2010.04.29 Var är publiken?

Jag gillar inte att djupanalysera, jag skriver det ord jag tänker på för tillfället. Men just nu, efter att ha tittat lite på både AIK och DIF samt sett publiksiffrorna från alla andra matcher på text-tv så undrar jag hur ett så stort publikbortfall i Allsvenskan är möjligt? Beror allt bara på att Bajen? Man kan ju tro det, med tanke på att vi fyller läktarna hemma mer eller mindre, det är massor med folk på våra bortamatcher, både inavlade bönder och bajare.

Är vi så jävla fantastiska? Man vill ju tro det. Vi kommer få ett publiktapp om det börjar gå dåligt, det är inte något märkligt, men knappast tappa mer än 5000 pers helt plötsligt. Om den dagen kommer så ska jag hålla mig nykter på en match. Jag minns när fotbollen senast var i en svacka. Vi hade t.ex drygt 6000 pers på läktarna i vår premiär 88 (rätta mig om jag har fel där) men det var ändå en bra publiksiffra då.

Nu har det bara gått ett fåtal matcher i SuperEttan, men jag tycker den känns mycket mer intressant än Allsvenskan, givetvis tycker jag det då jag är bajare, men jag tror inte det kommer dröja länge förän media också tycker så. Det kanske är lite drag i Skånemedierna, vad vet jag, men en sak är nästan säker, det krävs mycket för att göra fotbollen sådär intressant igen som den var för några år sen. Och då menar jag inte jippon, anorektiska cheerleaders osv... Det behövs spontanitet. Det behövs absolut inte någon ny jävla arena där vi ska dela konstgräset med monstertrucks och hästjävlar.

Priserna måste sänkas. Förr i tiden gick knegarna på matcher, vilka går nu? Förutom vi som ständigt är med är det bara en jävla massa slan som kan hänga på de hippa kaféerna på Söder. Men det är inte trendigt med bajen längre kom jag på.

Sen tycker jag att alla ska läsa
En dynamisk blogg om Gullmarsplan och gentrifieringen i området.

Ja, vad kom jag då fram till, läs mellan raderna. Det är VI som är Hammarby!

2010.04.20 Hammarby-Giffarna

Det här var en av de matcher man kan räkna in som "minst-fotboll"-match. Vad i helvete gjorde dom nere på plan? Visst var det en jävla kamp men jag tycker fortfarande att spelare i den här divisionen ska kunna spela fotboll. Vilket innebär - ta emot en pass, slå en pass, tänka efter. Det här är så mycket dussinspelare som lika gärna kunde harva i division 3. Då menar jag båda lagen.

Här är min betygsättning med kommentarer på första-11:an

1. Rami Shaaban ++ Måste visa mer trots allt

2. David Johansson ++ Ganska osynlig, då är han som bäst
13. Isak Dahlin +++ Gjorde en stark insats utan att synas mycket
20. Filip Bergman +++ Kan bättre men ett mål är alltid ett mål
22. Mauro Saez Jarpa +++ Tyckte grabben gjorde en bra insats, utvisad - varför?

23. Maic Sema ++ Alldeles för tunn fortfarande
14. Sebastian Bojassén +++ Stark när det behövdes
10. Andreas Dahl + Var han med? Missade bra frisparkslägen. Bra insats i slutet
19. Vladica Zlojutro + Något bättre än Dahl

9. Sebastian Castro-Tello ++ Är han fortfarande en talang?
17. Linus Hallenius ++++ Sliter, visar hjärta, skjuter, springer, gör mål

Nån som inte håller med?

2010.04.20 Premiär och elände

Idag är det premiär. Det är faktiskt bara 20 minuter kvar innan matchen börjar. Och varför är jag då här och skriver den här skiten? Jag hade ju biljett. Men igår pajade ryggen, vet inte om det är en muskel som slitits sönder eller blivit inflamerad. Jag vet inte, jag vet bara att det gör jävligt ont.

Så nu, 5 minuter innan sändningen börjar på tv skulle jag kunna varit bland mina medmänniskor på och runt söder, på och runt Söderstadion med värme i kroppen från olika håll. Men det är jag inte då jag inte kan röra mig. Det känns helvete att missa något man vill gå på, visst har jag gjort det förut. Jag sket i Cock Sparrer trots att jag hade biljett. Men då var det psyket. Nu när psyket vill så vill inte något eller någon annan att jag ska på matchen.

Vi har för fan premiär hemma. Mot Giffarna. Och det känns så jävligt att inte vara där. Den smärtan är fan likvärdig med smärtan i ryggen. Nu ska jag slå på tv'n och se det ni andra får uppleva på plats. Det unnar jag er, men vem är det som inte unnar mig den känslan.

Hammarby mot allt

2010.04.12 Stockholmsfotbollen

Jag har sett en del matcher i Allsvenskan, kanske mest AIK och DIF. Men det är helt sjukt vad dåliga alla lag är. Kanske beror det på planerna som inte håller nån kvalle alls. Om jag börjar med DIF så är dom sjukt trötta på läktarna, det är när det händer lite som dom skriker men i övrigt tycker jag att dom låter som om ett division 3 lag hade en klack. Det är så tråkigt. Att dom just i skrivandes stund leder lite orättvist mot TFF med 1-0 i paus är tråkigt då TFF bl.a haft två stolpskott.

AIK då, dom har ju rent sportsligt varit helt usla. 1 mål på 5 matcher, och då ska man inte glömma att dom tog guld för bara några månader sen. Horan Eguren har varit helt misslyckad, rätt åt honom, hoppas hans landslagsplats går åt helvete. På läktarna har AIK varit riktigt tama, det känns som dom knappt haft nån klack och deras publiksiffror har minskat markant.

Alla lag har medgångssupportrar men jag skulle skämmas om jag var gnagare, dels för publiktappet men även för spelet, Obolo saknas verkligen. Men nu ska jag gå över till det viktigaste.

Hammarby! SuperEttan. Vi har inte dragit igång än men man kan ju se att Allsvenskan saknar Bajen, om vi går upp igen direkt kommer nog många jubla. Vår träningsmatch mot Mariehamn hade en värdelös första halvlek även om vi ledde med 1-0 tror jag det var. Sen vann vi med 5-0 och Linus gjorde 3 mål, man kan ju verkligen hoppas att han blir en kronisk målskytt den här säsongen. Dessutom hade vi ett jävla drag i klacken, hoppas att det håller i sig också.

Jag är rädd att det inte kommer gå vår väg i år, men jag hoppas. Det kan bli lite roliga bortamatcher mot t.ex Peking och Brage. Forza Bajen, SM.guld i bandyn och uppgång till Allsvenskan, det skulle ge ett magiskt 2010, dessutom skulle fotbollssverige behöva Bajen i Allsvenskan. Och vore det inte kul om AIK åkte ur?

2010.04.12 Sjuttisju - Hammarby

Ja, jag hittade en inspelning av låten Hammarby som hade ok ljud. Så jag mixade till en video till den och snipp snapp upp på youtube. Jag tycker om låten, såg att det snackades om en ramsa på sthlm-södra, om att "min pappa tog med mig till Söderstadion" eller nåt sånt där, den här låten är ju precis så. Lyssna, kolla och bedöm själva


2010.04.08 Östra Stå + Emmy

Östra Stå's säsongsvideo från 09 är magnifik. Hade Bajen varit lika bra hade vi tagit Sm-guld utan problem. Hur som helst bjöd den på hyfsad musik men det som gjorde det superbra var redigeringen. Jag skrev nånannanstans att filmen kändes regisserad. Som att Östra Stå hade sprungit runt och visat hur övriga supporters skulle gå, hoppa, springa, ligga och precis i rätt tillfälle allt för att klippningen och musiken skulle bli så synkad.

Hade filmen legat på Aftonbladet och dom hade haft rubriken "Sydamerikanska ultras" hade jag givetvis gått på det och för där nere ska ju den kulturen vara riktigt bra. Men fan, Ö.S's film fick mig att känna att vi har det bättre här än i Sydamerika då bilder både rörliga och stillbilder var bra. Sen fanns det en balans av klipp mellan själva klacken och Ö.S som också där höjde stämningen.

Jag satt och tittade igenom en del ultrasvideos då jag håller på att skriva om det på ett annat ställe. Visst har lag med många flera tusen pers i klackarna en bättre utgång till att skapa något mäktigt (sämre utgång också skall tilläggas) men själva videosen var mediokra med det vanliga vilket är klipp på klacken som sjunger, klipp på klacken som bränner, klackljud kombinerat med Bon Jovi osv. Det här var verkligen en Film med stort F.

Den skulle säkert gått att göra ännu bättre men i mina ögon var den fulländad. Och så då passar Ö.S att lägga ner, men jaja, man ska sluta när man är i topp.

Videon kan ses på
www.ostrasta.seNär jag nu skulle logga in på den här sidan möttes jag först av något tragiskt. Tragiken i det hela ligger hos Emmy som fått en present från en kompis i London, läs:

Emmy
fick en försenad födelsedagspresent från sin kompis i London! På bloggen berättar hon: "Den gjorde mig så rörd att jag dog för ett par minuter. Paketet innehöll bland annat en ny Beyond-kasse. Till skillnad från min gamla är denna köpt i London, vilket ökar värdet markant."

Hur fan kan man år 2010 tillåtas säga något så som hon gjort. Att skiten ökar i värde. Hallå, Emmy... Det var en present din dumma jävel. Nästa gång en rik farmor dör, kolla så inte Emmy varit där med arseniken. Man vet ju aldrig vad som kan finnas i det där pengakåta sliskiga hjärtat. Eller så kanske Emmy inte funkat så bra socialt med dom andra jäntorna, men nu när hon kommer med sin nya fina tygpåse så hoppas hon att bli en i gänget. Det är skitbra, då kan Emmy få bära all sprit när dom ska på fest, och när dom blir stoppade av polisen så har hela gänget utom Emmy sprungit därifrån. När då Emmy ska förklara för polisen stammar hon fram något som för det första får henne att låta ap-packad och det andra om sin påse får snuten för sig att det är nån jävla påse hon boffat lim ur ifrån. Jävla äckel-Emmy, nästa gång kanske du ska vända din tacksamhet till vännen som skickade påsen istället för att bara se att antingen a) du har en dyr påse som du kanske kan sälja och tjäna pengar på b) tänka att "det ökar värdet på mig markant" Jävla äckeltjej