den här sidan dynamisk hehe, så skriv ner era känslor inför det som ska hända kl 18 på söder och kl 19 på söderstadion. Skriv för fan! Blir det några kommentarer kommar dessa upp på just dagens sida.

För mig känns det rätt lugnt nu, jag har lärt mig att stänga av mina känslor, på ont och gott, tyvärr blixtrar dom till ibland, som dalmasen på jerusalem kebab fick veta. Jaja. Cirka 19 timmar kvar till avspark. Och jag håller med
www.bajenfans.se att vi måste sjunga som fan, så att ekot ligger kvar över ullevi och studsar till kalmar sen. Med tanke på att vi inte kommer att vara där. Bojkotten är så självklar. Finns det ALDRIG någon i något förbund som tänker eller känner till ordet långsiktighet. Bajen går som vanligt i första ledet mot hela skiten, i det här läget tycker jag det skulle kunna inrättas någon form av grupp bland supportrar till berörda lag. Vi kan inte acceptera att dom vill ta död på Allsvenskan. Att betala för trasiga prylar osv är en sak, men bara för att vi har bortasupportar ska vi straffas, Hammarby får betala massa stålar medan bondgängen inkasserar en jävla massa på att vi är där. MEN mot Gais och KFF kommer vi inte vara där, trist för dom men... If the kids are united!!!

I eftermiddags (söndag 6/4) var det lite småbråk utanför Jägarn. Kidsen sprutade pepparspray mot vakterna och sprayen kom in i lokalen, det var ganska kul när alla nös samtidigt. Men näe, det där är en jävla spray att få på sig. Där har bl.a snuten lyckats. Även om den används onödigt ofta. Dom sparkar på vår demokrati
________________________________________________________________________________________

Det blev bara en uppdatering. Men vad ska man säga, vi är serieledare. Det var ett sjuhelvetes tryck och ja vi vann på något konstigt sätt- 5-3, nån som satte den?
Jag har iallafall fått bilden till nästa skiva-omslag klar. Det tackar jag för. Kommer bli kungligt.

Casca: Kids... som det stod i ett gammalt Bajen Fanzine jag läste. Kulturberikare, jag vet fortfarande inte om det är ett icke pk-ord, skitsamma, det var väl typ runt 5 av dom iallafall.

C48: vi vann... !

2008.04.05 Snart dags

Ja snart är det dags för hemmapremiär. I vanlig ordning ska det marscheras från Medis till Söderstadion. Det är fruktansvärt mäktigt när hela bron över mot Johanneshov fylls av flera tusen bajare. Jag hoppas att jag hinner i tid bara. När det gäller matchen - hemmapremiär och mot Gif Sundsvall sitter minnena i från ett par år sen med samma förutsättningar. Den matchen gick nog till historien som en av de sämsta någonsin på Söderstadion.

Jag hade bokat T o R tågbiljett för att se matchen mot Gais, men jag sympatiserar fullständigt med bojkotten. Det är VI som gör Allsvenskan intressant. Ljungskile, Trelleborg m.fl gör Allsvenskan dålig på alla sätt men det är dom som ska håva in profit pga oss. Det är ohållbart. Mer finns att läsa på
www.bajenfans.se och likaså www.sthlm-sodra.com Jag tycker Bajen Fans har visat en hel del framåtanda under den senaste tiden. Det är tacksamt.

När det gäller mina tågbiljetter till och från Göteborg så skänker jag bort dom till Bajare som t.ex trots allt SKA ner till matchen mot Gais. Matchen är den 10:e -  biljetten gäller den 8:e eller 9:e, kollar upp det om det finns intresse. Biljetten tillbaka till Stockholm gäller den 14:e, alltså samma dag som derbyt mot AIK. Tåget ska vara inne runt 19.15. Biljetterna är inte till för folk som ska sälja dom vidare.  


2008.04.02 April April

Jag var inte riktigt vässad på att det var första april igår. Så jag missade alla s.k skämt. Men det gör inget för jag är glad ändå. En sak är helt fantastisk vilket jag vill tacka Dig för.

Premiären, jag såg den på tv då jag faktiskt inte mådde bra nog för att åka så pass långt. Hur som helst vann vi den skitiga grismatchen, och vilket mål Charlie gjord......nej det var ju självmål. Fast det såg väldigt kul ut när han sprang som en galning och tog åt sig äran. Visst, skulle han inte stört där hade det förmodligen inte blivit mål så han ska ha en del credd. Däremot tycker jag inte Paulinho kämpar särskilt mycket, men han såg däremot ut att ha tappat några kilo. Nhleko tar väl inte med honom på snabbmatställen nu när han är borta.

Undrar hur klacken skulle klara sig utan trumman. Förut gick det ju bra. Jag har inget emot den, men den låter matchen igenom. Kanske skulle vara bättre att bara hålla takten lite mer och oftare. Jag vet faktiskt inte. Genom tv'n så låter det iallafall inte riktigt bra.

Den 7:e är det iallafall hemmapremiär, det ska bli jävligt kul. Sen vankas Gais borta, som också är lite av en klassiker. En av världens sämsta match någonsin måste varit premiären för ett par år sen mot just Giffarna, det var en match som var så brutalt tråkig, jag minns inte ens resultatet, 0-0 kanske.

Faan, Barnet spelade bara 0-0 mot Darlington vilket förstörde min fyrling. Kunde dom inte gjort ETT mål så jag hade fått en slant? Nej nej, det ska givetvis jävlas. Men däremot vann Leeds och det glädjer alltid.

2008.03.31 Ljungskile - Hammarby 0-1
Topp-3 moment
1. Charlies glädje efter att ha...efter att det blev självmål
2. Rami höll nollan. Ljungskile var inte ofarliga men Rami verkar sprida trygghet.
3. Besvikelsen på Erkan, Petter och Lolo. Någon av dom brukar alltid utmärka sig. Dock inte i den här matchen

Snucke, om du läser detta eller någon som känner honom som kan säga till. Skicka ett mail till mig blogg77@hotmail jag måste höra och berätta om en grej.