2009.02.22 Pipes and pints

Här kommer en recension på ett av de bättre band jag hört på länge inom den internationella punksvängen.

Pipes and pints - Demo, 5 låtar


De som känner mig rätt vet vad jag tycker om den här hypen som förhoppningsvis nåt sin kulmen. Ja, punk blandat med folkmusik (irländsk och skotsk). Jag avskyr den som pesten förutom ett par band. Främst är det de amerikanska banden jag avskyr.

Ett band jag faktiskt gillar är Real McKenzines som blandar den här streetpunken som också växt fram som en farsot tillsammans med sköna säckpipor. Har ni hört Real Mckenzies? Pipes and pipes påminner mycket om dessa amerikanare fast är bättre. Har ni inte hört Real Mckenzies, strunta i det då och lyssna på Pipes and Pipes istället. Inte kunde jag direkt föreställa mig för ungefär 12 år sen då jag var i Tjeckien att det var ett land som skulle föda fram ett band i den här genren som är så bra. Pipes and Pipes får mig till och med att tycka riktigt bra om den sorts US-Streetpunk utan själ som jag började förakta nästan direkt när den kom. Skillnaden här är att allt inte är så slätstruket och förmodligen inte inspelat i någon glassig studio.

Melodierna är sköna, sången är riktigt bra och säckpiporna dominerar inte utan fyller in precis rätt. Den här demon innehåller 5 låtar. Alla är bra medan Kensington club och Different way verkligen sticker ut och är svinbra. Jag hoppas och tror att Pipes and Pipes kommer att bli ett av europas stora band under så många år de själv vill i framtiden, med mycket festivaler. Bara de stannar kvar på rätt sida. Oj det där blev oavsiktligt till en metafor. Stanna kvar inom punkramarna, med andra ord sikta in för att bli kelgrisar i USA. Behåll det skitiga istället för att hamna i högen av alla de tråkiga banden.

2009.02.21 En hel del

Hockey Hockey Hockey

Först... igår kom dryga 4000 till hovet för att se en division 4 match. Det är magiskt. Jag önskar att jag kunde varit där men jag var på andra uppdrag som var mycket bra också. Bajen vann med 7-1 i sista matchen för säsongen. Hm, angående festen den 7:e mars på vår 112:e födelsedag vet jag inte hur mycket info som har spridits. Jag har inte sett något på några hemsidor. Hoppas att det kommer upp snarast, om det inte blir något vet jag inte hur jag ska göra. Visst kommer jag och spelar men jag hoppas dom ser till så det inte blir fiasko. Forza Bajen.

Mer om hockeyn... jag fick en länk som var väldigt intressant. Här står mycket intressanta och läsvärda prylar angående Bajen Fans Hockey. Klicka precis
HÄR

Och mer hockeyrelaterat... den utlovade intervjun med vår  # 13 Tony Cascarino är besvarad nu och kommer snart upp här, då jag inte har stadigt internet än har jag inte ens hunnit läsa den, men jag antar att den är intressant.

Musik

Goatspell på Tradera... vad ska man säga? Ibland funkar det jättebra, men ibland får man vänta månader, tror nästan det är ett halvår. Synd, jag litar inte på honom.

Schizo Distro har nu fått in:
Mob 47 - Dom ljuger igen 7" 40kr
Kvoteringen - Dödens handslag 7" 40 kr

Jag gillar inte priser över 30 men ibland måste jag sätta lite högre priser för att gå runt. Jag säljer alldeles för billigt när jag har försäljning på spelningar. Jag får INTE vara för snäll.

2009.02.11 Uppdatering

Nu har min distro uppdaterats. En del band är det väldigt få ex kvar av men än så länge är det bara ett band som försvunnit ur sortimentet medan det är en hel del som tillkommit. Så gör nu det enda rätta att gå in på http://www.myspace.com/schizodistro och titta i senaste bloggen där. En del prylar är det nästan lite rare-warning på.

Urval:

M:40 - Industrilandskap - 35 kr
Darkness, hate and anxiety. Strong Skitsystem influences on clear vinyl

Rövsvett - Rövsvett i nacken - 30 kr

5 songs on this record 2 whom are covers. Limited to 500 copys

Warvictims - D-Beat Destruction - 30 kr
This is so fucking excellent

From the ashes / A den of robbers (split) - 30 kr
Sweden vs. Belgium. Grindcore, punk, hardcore 

2009.02.09 Fotboll

Just nu är det endast 20 minuter kvar till Leeds-Millwall. I en liga där det fortfarande finns en del själ kvar i det hela. Jag har hört att polisen hårdbevakar kvällens drabbning. Jag har inte hört om någon sammandrabbning och det var lugnt i Leeds igår. Jaja, ja. jag håller på Leeds. Det här blir en intressant match då Millwall bara ligger 5 poäng före, Leeds MÅSTE verkligen vinna för att försöka haka på i striden just under toppen.

   VS.    

Mitt resultat är 3-2 till Leeds. Det är mycket möjligt att dom kan vända ett 0-2 underläge till och med. Men givetvis tippar jag med hjärtat här. Yorkshiregrabbarna är iallafall favoriter på spelsidorna.

Linus... nu kör vi =P

2009.01.06 Big time Bajenparty...

Alla Bajare är välkom...ALLA BAJARE SKA KOMMA på den här festen. Det är inget att snacka om.

Mer info ska komma upp på alla hemsidor snart.

Den 7/3 är det stor fest. Alla ska komma! Forza Bajen!

2009.02.01 Mer med Körsbärsfettera

Först ett stooort krya på dig till Cascarino!


Snart har jag ensam skrivit flera spaltmetrar om och med detta fantastiska band, tillsammans med alla andra som också skrivit om Körsbärsfettera blir det spaltmil. Men det förtjänar ett så bra band som dom.


Det här är så jävla bra. Tror faktiskt inte att även de som känner mig bäst förstår vad det handlar om då med tanke på min relativt breda smak och då jag egentligen bara köper CD-skivor med Stefan Sundström och Shane Macgowan. Men är det så långt från dessa herrar egentligen? Musikaliskt ja men båda deras rötter härstammar från punken, den gamla skolan. Och Körsbärsfettera tillhör den gamla skolan. Jag tror jag har skrivit något förr om Körsbärsfettera och Livin' Sacrifice i samma mening, det är lättast eftersom det är två tjejband, ok... de sistnämnda hade en grabb med. Jag älskar tjejpunkband... en del tjejer tycker inte om att man skiljer på band (och tjejband). Men varför inte? Det här är ju mycket bättre. Tjejerna alltså.

En hel del människor vill slänga in Körsbärsfettera i Oi!-träsket, där det egentligen bara finns ett bra band bland allt välproducerat skit och det är Gatans Lag även om deras texter mest består av alla klyschor. Det är snäppet tuffare att hålla på Norrby om man är från Borås, ja hellre det än Elfsborg... sen kommer allt det där om slåss, supa och knulla. Men nu handlar det inte om Gatans Lag, Körsbärsfettera är bättre, för i grunden handlar det om punk, och jävligt bra punk, som jag skrev i början. Om jag bara får sticka in med en sak om Gatans Lag så var dom det bästa punkband på svenska på väldigt länge, men sen blev dom totalt omkörda av "Fettera".

Det bästa jag vet är att skriva, långa recensioner, just nu frågar jag mig vad ni fått ut av den här recensionen? Sundström, Gatans Lag, tjejer, punk. Hade jag spelat i Körsbärsfettera hade det räckt med lovord men jag sitter på ett tåg och skriver så jag hinner helt klart med att skicka in fler adjektiv i den här texten. Med tanke på att jag tog ett glas KIR innan jag åkte och sitter här med en öl och räkmacka och det är 50 minuter kvar till Stockholm skulle jag nog kunna fylla ut ett jävla långt dokument angående sveriges tuffaste punktjejer. Däremot tänker jag göra det enkelt både för mig och för dig, bli lyrisk av svensk jävla fantastisk punk och titta in på deras myspace. Vill ni veta ännu mer är det bara att lalla in på intervjun jag gjorde tidigare med Körsbärsfettera.

Lite formellt innehåller den här demon-cd'n 10 låtar och jag tänker inte utnämna någon till att vara bättre för helheten gör sitt. Men... hur låter dom då? Jävla-attityds-punk. (PUNKt)

Körsbärsfettera Intervju
Körsbärsfettera Myspace