2009.03.12 # 13 Cascarino

Ni har väntat så länge på just den här dagen. Och jag tycker det är skönt att den äntligen kommer. Den här intervjun har utlovats ett tag nu och till slut fick jag tummen ur röven. Den skickades samma dag som jag fick reda på Jimmys skada men innan, så allt snack om det är uteblivet. Här följer iallafall en stund med allas vår # 13 Jimmy "Cascarino" Persson.


1. Presentera dig själv som person
Jag är en riktig sportgalning. Hänger med i nästan allt utom konstsim och rytmisk gymnastik.
En del säger att jag är jäkligt envis, och det kan nog stämma. Jag ger inte upp i första taget
om man säger som så. Resor är nog mitt näst största intresse. Jag försöker besöka minst
2-3 nya länder per år. Island, Florida och Sri Lanka är favoriterna hittills.

2. Om jag skulle presentera dig skulle nog begåvad och sinnessjuk räcka. Hur föds alla dina idéer egentligen?
Bl.a har du genom tiderna haft en stor skara som läst din blogg.
Ja, min blogg var en av sveriges mest lästa under en period. Jag låg 5:a på hela Metrobloggen. Men nu har jag lagt bloggandet på is. Men det jobbas på en ny sida med blogg, film och musiktips, dagens odds m.m. Så håll utkik! Mina idéer kommer helt automatiskt. Jag skriver nog som bäst när jag är förbannad eller småfull hehe! Det har ju hänt att man raderat några inlägg dagen efter hehe.


Måljubel (Foto: photo72.se)

3. Hur känns det att få spela för Bajen Hockey, hur har din tidigare idrottskarriär sett ut?

Att få spela för Bajen är det största som kunde hända mig. Jag får rysningar varje gång man glider in på isen och hör Bajenklacken. Så jävla härligt! Helt sjukt att man stod i klacken med en bira i fjol och kämpar på isen i år... Sen är det stort att jag fått en egen ramsa. Det är jag ensam om i hela laget.

Jag hade 8-9 års uppehåll från hockeyn innan denna säsong men tidigare har jag spelat i Hälsinglands TV-puckslag och varit med och tagit upp Bollnäs IS i Elitserien för J-18. Sen "vann" jag busligan i hela Gävleborgs län några år. Över 100 minuter på botbänken var standard. Men jag kom aldrig sämre än 5:a i poängligan så jag var inte bara ful. Jag lirade oftast i division 3 och 2 i Bollnäs, Alfta och Viksjöfors. Sen har jag faktiskt spelat i Hammarby IF i innebandy en säsong, men jag huserade för det mesta i reservlaget. I övrigt har jag ett DM-brons i pingis. Och jag är en jävel på luffarschack och 4 i rad hehe! :-)

4. Berätta om den här säsongen lite kort. Hur det har gått för dig, för laget, dina känslor och tankar?
Denna säsong har varit helt underbar. Allt är nytt och äntligen börjar folk få upp hoppet kring Bajen hockey igen efter en massa satsningar som bara blev pannkaka. Nu känns det mer äkta. För egen del är jag halvbesviken på min inledning av serien, men de senaste matcherna innan mitt benbrott så gick det bättre och bättre. Jag gjorde 6 mål och 1 assist på 9 matcher. Sen leder jag busligan på 36 min. Knappt godkänt är mitt eget betyg. Jag vet att jag kan mycket bättre. Men det krävs nog en säsong till innan man kommer igång på allvar med teknik och skridskoåkningen. Vi får se om jag satsar vidare ett år till. Man ska ju platsa i laget också... Själva laget har gjort en kanonsäsong! Många av spelarna är så pass bra att dom kan spela på riktigt hög nivå om dom vill. Stort att Boustedt ville träna oss också! Sen vill jag tacka alla runt om kring laget. En sån som Monica gör ett otroligt bra arbete. Hon tvättar alla våra tröjor m.m och hänger upp dom överallt i sin egen lilla lägenhet. Helt sjukt stort gjort! Utan sådana eldsjälar så skulle föreningen inte klara sig länge.


En klassisk bild där Jimmy bärs ut på bår av klubbens ordförande och huvudtränare (Foto: photo72.se)

5. Nämn ett par låtar med Bajenanknytning som du inte får nog av?

Bajen Death Cult - Nidvisa (Den bästa av alla / 77's anm.)
Razamanaz - Det är Bajen som är laget
Kenta Gustafsson - Bajen
Silverseven - BajsJonas Bergqvist. ;-)

6. Om vi spinner vidare på musik, något som också betyder mycket för dig, 
vilka artister och band lyssnar du på egentligen?

Väldigt olika, men mest Cirkus Miramar, Red Hot Chili Peppers, Kenta G, The Dubliners, The Pogues, Perssons Pack, Sham 69, Kjell Höglund, Raubtier, Nomi. Listan kan göras lång men vi stoppar väl där.

7. En svår fråga men vilka minnen från Bajen placerar du på en topp-5 lista? Främst som supporter.
Fotbollens SM-guld 2001, Handbollens avancemang till Elitserien. Handbollens första SM-guld (Jag var på plats i Göteborg). Islandsresan med fotbollen (Var där 12 dagar och röjde). Till sist vill jag nämna HELA hockeysäsongen med Bajen Fans Hockey. Den är för jävla kul!

8. Ordet är fritt, och tack för att du finns och är jävligt unik.
Jag vill tacka ALLA grönvita själar som stöttar oss i hockeyn och alla andra sektioner. Ni är Nordens överlägset bästa supportrar. Vi ses där Bajen lirar. Tillsammans är det VI SOM ÄR HAMMARBY!

Grönvita hälsningar från nr 13 Jimmy "Cascarino" Pärsson.

Kommentarer
Postat av: Bajare

Bra intervju! Hur många läsare har du per dag?

2009-03-13 @ 14:31:20
Postat av: 77

Bajare>> Det varierar ganska kraftigt... men minst 30-40 unika om dagen.

2009-03-13 @ 15:32:22
Postat av: obekant

Snyggt!

2009-03-15 @ 18:16:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback