2008.02.29 Sanslöst

Jag vill bara passa på att tipsa om den här sidan, och i det här läget är det faktist ok att länka till Expressen, något jag aldrig skulle göra i vanliga fall av princip. Alla som inte sett artikeln om han som knullar cyklar, kolla här
http://www.expressen.se/nyheter/1.1066660/man-atalas-forgrep-sig-pa-cyklar

Bajen då, ja det är stor stor kris i hockeyn. Jag är tvärledsen för att jag inte har kunnat komma iväg på så många matcher, det här kan vara slutet av en epok. Men vissa vill annat. Titta på http://www.bajenfans.se
Jag minns matcherna i div.1 östra, vinsterna mot aik i kvalet som jag till och med köpte videon av. Leksand borta är minnen som alltid kommer finnas kvar. Borta mot ssk var också roligt. Jag känner en del skam över att jag inte gått på fler matcher nu, jag gick ju alltid förr. Hm. Det är klart, jag bor ju inte i Stockholm och det kostar att resa och då min ekonomi är sisådär så går det inte riktigt ihop. Jaja...

Bandyn för fan, vilken match mot Villa. 6-5 och vi är vidare till semi mot Saik. Men den här matchen var jobbig. Men det känns som det alltid är så med Bajen i vilken sport det än gäller. Man ska alltid vara nervös. Det är bara hockeyn som har varit ok den här säsongen, men två vinster mot aik är vi fan stolta över. Och bandyn var det om ja. Stefan "Lillis" Jonsson...vilken jävla hjälte, 43 år och bara kör. Det är hjärta.

Jag börjar se fram emot träningsmatcherna som satan. Jag kommer att hinna se två stycken i mars. Minst. Jag vill verkligen se vad dom går för. Och ungefär som Cascarino skrev kan det vara bra att inte vara för full.

Vi är Bajen. Vi är allt ni vill vara!

2008.02.25 Projekt 121 77

Ja, nästa skiva går under arbetsnamnet 121 77. Från början tänkte jag att den skulle bli mer punkigare än den första skivan. Men jag har totalt ändrat koncept när det gäller musiken. Det kommer att bli mer irländskt istället. Men inte typ "paddypunk". Just nu har jag gjort om: Dirty Old Town, The Fields of Athenrye, God Save Ireland och eventuellt Star of the Co. Down.

Instrument som är spikade: Gitarr, Tin Whistle, Trummor och förhoppningsvis bas. Sen kanske något annat tillkommer om jag får tag på det.

Om det är någon som har bilder/film från Sthlm-Södra-festen, kontakta mig.
blogg77@hotmail.com

Det har gått relativt bra för Bajen i USA. En förlust 1-3 och två segrar 3-0, 5-0. Man kan ju hoppas att vissa spelare har blommat ut. Paulinho gjorde ju t.ex ett hattrick mot Ventura Fusion (Vad nu det är för skräp). Däremot verkar inte Charlie fortsätta sin trend som mot Gays utan fortsätter i vanlig stil. I år tror jag stenhårt på Petter, Castro-Tello och Dadomo. Men på något sätt tycker jag laget känns tunt. Bänken är väldigt tunn. Den som lever får se. 

Dagens låt: Shebeen - SAM Song. Helt underbar. 

Haha, ni får skriva kommentarer, det är alltid kul. *hint* *blink*  

2007.02.17 Bajen Fans

Vad har hänt med Bajen Fans? Finns dom kvar?

Man hör inte något från dom iallafall, inte särskilt ofta. Och hemsidan är en katastrof. Varför välkomnas inte våra nya spelare. Näe, det är viktigare med daminnebandy och att fjortisar från Nykvarn suktar efter Klanen. Visst, det kan väl vara med på hemsidan. Men den uppdateras sällan.

Dessutom måste BF tuffa till sig ett par smulor. Synas - Finnas. Jag vet inte om det är jag som har ändrats men förr i tiden visste man fan alltid vilka som satt i styrelsen och vilka som gjorde vad. De som leder BF måste ta tag i det här. Ha ordning på medlemskapen, fanzinet, hemsidan och bland rutiga kepsar i klacken ska det finnas någonting som visar att vi är Bajen Fans.

Jag tror många går med för att resorna blir billigare. Men nu har det visat sig att andra kan ordna resor, och på ett bättre sätt än BF. Min åsikt är att alla borde vara med i BF men just nu finns det dock ingen större anledning.

Fanzinet, det är snyggt gjort även om jag tyckte om dom gamla grönvita =) Men det ska komma på regelbundna tider. Jag har själv gjort fanzines och vet att det är svårt ibland. Men finns det en grupp som jobbar med det borde det vara enklare. 4 st per år ska kunna klaras av då det händer så mycket runt Bajen. Men som sagt, mer borde kunnas göra.

Nu finns det dom som tycker att jag kanske borde förstå att inget är lätt eller att jag borde prova på att jobba för BF. Men jag tycker jag tillför mitt på andra sätt och menar absolut inte att jag kanske skulle klara det bättre. Det enda jag vill är att BF ska bli vad det en gång har varit - Bäst. Andra falanger klarar det ju så bra. Ni vet vilka jag tänker på.
Kämpa Hammarby!

Och kommentera gärna med era åsikter, vad tycker du?

2008.02.17 - Bajen i Usa mm.

Det här är stulet från Hammarbyfotboll.se. Från intervjun med Tony ang. första träningsmatchen som slutade med förlust. Jag tycker Tonys resonemang i hela intervjun är vettig. Han vet vad han pratar om och jag hoppas att han är den del i bygget som kan lyfta laget ett par snäpp högre än vad som kan vara rimligt. Som Sören Cratz gjorde.
_______________________________________________________________________________________

Är det svårt att hitta tändningen till matchen när det är lite folk på läktarna?
- Det ska det inte vara och är det så så är det skamligt. Det är fullständigt oacceptabelt att inte ha rätt attityd för att det inte sitter publik på läktarna. Då borde man inte kunna motiveras sig på träning heller. Det är väldigt viktigt att träna på att hitta den inre motivationen så man kan ta fram rätt attityd mot till exempel Trelleborg borta också.
_______________________________________________________________________________________

Det är kul att Claudio gjorde mål, det sägs att han kämpar hårt och är det så kanske vi kan se fram emot en lika tapper spelare som Eguren. Viva la Sydamerika.

Jag har hört att många tycker som jag angående de nya tröjorna. Det ÄR fel grön färg.

Jag har varit väldigt tillbakadragen i helgen så jag har inte så mycket att skriva, det var mest det där som Tony säger med Trelleborg borta som var poängen. Och han  har ju rätt.

Så till sist - Vi är allt som ni vill va!

2008.02.12 Äntligen!

Efter många turer hit och dit och lika många rykten är nu äntligen Rami klar för Hammarby. En av fotbollsvärldens ödmjukaste lirare. Välkommen för fan! Jag har inte vågat tro nånting om den här affären förän det har varit helt klart, det är ju Hammarby det handlar om.

Men nu är det helt klart. Jag tror inte det blir några problem för honom att aklimatisera sig i klubben, och det känns skönt att ha en målvakt...en BRA målvakt ett tag framöver. Om det är ett bra jobb av Hammarby är svårt att säga, jag menar med alla rykten och allt som bara gått via media, men det är skitsamma nu. Vi har sveriges bästa målvakt...minst.

Nya tröjan är också presenterad, den är stilren och det enda som jag stör mig på är den gröna färgen, det är en aning för mycket blåton i den. Vi är ju grönvita. Nu börjar jag tro på konspirationsteorier, att något företag är på väg att köpa upp oss och kommer förvandla oss till något annat. Som har hänt med andra klubbar i Europa och BK Söder i handbollen.

Och till sist - men inte minst...Det finns bara en Sebastián Eguren! Att han vill avsluta karriären i Hammarby om han inte kommer tillbaka i år, är så fruktansvärt stort. Att man på så kort tid kan visa sånt hjärta för oss är stort. Och att jämföra OSS med publiken i Sydamerika är stort.


