2009.02.22 Pipes and pints

Här kommer en recension på ett av de bättre band jag hört på länge inom den internationella punksvängen.

Pipes and pints - Demo, 5 låtar


De som känner mig rätt vet vad jag tycker om den här hypen som förhoppningsvis nåt sin kulmen. Ja, punk blandat med folkmusik (irländsk och skotsk). Jag avskyr den som pesten förutom ett par band. Främst är det de amerikanska banden jag avskyr.

Ett band jag faktiskt gillar är Real McKenzines som blandar den här streetpunken som också växt fram som en farsot tillsammans med sköna säckpipor. Har ni hört Real Mckenzies? Pipes and pipes påminner mycket om dessa amerikanare fast är bättre. Har ni inte hört Real Mckenzies, strunta i det då och lyssna på Pipes and Pipes istället. Inte kunde jag direkt föreställa mig för ungefär 12 år sen då jag var i Tjeckien att det var ett land som skulle föda fram ett band i den här genren som är så bra. Pipes and Pipes får mig till och med att tycka riktigt bra om den sorts US-Streetpunk utan själ som jag började förakta nästan direkt när den kom. Skillnaden här är att allt inte är så slätstruket och förmodligen inte inspelat i någon glassig studio.

Melodierna är sköna, sången är riktigt bra och säckpiporna dominerar inte utan fyller in precis rätt. Den här demon innehåller 5 låtar. Alla är bra medan Kensington club och Different way verkligen sticker ut och är svinbra. Jag hoppas och tror att Pipes and Pipes kommer att bli ett av europas stora band under så många år de själv vill i framtiden, med mycket festivaler. Bara de stannar kvar på rätt sida. Oj det där blev oavsiktligt till en metafor. Stanna kvar inom punkramarna, med andra ord sikta in för att bli kelgrisar i USA. Behåll det skitiga istället för att hamna i högen av alla de tråkiga banden.

Kommentarer
Postat av: timmie fuckin' dee!

jorå, hört de där mckenzies. fy fan för allt sånt! amerikanare som sjunger om hur irländska de är, för att de i bästa fall hade en farfar med ett irländskt efternamn? vad är det för legofasoner?

no offence, smaken är ju olika... jag vidhåller dock att det enda som finns att hämta i det facket är blood or whiskey, men å andra sidan är de ju irländare på riktigt. dessutom slipper man de där skategitarrerna som dropkick murpheys och flogging molly pysslar med.

enda bra bandet från den skithålan på andra sidan pölen är väl pist 'n broke? sångaren är förvisso född i eire, men jag ser dem ändå som ett yankband. bra skit alldeles oavsett, kolla upp om du inte gjort det! ska kolla in pipes and pints själv!fuck me- den här kommentaren blev nästan ett bloginlägg i sig! sorry, men man har så mycket åsikter man aldrig får ge utlopp för...ses på lör antar/hoppas jag! ha det bäst tills dess!

Postat av: Pete´s sake

the Real McKenzies är från Kanada, inte jänkare. Fortfarande Nordamerika ja, men inte riktigt lika vidrigt som USA

2009-04-04 @ 09:52:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback