2010.04.29 Var är publiken?

Jag gillar inte att djupanalysera, jag skriver det ord jag tänker på för tillfället. Men just nu, efter att ha tittat lite på både AIK och DIF samt sett publiksiffrorna från alla andra matcher på text-tv så undrar jag hur ett så stort publikbortfall i Allsvenskan är möjligt? Beror allt bara på att Bajen? Man kan ju tro det, med tanke på att vi fyller läktarna hemma mer eller mindre, det är massor med folk på våra bortamatcher, både inavlade bönder och bajare.

Är vi så jävla fantastiska? Man vill ju tro det. Vi kommer få ett publiktapp om det börjar gå dåligt, det är inte något märkligt, men knappast tappa mer än 5000 pers helt plötsligt. Om den dagen kommer så ska jag hålla mig nykter på en match. Jag minns när fotbollen senast var i en svacka. Vi hade t.ex drygt 6000 pers på läktarna i vår premiär 88 (rätta mig om jag har fel där) men det var ändå en bra publiksiffra då.

Nu har det bara gått ett fåtal matcher i SuperEttan, men jag tycker den känns mycket mer intressant än Allsvenskan, givetvis tycker jag det då jag är bajare, men jag tror inte det kommer dröja länge förän media också tycker så. Det kanske är lite drag i Skånemedierna, vad vet jag, men en sak är nästan säker, det krävs mycket för att göra fotbollen sådär intressant igen som den var för några år sen. Och då menar jag inte jippon, anorektiska cheerleaders osv... Det behövs spontanitet. Det behövs absolut inte någon ny jävla arena där vi ska dela konstgräset med monstertrucks och hästjävlar.

Priserna måste sänkas. Förr i tiden gick knegarna på matcher, vilka går nu? Förutom vi som ständigt är med är det bara en jävla massa slan som kan hänga på de hippa kaféerna på Söder. Men det är inte trendigt med bajen längre kom jag på.

Sen tycker jag att alla ska läsa
En dynamisk blogg om Gullmarsplan och gentrifieringen i området.

Ja, vad kom jag då fram till, läs mellan raderna. Det är VI som är Hammarby!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback