2010.04.12 Stockholmsfotbollen

Jag har sett en del matcher i Allsvenskan, kanske mest AIK och DIF. Men det är helt sjukt vad dåliga alla lag är. Kanske beror det på planerna som inte håller nån kvalle alls. Om jag börjar med DIF så är dom sjukt trötta på läktarna, det är när det händer lite som dom skriker men i övrigt tycker jag att dom låter som om ett division 3 lag hade en klack. Det är så tråkigt. Att dom just i skrivandes stund leder lite orättvist mot TFF med 1-0 i paus är tråkigt då TFF bl.a haft två stolpskott.

AIK då, dom har ju rent sportsligt varit helt usla. 1 mål på 5 matcher, och då ska man inte glömma att dom tog guld för bara några månader sen. Horan Eguren har varit helt misslyckad, rätt åt honom, hoppas hans landslagsplats går åt helvete. På läktarna har AIK varit riktigt tama, det känns som dom knappt haft nån klack och deras publiksiffror har minskat markant.

Alla lag har medgångssupportrar men jag skulle skämmas om jag var gnagare, dels för publiktappet men även för spelet, Obolo saknas verkligen. Men nu ska jag gå över till det viktigaste.

Hammarby! SuperEttan. Vi har inte dragit igång än men man kan ju se att Allsvenskan saknar Bajen, om vi går upp igen direkt kommer nog många jubla. Vår träningsmatch mot Mariehamn hade en värdelös första halvlek även om vi ledde med 1-0 tror jag det var. Sen vann vi med 5-0 och Linus gjorde 3 mål, man kan ju verkligen hoppas att han blir en kronisk målskytt den här säsongen. Dessutom hade vi ett jävla drag i klacken, hoppas att det håller i sig också.

Jag är rädd att det inte kommer gå vår väg i år, men jag hoppas. Det kan bli lite roliga bortamatcher mot t.ex Peking och Brage. Forza Bajen, SM.guld i bandyn och uppgång till Allsvenskan, det skulle ge ett magiskt 2010, dessutom skulle fotbollssverige behöva Bajen i Allsvenskan. Och vore det inte kul om AIK åkte ur?

Kommentarer
Postat av: Gnaget

Ok, det har inte varit så bra på läktarna de första matcherna för Gnaget. Men senast mot halmstad, visade vi vilka supportrar vi är. När medgångarna var borta.En krönika på SvD:"Supportrarna i allmänhet får ofta ta oförtjänt mycket stryk och kritik. Inte minst gäller det AIK:s fans som lätt hamnat i skottgluggen.Men de ska också ha beröm. Under en vår då fotbollen blivit kallare och kallare och "Gnaget" blivit sämre och sämre håller stödet från publiken på Råsunda en extremt mycket högre nivå än underhållningen på planen.När ett impotent AIK fick stryk av Halmstad i onsdags slutade Norra Stå aldrig att sjunga och lyckades dölja sin frustration över spelarnas insatser rätt bra.Just nu är supportrarna de enda inom AIK som fortfarande visar mästarklass."

2010-04-18 @ 21:16:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback