2008.07.31 Mer bilder

Först och främst om jag inte har skrivit det redan, förvirrad som jag är. Fan vad kul med hockeyn, att det drar spelare dit. Hade jag kunnat ens bromsa med ett par griller hade inte ens funderat på att vara med. Men, jag gör mig nog bättre på läktaren i den sporten. Slå Bajen slå!

Dif har just spelat sig vidare i nån cup 2-2 borta mot smörisarna Flora, 0-0 på hemmaplan, så det måste vara en skön merit. De lallade om att de hade sån kontroll och mer eller mindre ägde matchen. Sen på två minuter gjorde Flora 2 mål, satt och hoppades på 1 till men det kom aldrig.

Jaja, här kommer några till bilder från Örebro borta. Just nu sitter jag vid en skärm som är förbannat mörk, jag ser knappt något och har försökt att blurra så gott det går, för det ska man göra. Det betyder alltså att det under nästa vecka kan komma upp flera bilder. Kim>> Jag skickar inga av dom här bilderna tyvärr. Men du har rätt, det var jävligt trevligt. Kan även säga att jag har gjort dom här bilderna mindre.

Delar ur filmer
Här är delar ur det jag filmat. Runt 10 minuter totalt. Be inte om att jag ska skicka (gäller inte fraktionerna)

Så här såg det ut framme vid stängslet


Stämningsfullt.

Som sagt, ev. kommer det fler bilder om det finns några som är värda att lägga upp. Och UB, SB, HU...osv, säg till om det är något av intresse (blogg77 @ hotmail.com)

2008.07.29 Fest i Örebro

Vilken fest det blev utanför Behrn Arena. Tyvärr var det många bajare som struntade i bojkotten och på tv-bilderna såg man alldeles för många med grönvita kläder. Jag försökte prata med en del människor men det var som att tala med en vägg, eller en jävla klagomur... "jag är från Örebro så jag ska se matchen" VI ÄR FRÅN STOCKHOLM OCH SER INTE MATCHEN TROTS ATT VI ÄR PÅ PLATS. Vad är det som är så svårt att förstå? Jaja, folk fattar inte, bryr sig inte osv... det var ändå jävligt kul utanför. Tack Farsta för ölen, nog för jag avskyr Sofiero men hellre det än ingenting ibland. Världens snyggaste grabb såg till att det var hålligång hela tiden... och givetvis var dom tvugna att genera mig, men det är coolt att främst UB röjer som fan till min truddelutt.

Canal + måste ha lite heder som aktivt lyfte fram bojkotten och Antonelius använde rätt hårda ord mot Förbundet. Dom är bra på den kanalen... inte så jävla mycket moral, förutom Arne då men han är ju så förvirrad och gaggig.

Jag har precis skrivit en text till en låt som är tillägnad Bajen Fans Ishockey.
Första versen:

Ni trodde ni hade sett allt från oss
Men själen överlevde förstås
Vi är Bajen med fanan högt i skyn
Ni är skit som vi trampar ner i dyn


Och här är några bilder (och vad är meningen med bilder om man inte blurrar ansiktena?  =) Jag har fler bilder + filmer från kvällen, tänkte försöka skaffa ett redigeringsprogram så man kan klippa ihop det bästa.

Ressällskap
De jag åkte med. H, H, T, N

Vi träffade tyskar
Jag med de jag åkte med + 2 tyskar som reste runt i Europa och kollade på fotboll


Festen utanför Behrn Arena

UB
Efter matchen. UB ställer upp

ub mfl
UB + annat pack

2008.07.28 Mot Örebro

Idag ska vi tillbaka till den stad vi alla tycker är träääälig. Örebro. Men vi ska inte gå på matchen? Ja, vet man varför så är det inget att snacka om. Vi gör det här för oss och för supporterkulturen. Mer om hur det var kommer sent ikväll eller imorron.
Nu kör vi...

2008.07.20 Bajen - Ösk

Bajen vann. Petter kom perfekt utan markering och nickade in Chankos hörna. Efter 7:e minuten. Jag tittade på min tipslapp som det stod 3-0 på, jag trodde det skulle spricka, att det kanske skulle bli 6-1 eller något sånt. Men som tur var blev det bara 1-0 för det fanns chanser, farliga sådana då Örebro kunde gjort mål... då är inte en 1-0 ledning den bästa. Jag förstår bara inte riktigt varför vi slutade spela offensivt. Det är framåt vi måste, går vi framåt finns större chans på 2-0. Men det här var en usel match där man ändå får vara glad över att vi vann. Det var förövrigt min första hemmamatch som jag såg på TV, det såg rätt bra ut på läktarna. Och min sång vevades två gånger i första halvlek.

Nästa match mot Örebro upphävs bojkotten på ett sånt sätt så att alla, eller iallafall så många som möjligt ska försöka åka dit och stå utanför arenan och leva ett jävla liv som smittar sig in till våra spelare. Utan att Örebro får en enda biljett såld. Landsortslagen kommer inte klara sig utan oss som är med på det här.

Nu sticker Charlie till OS, bra på sitt sätt då han iallafall slipper avstängningen efter hans tredje gula kort. Hoppas USA åker ur fort så han kan komma tillbaka. Han kanske inte är en sån spelare  som behövs mot Örebro, han kom faktiskt inte långt alls. Erkan var bedrövlig... jag sitter i soffan och ger honom chans på chans och skriker "GÖR NÅNTING BRA NU DÅ FÖR FAN" då tappar han bollen, antingen till en motståndare eller ut över sidlinjen. Poppen, dags att visa det du visade förut. Visst nu höll du nollan men du är darrig då och då. Men... du presterar bra räddningar också, men måste man ha hjärtat i halsgropen hela tiden och jämt när man ser vårt kära lag spela. Just ja, angående Charlie... jag vågar stå upp och säga att jag har trott på honom. Grabben har boll i sig, han kämpar hårt, han har sinne men han kunde inte göra mål. Visst, är man anfallare ska man göra mål men tänk alltid långsiktigt ibland, grabben gör mål nu ju. Inte idag, men det har blivit en del baljor på senare tid.

Om några veckor kommer en video till Bajen Vann att läggas ut på Youtube, en chans för alla att lära sig melodin och haka på t.ex UB när dom försöker dra igång den. Det är som vanligt min medhjälpare i dessa sammahang, mannen som står bakom StädFirmanBajen som kommer att producera videon.

Idag vill jag tacka Petter för målet. Chanko för ett jävla slitjobb samt Traore i backlinjen. Sen vill jag ge stora applåder till Sulan som fick komma in i spel.

Dessutom, Fredrik Söderström, välkommen till vår vackra klubb.


2008.07.20 Irländsk folk - Barcrawlers

Okej, efter onsdagens spelning på Dubliner inne i stan med The Barcrawlers blev jag inspirerad att skriva lite om kvällen. Den var händelserik på många sätt. Det var jävligt kul att träffa bandet, jag var ju med och spelade flöjt där innan det gick åt helvete med mig. Jag beslutade att lämna bandet. Trist men jag ångrar det inte även om det var tråkigt att inte få träffa mina bandkamrater.

Dom spelade med orginaltrummisen då den senaste har hoppat av. Det lät faktiskt bra ändå, han vet hur man bankar på dom där skinnburkarna. Dom öste på i tre set med hitlåt på hitlåt. Och givetvis, att sångaren är från Dublin gör inte saken sämre. Jag avskyr svenska band som försöker låta som dom pratar med irländsk accent. Det blev en hel del cider, RIKTIG cider för min del och innan jag kom hade jag druckit en kir och en öl, men jag kände ingenting av det faktiskt.
Sen kom en annan gammal kompis, en radioredigerare på nån dunkadunkakanal, hon fick min Socialgrupp 3-låt. Men det är väl inte troligt att den spelas.

Mer då, det var Leksingar där... det gillades inte och det gillades inte när dom snackade skit om Bajen. Men jag tog hand om det på ett lagom sätt, sen var det inget mer med det. Och innan nattbussen på centralen kom hann jag med lite en-mot-en mot en djurgårdare. Men det var inget mer med det. Jag vet inte hur man ska summera det, vill han säga att han vann är det ok för mig.

Jag fick höra en annan rolig grej av sångaren. Jag tror jag uppfattade rätt bland skrålet och på engelska, men när dom spelade i Leksands Ishall (JA JAG VET, DET ÄR ÄCKLIGT) så hade han stått och skrikit Hammarby, snacka om att veta hur man ska bete sig i deras äckliga islada. Cred för det! Haha.

Skitsamma, The Barcrawlers, kolla in dom på
http://www.myspace.com/thebarcrawlers eller http://www.thebarcrawlers.com/ Jag är väldigt kräsen på Irländsk folkmusik och hatar hela den där paddypunkscenen men det här är ett band som spelar ganska traditionellt och mycket åt The Pogues, med andra ord lite hårdare utan att jag vill kalla det punkcrossover.

Såhär såg det ut när dom spelade live på Dubliners 08.07.16

Hot Asphalt
http://www.youtube.com/watch?v=7G9BXSZF76E

Dirty Old Town
http://www.youtube.com/watch?v=tLheMH8qDSw

Mer och annat finns här:
http://www.youtube.com/77micke77


2008.07.13 Missa en hemmamatch?

Finns det någon hemmamatch det inte spelar så stor roll om man missar? Det är ju trots allt inte bortalaget man går dit för att se. Så egentligen tycker jag inte att man kan välja. MEN... om det nu ska väljas känns det bättre att missa Bajen-TFF eller Bajen-ÖSK. Just den sistnämnda kommer jag att missa. I mina tankegångar låter det helt sjukt men det har lite med ett val jag gjorde då en annan grej kommer ivägen. Biljetten kommer ändå inte att gå till spillo utan skänks helt enkelt bort till en vän. Vilken hjälte man är då... pft. Hur som haver ska jag upp till Gnarp, bara det är sjukt, och gå på Badrocken, sjukare? För där spelar The Kristet Utseende. Kan det bli bättre än att se dom på hemmaplan? Ja det är klart det kan, men i den paranormala världen av substanser och musik... då är det nog oslagbart.

* För övrigt, igår... inte en droppe och inte ett piller. Vem kallar ni pundare nu va?

* Nästan 3000 medlemar på SS-forumet och det har inte spårat ur särskilt mycket, det är roligt.

Imorron är det MFF borta, jag har hela tiden tänkt att det inte kommer att gå. Sen när jag tar mig en titt på tabellen visar det ju sig att vi ligger före skåningarna med 1 poäng. Varför skulle det inte gå? Synd att Petter är borta. ERKAN TA DITT ANSVAR! Jag hoppas mest på att defensiven orkar och klarar av det här, vi KAN ju faktiskt gå om AIK imorron om det vill sig väl. Gissa vilken Kenta-låt som åker på då hah!

2008.07.11 - Hockeyn bl.a

Sandra: Jag tror inte du förstod. Jag tycker det är underbart att EM är slut. Vad du tycker intresserar mig inte.

PUNK: Nej jag ska inte på Augustibuller i år, även om jag skulle vilja se UK Subs.


Nåväl, här är den enda länken som behövs för tillfället
http://www.bajenfanshockey.se/ med den tuffaste omröstningen, som dock inte funkar. Inte för mig iallafall. Om drömmen blir sann får vi snart möta Leksand borta igen. Och om systemet skulle funkat som det bör borde vi möta DIF Hockey om något år, men förbundet låter visst dom få bli kvar i Elitserien. Skitsamma vad andra lag pysslar med just nu. Det är skitkul att det har kommit så här långt. Att engagemanget funkar. Jag ska klura ut ett sätt att bidra till hockeyn, förmodligen ekonomiskt. En ny singel kanske...? Gamla skivan på Tradera... kom med förslag eller gå helt enkelt in på hockeyns hemsida och bli medlem.

Förlåt, men jag kan inte rå för att jag tycker att Ingvar Oldsberg är rolig. Men nu är det helt sjukligt. Den skiva han har spelat in som ligger ute på Tradera är uppe i 1725 kr med två dagar kvar.
http://www.tradera.com/Ingvar_Oldsberg_saljer_sin_kortlivade_sangkarriar_pa_Tradera-auktion-66991684

Bilden här under är tagen på toaletten på haket inne på sthlm-södras pendeltågsstation.


2008.07.07 Hemma igenDå var det verkligen åter dags att komma hem. Förfesten tog sin början i Fittja för att sedan hamna på Glashuset innan det var dags. Kaoset som skapades i mitt huvud fick mig att gå till Salladshaket på Gullmars. Jag beställde en Réksallad, tror ni inte jag fick en greksallad. Men dom fixade en ny på ett kick. Men liksom, i det pulserande hjärtat måste man väl kunna säga É som i Eken. Gott var det iallafall. Men jag är lite tveksam till ett sånt där flashigt ställe trots allt.

De 5 skivor jag hade med mig gick åt på Glashuset, hoppas dom var uppskattade. Det mesta gick som en dans. Lite mer öl under matchen och i pausen var stärkande. Banderollen som åkte upp var klockren, det kändes verkligen som "En för alla..." Matchen då? Det blev mål på mål och allting kändes riktigt säkert, men att man aldrig lär sig. Det är vi som är Hammarby, det ska då alltid vara oerhört onödigt spännande. Det blev 4-3, då gick jag. Nerver, psyke...allt. FAN VAD SKÖNT att det är igång igen. Att få stå där och gapa med alla likasinnande olika människor.

Vissa av Norrköpings mål kändes aningen billiga. Poppen borde ha tagit något och försvaret kändes stundtals virrigt. Petter blev tvåmålsskytt men åkte även på en varning, kanske lite onödig, han blir borta nästa match. Då MÅSTE någon annan mittfältare kliva fram. Det är dags för Erkan nu att visa om han ska ha en plats. Han har verkligen inte synts till i år. Han kan ju faktiskt, vill han vill han inte?

Den 28/7 är det en väldigt viktig dag rent supportermässigt. Borta mot ÖSK. Läs bl.a på
http://www.bajenfans.se/ om bojkotten. Det FÅR inte vara för många bajare där. Visa oss andra lojalitet. Jag är övertygad om att det kommer vara bajare där men fan. Det var en aning pinsamt mot HBK borta.

För övrigt, om jag inte redan har skrivit det tidigare finns det ett ställe i Mariestad som heter Olivlunden. Anteckna!

KK>> Skivan finns att köpa på hemma matcherna där Sthlm-Södra säljer sina prylar. Det är lämpligast och lättast om du bor i Stockholm. Annars har jag ett fåtal nu under en begränsad tid. Maila om du inte kan ta dig till nästa hemmamatch. blogg77 @ hotmail .com

2008.07.02 Äntligen

Äntligen med stort Ä. Mitt under ett av årets värsta dåliga måenden sätter Allsvenskan igång igen. De nerver som inte finns ska reduceras till något ännu värre. Men det ska bli så skönt ändå. Idag - borta mot HBK. På sveriges tråkigaste arena inför sveriges tråkigaste publik. Truppen utan 6 backar. Men ändå - Äntligen. Vi brukar inte ha särskilt lätt för Halmstad men det är i ett sånt här läge som vi faktiskt KAN göra något oväntat. Ja, som mot MFF i cupen senast.

Fortfarande gäller bojkotten men jag har hört att det kommer vara en del folk där ändå. Hoppas inte att det är för många bara. Det är fortfarande ett läge då det gäller att inte ge vika. Ge aldrig upp. De som inte har ett legitimt skäl att vara där, vilket det nu skulle kunna vara, förstör för oss alla.

Hur som helst, blir det en poäng idag kanske man bör vara nöjd. Hm... det låter helt skevt att säga så. Det SKA bli 3 poäng.

Igår piskade TFF på IFK på bortaplan, det var roligt. Och på måndag smäller det. Peking hemma. Fan vad jag längtar.
Men, nu börjar det iallafall. Vi ses!