2008.02.05 Kommentar från Leksing

Jag fick ett inlägg som jag var tvungen att godkänna först. Det var givetvis skrivet av någon som ville vara anonym, men jag har ju IP-nummret. Så här lyder kommentaren: (Vill påpeka att jag inte ändrat någonting i texten,
varken särskrivningar eller något annat.)

Söder tattare!!! Inget intresse av hockey alls, ni var bara där för att bråka, slödder! Nu har ni även fixat ett skadestånd på ca 100.000:- till eran egen förening som redan är KK hotad. Smart! Jag trodde man skulle stötta och älska sin förening som supporter, inte göra det värre. Sen att ni även börjar bråka med varandra i Sala bevisar bara att iq nivån är skrämmande låg och att ni är bevisen av misslyckade aborter... Sug och svälj trevlig helg!

Så här är det. Du vet inget om att stötta och älska en förening. Kom igen när du går på Hockey, Fotboll, Handboll, Speedway, Bandy osv... med din förening. Vi kom upp med två bussar, vi ligger sist och visste hur matchen skulle sluta, men vi åker upp för vårat lags skull. Sen att du lusläser media och tror på allt som dom skriver är mest tragiskt. Jag såg personligen till så att en kille inte skulle vara i vår klack, för vår skull och för honoms. Stängslet
som gick sönder vet jag ingenting om då jag var i baren. Med tanke på att det var andra människor än Bajare där vi stod finns det knappast bevis på att vi slog sönder EN toalett som tydligen redan ska ha varit trasig. Jag försöker inte skylla ifrån ansvaret, men Ejendals Arena är byggd för bondlag som inte vet nånting om riktig stämning.
Sluta vara så jävla uppkäftiga bakom stängsel - sluta provocera. Jag hoppas att en god händelse med hela det här blir att halsduksbytarna tappar lusten för Hammarby. Vi vill inte ha er där, så alla ni inavlade jävlar kan väl se till att er släkt håller sig inlåsta under fotbollssäsongen.
HATA LEKSAND! Förresten, jobbar du för Aftonbladet? Skriv sansade inlägg så publiceras dom direkt och jag slipper sitta och godkänna, för jag vill att det här ska vara så öppet som möjligt.

  


2008.02.01 Part 2

Jag har inte så mycket att säga. Vi visste hur matchen skulle gå. Men att få detta bemötande från dalapolisen...skulle man kanske kunnat räkna ut? Men sen att media skulle bre på det hela med att... dom har tagit sönder toaletter! Det var ingen lallar-resa, men massa jävla text-tv sidor om att massor av Stockholmare har varit huliganer, det får mig att må illa. Vanligt jävla tjafs, men nån form av dalapolis som ska försöka ha koll på det hela, + lilla gumman oliver kahn... Stick!

DET ÄR VI SOM E HAMMARBY!

bra jobb sthlm-sodra - J.
Och Casca, du får igen din smäck-.

2008.02.01 Leksand borta part 1

Nyvaken, klockan är strax efter 10. Jag har känt mig jävligt peppad för den här dagen väldigt länge nu. Bajen ligger tvärsist i serien, vi möter Leksand och kommer att få storstryk förmodligen. Men det är inte det det handlar om. Det handlar om fenomenet Hammarby. Hammarby - Vi alltså. Två bussar till Leksand med dom riktigt hängivna supportrarna, inte dom som går på fotboll då och då och "hejar" på Bajen. OCH framför allt inte dom JÄVLARNA som går på Bajen i fotboll och Leksand i hockey. Dom är inte värda ett skit. Det är DET vi ska visa idag. Leksand Stars och deras äckliga Starbabes ska inte få det lätt. Dom brukar fylla sin sektion i klacken. MEN för att håna dom jävlarna lite mer - Leksand är lillebror i Dalarna, Mora är storebror. Men VI är Bajen.

Nästa part jag skriver kommer bli några timmar efter matchen, räkna med att det blir en del felstavningar då haha. Alla som åker upp dit ska känna sig stolta, vi gör en insats, det är vi som förgyller vårat klubbmärke, och hockeylaget ska känna sig stolta. Som sagt, vi ligger sist men det är utan tvekan Hammarby hockey som har något unikt. Dom har oss - Vi har dom. En positiv symbios.

Forza Bajen!