2009.05.28 Tack!

Tack till er som är här regelbundet och oregelbundet. Jag har som sagt varit dålig på att uppdatera pga mycket annat att göra. Men snart tänkte jag skriva en sammanfattning av vad jag tycker om årets allsvenska, då jag sett en hel del matcher med olika lag (Säsongskortet), men givetvis med fokus på Bajen.

På Torsdag är det derby mot det svartgula solnalaget. Från deras läger hör jag att det inte känns bra i truppen med skador osv. Precis så som vi har det då, förutom att AIK/SvFF tvingar bort våra spelare. Konspirationsteorier eller ej, men dom sköter det verkligen inte snyggt på förbundet med Charlie. Att han är avstängd är en sak, men att saken tas upp dagen EFTER derbyt tyder på att dom... är IDIOTER.

Vi är Bajen, NI är inget mer än ingenting.

Hata Gais!

2009.05.24 bla bla

Det har varit lite dåligt med uppdateringar. Vad har hänt sen sist? Vi har lyckats vinna mot MFF och BP genom att kämpa, kämpa utav fan och spela grisfotboll, så jävla skönt att se. Sen 0-0 mot HBK igår. Jag tror inte jag är nöjd med det. Hemmaplan ska det vinnas på. Men vi har ju inget material och nu är Emil borta mot AIK. Det är jävligt synd. Jag bävar inför derbyt. Det får helt enkelt spelas med hjärta. Hjärta, smärta, kärlek och hat.

Satt och blängde på Gais-KFF. Ganska tråkig match men det är alltid kul när det går åt helvete för GAIS. Dom ledde med 2-0 och inväntade 90 minuter. Då lyckas f.d Aik:aren Mendez göra två mål. Oavgjort, helt ok för oss.


2009.05.19 Zoran

Vi vill ha Zoran kvar. Och Dembo.
Nu är ju inte jag gnagare och det är inget jag skäms över. Jag är stolt Bajare. Kanske inte jämt, inte ofta eller nästan aldrig över hur vår förening styrs, men jag är stolt över oss andra, alltså VI Bajare. Men nu var det inte det jag skulle skriva om. Jag skulle skriva om Zoran. Han som innan säsongen gick ut och sa att Bajen inte hade någon verklighetsförankring, som alltid tror att dom är bäst i stan. Men Zoran, vi är iallafall inte SÄMST i stan. Sen tycker jag djurgårns långsiktiga arbeta är så mysigt. Jo men vi har förtroendet från styrelsen, det är inte ett mål att vi ska vinna serien i år. Undrar om det ingår att åka ur. Om jag var djurgårdare nu skulle jag fan ha ägnat hela natten åt att kasta ägg, sten, mjölbaggar och annat på Zorans hus.

Sen är det kul med Dembo, som måste ha ett halvt ton opiater i sig blandat med några sköna haschpsykoser, de mål han släpper in är för jävla lustiga att titta på. Han är ju en tvättäkta klant. Det finns två bra spelare i djurgårn, han CSI på backen, han var även bra i derbyt mot Hammarby, sen måste  jag säga att Mwhila är bra. Men, så länge dom inte gör mål så är dom ofarliga.

Jag verkligen njuter av det här, att ligga före Dif är som att få ligga med f.d Göteborgspolitikern Göran Johansson (se bild) Tänk att han varit på tv när folk ätit framför nyheterna. Han ser faktiskt ut som någon gourmeträtt från Balkan, som en helstekt gris från Serbien, som en...äh, man kan inte hjälpa hur man ser ut, men vissa gör ju något mot det. Jag skulle lika gärna kunna lagt upp en bild på Johan Oremo, det är ingen fager gosse det heller. Eller varför inte äcklet Rajahlakso, men han gjorde ju ändå 5 mål för 100 år sen.


2009.05.18 Solnaderby

Ikväll är det ett sånt där märkligt derby när man egentligen bara vill att alla ska bli skadade, båda lagen ska förlora osv. Men eftersom jag avskyr DIF mer än AIK samt att om AIK vinner ligger vi före DIF, så vill jag att AIK ska vinna. Men helst ska båda förlora.

Det viktigaste är att ha DIF efter oss i tabellen. Men AIK får inte ta för många poäng. Jag förstår faktiskt inte hur dom kan vara med där uppe. Även om dom kanske har varit bäst av Stockholmslagen så har dom ändå inte varit bra. De andra parasiterna ska vi inte tala om. Vi vill ha Zoran kvar! Samt Dembo, jävla tvålkopp haha.

Jag ska se kvällens match på tv tillsammans med en inbiten gnagare. Jag får väl hålla honom i handen, jag vet ju hur det är med såna här derbyn, det är äckligt jobbigt. Men jag kan som sagt glädjas en aning med honom om AIK vinner. Vilket jag tror dom gör, det kan nog rasa iväg dessutom.

Hata Gais!

2009.05.17 Seger!

"Och så runkar vi när Bajen tar poäng"
Vi som är helt jävla asexuella pga medicin eller om man bara är en vanlig enuck, hur gör man då? Jag firade vinsten genom att städa. 6 jävla kassar skräp och det ser fortfarande ut som ett bombnedlsag. Hmm... Man skulle kunna tro att det bor 10 junkies här typ. Skitsamma.

Andra matchen jag inte var på, båda har vi vunnit. Ska jag stanna framför tv'n istället? Bajen lekte med Malmö och vi vann med 1-0, eller vi kanske inte lekte men vi gjorde mål, ett stilgt mål av Charlie. Bajen ställde upp med en lite ny uppställning. T.ex fick inte Nathan förtrodendet. Utan iställlet fanns Castro-Tello med där i anfallet.

Jag förstår att Fredrik blev förbannad på Simon när dom kom i friläge. En enkel pass skulle resulterat i en jävligt farlig chans. Observera att jag inte skriver mål. För det vet man aldrig. Men vilket jävla HJÄRTA dom visade ikväll. Det var underbat att se hur dom offrade sig. Malmö hade en i insidan av stolpen och en nick i ribban. Men dom kunde inte göra mål, mest på grund att vi offrade oss som fan.

Det känns fortfarande lite tvetydigt. Hur fan kan ekonomin ALLTID vara så dålig? Minns ni 90-talet när vi var minuter från att gå i konkurs. Men så länge spelarna visar hjärta och kämpar så kommer jag vara nöjd,

FORZA BAJEN

2009.05.17 inför Bajen-MFF

Vi kommer aldrig glömma Malmös övertramp på Söderstadion. Äckliga as.

Idag kommer säsongens första seger på Söderstadion, haha jag skämtade. Tyvärr kommer jag inte att vara där. Skulle varit intressant då det kokar i leden. Gör nu det bästa för vårat klubbmärke och ta tjafs efteråt om det nu ska tjafsas. Om det nu blir en förlust idag så måste det hända något. Jag tror att vi alla är medvetna om det.

Sunday bloody Sunday... varför inte spä på den vanliga söndagsångesten med lite felpass, snesparkar osv?
Hammarby-Malmö FF live på PPV 15.54

Vi ses på Grimsta!

hata gais

2009.05.14 Känner ingenting

Jag känner ingen ilska, jag känner inget förakt, jag känner ett apatiskt ingenting. Vårat klubbmärke håller några as på att förstöra. Jag skrev på Speakers... att det är så att jag vill att det ska gå åt helvete nu, så att det kan bli riktig kaos och att vi sedan likt fågel fenix reser oss upp ur askan, starkare och hårdare än nånsin.

Vi hatar inte vi knullar...Vi knular lik.

Det är VI som är Hammarby

2009.05.13 Förändring

Från och med nu kommer den här sidan inte innehålla någon musik. Med andra ord kommer det mesta handla om Hammarby. Den som ändå är intresserad av punk kan gå in på min andra sida som innehåller intervjuer, recensioner, bandinfo med mera. http://sjuttisju.blogg.se/schizodistro eller tryck på bilden.


2009.05.12 Örebro rapport

Ett gäng tappra bajare hade samlats vid Gullmarsplan för att åka till en av de närmsta bortamatcherna - Örebro.  Det blev bara en buss vilket jag tycker var märkligt. En sån här match när vi inte bojkottar tycker jag att vi skulle kunna ha minst tre bussar, egentligen fler. Visst, det var fler, t.ex hade UB en egen buss.

Resan var som vanligt blandat bra och dåligt. Det sämsta var musiken, då kör jag fan hellre som till Borås med en Rosa Helikopter. Jaja, SB höll i taktpinnen och det blev en hel del sång och skrän. Bussen stannade sen inne i stan och jag tog en öl med en gammal väninna som jag inte träffat på länge, det var kul. Tror vi var på O'learys, det var iallafall ganska tomt där, och dyr öl. Tror dessutom att jag glömde min halsduk där.

Sen började det närma sig, avspark vid 20.00 och efter att ha vinglat runt hela arenan kom jag till insläppet. Det fungerade riktigt bra faktiskt. Inne på läktaren var det jävligt bra drag. De olika falangerna skapade bra stämning och vår Capo höll igång hela tiden. Jävligt bra.

Jag var rätt inställd på en förlust, och så blev det ju också. Men det är inte bara förlusten, det är hur jävla illa vi spelar. Eller vi spelar ju inite alls, inga riktlinjer alls. De som är bra är Emil och sen blänker Castro-Tello till ibland. Jag vet att alla avskyr Nathan, jo han är inte världens bästa men vi måste ju ändå ha honom som är typ 3 meter längre än alla andra. Man ser ju hur lätt alla försvar tar bort Charlie.

AVGÅ FÖR FAN!
Men TG tror jag fortfarande lite på. Vi har ju inga spelare. Det är uselt. Och så går praktarslet MA ut och säger att vi ska tillhöra topp-4. Det är pinsamt. AVGÅ AVGÅ AVGÅ

Har inte så mycket mer att säga. Tänk om laget hade varit lika taggade som oss i klacken. Åtminstone lite taggade, för dom visar fan inget hjärta. Dom sviker oss. AVGÅ...och skaffa spelare som är längre än 1.50. Jävla dvärgar

Plus till brudarna som stod brevid mig i klacken, dom agerade fan som om dom inte var brudar, hennes "hoooora".-vrål till domaren var inte att leka med. Sen var det kul att träffa S igen.

2009.05.10 Örebro borta

Såg MFF-Dif på tv och jublade så klart när Wilton gjorde 2-1. Det är alltid kul när Dif förlorar, även om jag nu inte gillar MFF särskilt mycket. Wilton som skulle gått till Aik, valde ännu mer stålar och horade över till Malmö. Det är inte så stor skillnad på spelet när det gäller Dif och Bajen. Det finns ingen effektivitet och inga riktlinjer.

Men imorron, Örebro borta = kaos? Näe, det som hänt förr ska inte hända igen. Fast jag ska skriva en liten story om vad som hände för ungefär 8-9 år sen. Jag kom till Örebro ensam med ett tidigt tåg. Innan bolaget ens hade öppnat. Det var varmt så jag behövde inte frysa. Jag ska väl också berätta att jag tycker om att åka själv, lite mer frihet för mitt trasiga psyke. Jaja, vid 10 öppnade bolaget och jag köpte mig en kir. Det kan ha varit så att jag inte hade så mycket pengar för jag bestämde mig för att vänta med att öppna den till Bajenbussarna kom.

Ett par timmar innan avspark anländer bussarna och vi tar över staden. Jag hänger utanför sportbarens uteservering. Öppnar min kir med ett glatt humör och tar en klunk. Skruvar på korken och lägger ner flaskan i påsen. Då kommer två poliser fram och säger "Antingen får du böta 400 spänn eller så slänger du den där"! Det fanns inte så mycket annat å göra än att slänga den i soptunnan. Det gick inte riktigt att komma åt den heller då poliserna stod där hela tiden.

Jahapp, tänkte jag medan mitt förakt mot polisen växte till sig ännu mer. Det var då... jag såg en tant i ett hörn som vinkade till mig. Hon hade sett vad som hände med min kir och tyckte att det var bedrövligt. Hennes son hade minsann varit i New york och New Zeeeland etc... och han hade minsann öppnat sportbaren i Örebro. Hon var verkligen världsvan genom sin son. Dessutom var hon lite finare, eller hon trodde det iallafall och att man inte fick dricka sådär som jag gjorde tyckte hon var löjligt så jag fick följa med henne upp till hennes lägenhet. Där tog hon fram en flaska martini, vilket gladde mig. Det går ju inte att vara nykter på match.

Vad som mer hände? Jag är en gentleman...

Vi ses i Örebro!

2009.05.08 kommentarsvar + musik

Danken>> Av nån anledning mådde jag skitbra idag. Vettefan vad som hände imorse. Kanske är överapatisk.

Cascarino>> Och med tanke på att han åker med samma buss som Hella tar (iallafall förr, vet inte var han bor nu) så blev det ännu mer konstigt. Sjukt att man kan vara så lik en stor bajenprofil och vara bajare själv också.

DD>> Ja missnöjet börjar nog sakta men säkert öka, men jag hoppas dom skärper sig så kulmen inte nås. Hm, ja men jag ser hellre att du är den du är. Du skulle inte vara lika snygg om du var grabb. Men fan, nu är det så mycket brudar i klacken så du kommer flyta in väl och ingen lägger märke till dig.
_______________________________________________________________________________

MUSIK

Till den sista Maj erbjuder Schizo Distro er alla till att köpa 4 7" och välja en extra gratis. Så gå in och kolla distrolistan på bloggen inne på
http://www.myspace.com/schizodistro Många av skivorna finns bara i ett fåtal eller endast 1 ex.

Recensioner (2 skivor från www.halvfabrikat.net)


Aktiv Dödshjälp - En tid av smärta och förnedring (Cd-r)
http://www.myspace.com/aktivdodshjalp

Aktiv Dödshjälp är inte ett helt nytt band för mig eftersom jag även distribuerar deras vinylsplit med Skitslakt. Det här är en återpress på deras andra demo som spelades in på hösten 2004.

Det handlar om 5 låtar med mörka och ångestfyllda texter. Fast det är ju 6 låtar på skivan? Ja, men låten ”Exotiska grillspett med sötstark mangosås” får Onkel Kånkels texter att vara riktigt vettiga. Musiken i sig är ganska rak men det tycker jag bara gör att den underbara sången framträder mer, tyvärr har dom tydligen bytt sångare sen den här skivan spelades in. Men samtidigt bör ju bandet ha utvecklats sen dess så jag ska inte säga om det är på gott eller ont.

Den totala speltiden på dessa 6 låtar är på dryga 9 minuter och då är ändå introt till första låten cirka 40 sekunder. Att låtarna är korta gör inget, jag gillar korta låtar men när något är bra vill man ju ändå ha mer. Dessutom, 25 spänn från Halvfabrikat är inte särskilt mycket. Då kan man dessutom passa på att beställa Aktiv Dödshjälp andra släpp, en till CD-r plus en fullängdare. (En recension på deras andra CDr kommer om ett tag)

Det finns inte så mycket mer att säga, det är klart det gör typ att ljudet är bra och trots den raka musiken finns det en del sköna prylar, som t.ex gitarren i ”Beväpnad för att döda” Jag tänker på det gamla goda begreppet Musik ska skapas utav glädje... Det må så vara men Aktiv Dödshjälp är inte ute efter att glädja, vilket glädjer mig då jag tycker om det ångestfyllda och hatiska de framför.
- -

Samurai Overdrive - Av allt inuti (CD-r)

Även om jag gillar ångest var det skönt att höra riktiga jävla punktexter den här gången då det finns så många andra band som manglar på med mörka texter. Samurai Overdrive kommer från Kristinehamn och är ett band jag inte hört talas särskilt mycket om innan jag fick den här att recensera.

Om jag ska börja med de negativa sidorna och kanske det som slår mig först är trummorna och takten som går ungefär likadant hela tiden. Det är först när skivans enda låt på engelska kommer, spår 5 ”Hegira” som det blir skillnad då den går betydligt slöare med mer metalinfluenser än de andra som rör sig åt hardcorehållet med mycket melodier. Men som sagt trummorna, det blir enformigt, ungefär som en programerad trummaskin.

För att sedan bli positiv tycker jag om de rock n roll influerade prylarna som ligger i bakgrunden men som lyser igenom titt som tätt vilket gör att det skapas en hel del kontraster då sången (växelsång) är jävligt rå. Sista låten ”Rasar” bevisar att låtarna mår bra av lite dynamik i takten då Samurai Overdrive inte är ett utpräglat band som håller sig rätt och slätt till en genre.

Allt som allt innehåller den här skivan 7 låtar och är lite mer än ok. Jag skulle vilja höra något nytt material om nu bandet finns kvar. Den här släpptes under hösten 2006 och webbadressen på omslaget leder inte någonstans. Men kolla upp på halvfabrikat.net där den finns att köpa till ett pris av 25 kr. Vilket den helt klart är värd.
- -

Här under spelar råbrutalt dödsmörka Aktiv Dödshjälp live i Nyköping med den gamla sättningen
Aktiv Dödshjälp live i Nyköping

2009.05.06 Dvärgporr typ

Jag förstår inte varför man inte spelar på marken, eller, jo det förstår jag. Dom kan ju inte spela på marken. En passning går utanför banan, nästa går på en motståndare. Ja så dåliga är dom. Så kommer den desperata tjongsparken som fyrtornen i Kalmar tar lätt som en plätt.

Mikkel, spelar aldrig framåt. Han spelar ju mer i sidled än Daniel Andersson bara det att vår Mikkel måste stanna upp hela tiden, det är ju inget tempo. Chanko då, bjuder bort varenda boll. I 90 minuter behöves det folk som krossar, vi kan inte ha våra jävla veka dvärgar springandes runt bland spelare som i Kalmar. Det är dvärgtragikomik på högsta nivå. Värva någon som är över 1.50 så blir det nog bra.

Ursäkta men... Var det nån tonårstjejernasdag på Söderstadion ikväll i klacken? Eller är det Lasse Anrell som mutat tjejerna att stå där, han tror ju att grabbarna håller sig lugnare då. Inget ont om tjejer men när man kommer in i klacken så ska det vara för lidelse, man ska må dåligt osv... Dom förstår sig inte på sånt. Vissa,. säkert många tjejer förstår, men dom där som bara sitter och väntar på Bajenkuk. Blijak som serberna säger.

Jag är så jävla arg nu, men jag orkar inte göra något åt det!

Dagens höjdpunkt var nog att supporterpolisen grep den lugnaste och snällaste som nånsin gått på Söderstadion, för att han slog en sjua. Kunde det inte räckt med böter? Näee, han fick inte se matchen. FAN vad pinsamt gjort. Det borde fan JO-anmälas.

Det är som på det goda 90-talet. Snart kommer man kunna gå in på arenan genom betala direkt i kassan där, som det var förr, en 50-lapp liksom. Fan dom sköna kurvorma på Östa och Västra borde komma tillbaka.

JAG SKÄMDE UT MIG... Vid gullmars i busskön kom en om var så lik Micke Hellström så jag sa "Micke, dags att snöra på dig dojorna igen va?".... Så säger han, jag är inte Micke, bara lik... VADÅ bara lik, det var fan en kopia.

Snart kommer en intervju med det skånska råpunkbandet Project Hopeless, mycket om deras turne på Irland, det är en intressant intervju, många intressanta svar som kanske kan öppna lite för en diskussion. Vi får se. Kommer även att slänga in lite recension snart också.