2009.05.08 kommentarsvar + musik

Danken>> Av nån anledning mådde jag skitbra idag. Vettefan vad som hände imorse. Kanske är överapatisk.

Cascarino>> Och med tanke på att han åker med samma buss som Hella tar (iallafall förr, vet inte var han bor nu) så blev det ännu mer konstigt. Sjukt att man kan vara så lik en stor bajenprofil och vara bajare själv också.

DD>> Ja missnöjet börjar nog sakta men säkert öka, men jag hoppas dom skärper sig så kulmen inte nås. Hm, ja men jag ser hellre att du är den du är. Du skulle inte vara lika snygg om du var grabb. Men fan, nu är det så mycket brudar i klacken så du kommer flyta in väl och ingen lägger märke till dig.
_______________________________________________________________________________

MUSIK

Till den sista Maj erbjuder Schizo Distro er alla till att köpa 4 7" och välja en extra gratis. Så gå in och kolla distrolistan på bloggen inne på
http://www.myspace.com/schizodistro Många av skivorna finns bara i ett fåtal eller endast 1 ex.

Recensioner (2 skivor från www.halvfabrikat.net)


Aktiv Dödshjälp - En tid av smärta och förnedring (Cd-r)
http://www.myspace.com/aktivdodshjalp

Aktiv Dödshjälp är inte ett helt nytt band för mig eftersom jag även distribuerar deras vinylsplit med Skitslakt. Det här är en återpress på deras andra demo som spelades in på hösten 2004.

Det handlar om 5 låtar med mörka och ångestfyllda texter. Fast det är ju 6 låtar på skivan? Ja, men låten ”Exotiska grillspett med sötstark mangosås” får Onkel Kånkels texter att vara riktigt vettiga. Musiken i sig är ganska rak men det tycker jag bara gör att den underbara sången framträder mer, tyvärr har dom tydligen bytt sångare sen den här skivan spelades in. Men samtidigt bör ju bandet ha utvecklats sen dess så jag ska inte säga om det är på gott eller ont.

Den totala speltiden på dessa 6 låtar är på dryga 9 minuter och då är ändå introt till första låten cirka 40 sekunder. Att låtarna är korta gör inget, jag gillar korta låtar men när något är bra vill man ju ändå ha mer. Dessutom, 25 spänn från Halvfabrikat är inte särskilt mycket. Då kan man dessutom passa på att beställa Aktiv Dödshjälp andra släpp, en till CD-r plus en fullängdare. (En recension på deras andra CDr kommer om ett tag)

Det finns inte så mycket mer att säga, det är klart det gör typ att ljudet är bra och trots den raka musiken finns det en del sköna prylar, som t.ex gitarren i ”Beväpnad för att döda” Jag tänker på det gamla goda begreppet Musik ska skapas utav glädje... Det må så vara men Aktiv Dödshjälp är inte ute efter att glädja, vilket glädjer mig då jag tycker om det ångestfyllda och hatiska de framför.
- -

Samurai Overdrive - Av allt inuti (CD-r)

Även om jag gillar ångest var det skönt att höra riktiga jävla punktexter den här gången då det finns så många andra band som manglar på med mörka texter. Samurai Overdrive kommer från Kristinehamn och är ett band jag inte hört talas särskilt mycket om innan jag fick den här att recensera.

Om jag ska börja med de negativa sidorna och kanske det som slår mig först är trummorna och takten som går ungefär likadant hela tiden. Det är först när skivans enda låt på engelska kommer, spår 5 ”Hegira” som det blir skillnad då den går betydligt slöare med mer metalinfluenser än de andra som rör sig åt hardcorehållet med mycket melodier. Men som sagt trummorna, det blir enformigt, ungefär som en programerad trummaskin.

För att sedan bli positiv tycker jag om de rock n roll influerade prylarna som ligger i bakgrunden men som lyser igenom titt som tätt vilket gör att det skapas en hel del kontraster då sången (växelsång) är jävligt rå. Sista låten ”Rasar” bevisar att låtarna mår bra av lite dynamik i takten då Samurai Overdrive inte är ett utpräglat band som håller sig rätt och slätt till en genre.

Allt som allt innehåller den här skivan 7 låtar och är lite mer än ok. Jag skulle vilja höra något nytt material om nu bandet finns kvar. Den här släpptes under hösten 2006 och webbadressen på omslaget leder inte någonstans. Men kolla upp på halvfabrikat.net där den finns att köpa till ett pris av 25 kr. Vilket den helt klart är värd.
- -

Här under spelar råbrutalt dödsmörka Aktiv Dödshjälp live i Nyköping med den gamla sättningen
Aktiv Dödshjälp live i Nyköping

Kommentarer
Postat av: DD

hehe men jag vill inte smälta in bland brudarna, jag vill smälta in bland grabbarna. fan bud på att skaffa ölmage och raka skallen snart

Postat av: Hablo

Aktiv dödshjälp/Skitslakt vinylsplit? Visst,jag har noll koll på det mesta pga ointresse för livet. Men nu är jag tjoad och undrar vad du menar? Är det felskrivet eller finns det någon sådan skiva? Vore ju alla tiders om det fanns,isf kan du ju skicka några till oss för att stilla våra egon. Förövrigt så kan jag ju säga att vi kommer med en ny låt snart på Skitliv!´s samling som borde komma snart,och efter det kommer en ny låt läggas upp på våran myspacesida. Varför den inte kommer direkt orkar jag inte förklara här och nu. Och så fort Danko kommer hem så kanske det blir nyinspelning av den gamla demon eller iaf några nykomponerade låtar. Allt beroende på ork och tid..

Låt mig nu veta hur det är...

Adios..

/Hablo aka Idi amfetamin aka Jaq balle

2009-06-01 @ 18:57:00
Postat av: Hablo

Skitsamma. Hitta felet själv...

Men tjack ändå..

/Hablo

2009-06-01 @ 19:00:22
Postat av: Matte samurai overdrive

coolt att någon gör en recension nu tre år efter.

tack!

2009-11-26 @ 12:06:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback