30 april - efter festen

Jag hatar Valborg, jag hatar 1 Maj, jag hatar allt där det är mycket fyllon som vanligtvis inte dricker och sen när det är sånna här helger så ska dom supa sig dyng och sen leva på det till nästa storhelg. Vi som dricker normalt, kanske ett par gånger i veckan (dock inte jag såklart...längre) jag tror att vi ser ner på dom precis på samma sätt som den raggarbrud jag såg på Powermeet i Västerås, hon skällde ut en volvoraggare så det sjöng om det. I min lilla stad där jag bor är det cruising med raggare som skränar och förpestar miljön mer än bara släppa ut avgaser.
Nog om detta!

Efter festen skulle det handla om. Ja, igår mötte vi BP i ett såkallat "derby". Den vanliga derbystämningen och nervositeten kom aldrig. Men däremot började festen tidigt för en som är van att gå upp runt 12-tiden. Här var det en Fuhrer som bestämde att det skulle börjas tidigt. Och det var väl bara att köra. Det var en liten derbysamling men det var kul ändå och pengarna på kontot rann iväg. Sen var det ju lite firande för en person som fick gå på match. Hur som helst. Det är på Östra man ska stå på och jag kan hålla med på sitt sätt. Men för en gångs skull var det skönt att stå i klacken och bara ta det lugnt och hålla igång. Jag tycker det var en bragd att jag kom upp så tidigt på morgonen. Och det var jävligt trevligt dessutom.
image15
Det kan inte finnas bättre områden. Det här är efter bron från Gullmars mot Årsta. Det kändes inte som det skulle komma ett gäng BP-suportrar och storma. Äh skitsamma, mat och öl innan matchen, det kan inte bli bättre

Matchen då, ja Bajen gjorde det som egentligen var meningen att hända. Petter Andersson gjorde två fantastiska mål. Och trots att vi missade en straff så vann vi med 4-0. Det var dryga 13000 på matchen, helt godkänt. Bortalaget hade egentligen ingenting att komma med. Varken på plan eller på läktaren. Både södra och östra var med och det var bara en, eller jag ska inte säga bara, men på något sätt kändes det som förr. Näe, nu ska jag sluta dilla. Men det var bara en glädjestund från klockan 10.30 och sen vidare. Nu leder vi serien trots att det är jävligt tätt. Men jag hade faktiskt inte trott att det skulle gå så här bra. Förlusten mot aik är glömd trots att den var orättvis.

Jag vill tacka UB för ett bra nummer av Addicted. Som gammal fanzinemakare vet jag hur mycket jobb det ligger bakom ett nummer. Om någon från UB läser det här och vill ha någon form av hjälp så kontakta gärna mig. Det gäller alla andra också som undrar något. blogg77@hotmail.com . Lämna gärna kommentarer. Vad tyckte ni om stämningen på matchen? Vad tror ni om Allsvenskan i år? Vad gjorde ni innan matchen? Osv...

Ha det bra bröder och systrar!
För övrigt finns det en del bilder från BP-matchen och andra matcher här:
http://bajenbilder.bilddagboken.se

2007-04-24 - Andra sidan

Yttrandefrihet, jag tycker det är viktigt. Alla ska få säga sin åsikt och idag möter vi (Bajen) Gnaget. Och dagen till ära har jag en gästskribent som är just gnagare. Han ska få tala om hur just han känner, med andra ord representerar han inga eller ingen mer än sig själv. Fast jag kan tänka mig att många känner på samma sätt, på båda sidorna för derby är ett derby.  Så läs och kommentera gärna, men håll kommentarer som typ solnatattare, gnagarsvin osv borta, för det vet vi att dom är ändå. Det här är alltså skrivet innan matchen av en rival. / 77
 


Psykosomatisk: som har att göra med sambandet mellan kroppsliga och psykiska reaktioner: ~a sjukdomar: sjukdomar med kroppsliga symptom men med psykiska orsaker


Huvudet dunkar och pulserar som vore det belägrat av skenande stångjärnshammare; svetten tränger fram ur kroppens alla porer men ersätts om vartannat av febrig frossa; kroppen lyder inte, motoriken har tagit semester; hjärtat trummar i grindcoretakt de gånger det inte känns som att det helt slutat slå... AIDS? Fågelinfluensa? Tuberkulos? Nej, nej, nej... Inga sådana petitesser, inte alls, det här är allvarligt värre - det är derby, mot Bajen.


Personligen får sådana här dagar mig att må riktigt jävla brutalt illa. Samtidigt trängs dessa känslor av illamående med rent euforiska förnimmelser som ingen kemisk drog är kapabel att skänka kroppen och synapserna. Jag är mer eller mindre icke-kontaktbar dagen då slaget om Stockholm skall avgöras (jaja, det gäller naturligtvis när vi möter Dif också): jag regredieras till en mental amöba som obönhörligen torskar all social kompetens, sätter alla rationella och logiska tankar ur spel, och jag upplever mig själv (och säkerligen uppfattas jag också av andra) som totalt avskärmad, apatisk och lätt psykotisk.

För människor utanför fotbollsvärlden i allmänhet och den renodlade, i hjärtat sedan födseln ingraverade totala klubbtillhörigheten (AIK i mitt fall då) i synnerhet ter sig säkerligen dessa fysiska och psykiska uttryck helt obegripliga. Det må så vara. Förnuft och känsla är två helt skilda ting, och de extrema känslor, såväl positiva som negativa, som jag och många med mig upplever före, under och efter ett derby ser jag - all ångest, oro och mördande nervositet till trots - som ett slags oförblommad ynnest. Visst, ibland infinner sig en feg önskan om att få slippa känna den passion för AIK som jag gör, att få slippa slitas mellan hopp och förtvivlan under dessa derbydagar, men dessa hariga tankar splittras till smulor innan de ens formulerats till hela meningar i min hjärnbark. Jag vill känna glöden, ilskan, glädjen, kärleken och, jodå, även sorgen. Dessa känslor får mig att veta att jag lever och inte blott är vid liv.
 
Och i kväll är det alltså dags igen, årets första Stockholmsderby (BP-Dif får ursäkta), i och med AIK:s match mot Bajen. Timmarna före match är nästan de mest plågsamma, det är då allehanda matchscenarion spelas upp, det är då förväntningarna och förhoppningarna men också ångesten och oron är som störst. När matchen väl dragit i gång är jag i en annan värld, och då existerar ingenting annat än nästa inlägg, frispark, skott eller glidtackling.
    

Som AIK:are vill jag inget hellre än att avföra Hammarby som en harmlös och sorgesam förening, ett skämtgäng utan bredd eller spets, ett korpgäng med ett (1) ynka SM-guld i bagaget; kort sagt ett ofarligt lag vars ledning och spelare inte skulle utgöra minsta hot mot AIK. Det vore emellertid det dummaste jag skulle kunna göra. Man kan raljera hur mycket man vill om Bajen, deras (brist på) framgångar, den s.k. Södermyten och allsköns annat man som antagonist vill garva käften ur led åt, men faktum är att hur ogärna man än vill erkänna det så har just Hammarby blivit ett slags spöke för AIK de senaste åren.

Fjolårets resultat mot Bajen svider och tär fortfarande, och kanske än mer sättet dessa kom till på: Hammarby var bättre än vi i båda mötena, inget snack om saken, och malde effektivt och smärtsamt ner vår spelidé, taktik, ork och energi. Men nog talat om historia och resultat. Vad som hänt är statistik, och statistik/historik må vara av just  historiskt intresse, men betyder egentligen inte ett skit, såvida inte AIK:s elva består av ett knippe skrockfulla och skitnödiga klåpare, vilket naturligtvis inte är fallet - allraminst sedan mäster Norling övertog skutan. Trots detta finner jag statistiken högst oangenäm, men för att ta till en klyscha värdig (Alla heter) Glenn Hysén: efter varje förlust (mot Bajen) kommer vi närmare vår nästa seger.

Och den segern kommer i dag! det vet jag! det tror jag! det hoppas jag! det ber jag på mina bara knän om!


2007.04.23

En tjej hävdade mycket bestämt att irländska sånger inte hör hemma på fotbollsarenor. Hon hävdade att det var som "att vara en mästerkock på McDonalds" och att "det ligger så jävla mycket mer bakom de låtarna än nåt jävla fotbollstrams". Enligt henne har svenska fotbollslag ingen anknytning till Irland och det kan väl stämma till en viss del. 

Hon gillar helt enkelt inte fotboll, det är det som är den största anledningen till hennes utspel så som jag kan tolka det. Och sen att hon som svensk ska berätta var och när irländska låtar får användas gör det hela ännu mer spännande. 

Jag har lyssnat på irländsk folkmusik 13-14 år, om jag gör en låt är det väl knappast märkligt om den blir irländsk och eftersom det finns så otroligt många irländska låtar att göra om så känner inte jag att det är något fel att göra om dom. Jag känner till och med stolthet över den omgjorde Wild Rover-texten, Vi är kukarna, kukarna Hammarby... Den provocerar även om det kanske inte är ett mästerligt textmässigt konstverk. Men den står för något, precis som många av de irländska kampsångerna. Och nu när inte krigen direkt utspelar sig på de enorma gräsfälten på irland, utan det är en kamp på fotbollsplan eller på gatan. Var passar då inte en kampsång bäst? 

Jag kan förstå hur hon tänker, bara det att jag tycker att hon tänker åt helvetes fel. Ska irländsk folkmusik bara spelas på irländska pubar i Sverige? Hur många av de irländska pubarna ÄR just irländska? Dom har beställt inredningen från en katalog och spelar på sin höjd U2 om det inte är disco istället. En asfaltsgata i Säffle är mer irländsk än de flesta irländska pubar i Sverige, ja kanske till och med runt om i hela världen. Det är bara ett sätt att marknadsföra sig. 

Dubliner är ofta bra, men jag har spelat på ställen som inte alls är bra. Så lilla flicka, fortsätt att vara en märkvärdig Uppsalastudent med prettoambitioner, och tala gärna om saker du har full koll på. 

Så stick iväg från vår stadsdel era svin
alla solnaskadedjur och djurgårdsglin
För alla år som gått, verkar ni inte förstått...
...Att Söder är en del som tillhör oss

-77 (Go on home british soldiers)

Fortsättning följer en annangång. 
För att få texten rättvis erkänner jag att den är aningen primitiv och bara nerkladdad väldigt snabbt.

Edit: Ett stavfel + raden ovan
Stavfelet blev kommenterat, men jag är inte pärla på engelska, därför skriver jag på svenska.
Men det är bra att ni ger er in och kommenterar på 77-Terytory, däremot tror jag inte på Gud.

2007 04 22 - Fylla år

Jag fyller år. Inte ett dugg mognare för det. Ingen struktur, inga drömmar.
Jag tror fan bara att man blir klokare, eller nu börjar man ju komma upp
i åldern. Inte undra på att man är krum och nedstämd. Hur som helst,
hårda paket uppskattas. Det kan stå en bil utanför imorron, nyckeln kan
utan problem kastas in genom brevlådan. Ska någon kasta in en molotov-
coctail, så gör det inte tidigare än 10, jag orkar inte vakna så tidigt.
Så. Hm, det känns bara som det är Hammarby som jag orkar med nu. 
Stesolid är ett skämt. Tramadol är bra men det funkar inte längre. 
Det bästa vore sprit kanske, men jag måste till neurologen först. 
Jag kan ändå inte vara utan dom där tabletterna. 

Tack till alla som på olika sätt och ställen gratulerat mig, det uppskattas!

Födelesedagsplaylist (15 låtar): Det här är låtar jag känner för just nu 04.32 22/4-07
Stefan Sundström - Latlåt från Farsta
Los Bohemos - Du ska runka när du ser din regering
Kravallsubban Lever - Kravallsubban lever
The Pogues - A pair of brown eyes
Robert Gordon - It's only make believe
Ola Magnell - Ta det kallt, det är allt
Slainte - Fear a Bhata
Wild Rover - 200 mil
Rancid - Sidekick
Toy Dolls - Tommy Kowey's Car
Gorilla Biscuits - Stand still
Caj Carlssom - Du får avfärda mig som tokig
Kenta - Luffarna
NOFX  - The Brews
Macc Lads - Fluffy pup

"Fylla år - vara full i 365 dagar?"
-M.

2007 04 19 - Blandat

Tack till alla som läser här, det är iallafall ett par stycken, den här sidan har utvecklats till att mest handla om Hammarby, det kan bero på att mitt liv just nu mest består av att pendla mellan vården och Söderstadion eller bussar till obskyra småhålor. Jag ser fram emot Gefle borta just nu. Eftersom det är så pass många som läser vore det roligare med kommentarer, positiva som negativa men håll en vettig ton ty jag har ingen lust att ta bort inlägg eftersom jag tycker om yttrandefrihet.

Födelsedagspresent
På söndag 22 april fyller jag år, hårda paket uppskattas. Man börjar bli så gammal att presenter inte känns så särskilt viktigt. Men det finns en present som skulle duga jävligt bra. En seger över råttorna på tisdag den 24. Jag kommer inte att befinna mig på plats av olika personliga anledningar som är helt ointressanta att gå in på här. Glöm för övrigt inte matchen i cupen mot IFK Malmö den 19 april. Men på Tisdag då, kommer jag att sitta med min underbara vän, jag tänkte säga att han har EN defekt, men det vore att underdriva verkligen, men en av defekterna är att han är AIK:are, men vi känner varandra så bra och båda mår lika dåligt så det brukar gå bra. Iallafall gick det bra sist då vi vann. Det är sånna presenter som uppskattas.

Derby
Hur många gånger har man inte skolkat under skoltiden när det var derbyn. Fan att nerverna kukade ur redan på den tiden och sen gick det som det gick. För mig har alltid derbyna mot Aporna varit de jobbigaste, allt tack vare min pappa som lyckades göra en son till Djurgårdare, men det visade sig att jag var starkare. Jag avskyr verkligen Djurgårn. De flesta jag har umgåtts mycket med är djurgårdare. Och vi har väl inte de roligaste siffrorna att dra fram. Jag minns en match på Söderstadion mot DIF, jag minns inte vilket år jag var. Jag hade iallafall gått in med St:erikscupskortet, vilket blev att vi hamnade så gott som mitt i djurgårdsklacken. Hammarby vann matchen med 3-0 och sveriges första största och bästa firma visade var skåpet skulle stå. Det var runt 10 djurgårdare på en Hammarbyare de sparkade och slog honom och ströp honom med halsduken. Vilken seger. År 2006 var det kaos på Söderstadion, sägs det, folk sprang in på planen. Men det verkar ju inte ha gått så bra i domstolen, Aftonbladet hängde ut folk till höger och vänster, Efterlyst gjorde repotage om farliga supportrar. Men vad hände nu, frikänd! GRATTIS! Jag tror inte Aftonbladet kommer skriva en helsida om det?  

Skivan
Skivan skjuts åter upp någon vecka tyvärr. Men jag kommer få god hjälp och det kommer till och med läggas bas och jag får stämsjunga lite plus lite andra prylar, så den är värd att vänta på. Jag säger förhoppningsvis så blir det 6 låtar och ett skönt Intro. Den kommer att säljas i plastfickor för att göra det lite enklare, det tar mindre plats och med tanke på att jag får lägga ut en slant så blir det lite billigare. Framsidan är klart. några har redan sett det men det kommer att se ut såhär, såvida inga ändringar sker i sista sekund. Det kommer bli färg, men baksidan där det bara är text kommer dock vara svart-vit.

image13

Bajen - Trelleborg på Östra läktaren
Just nu ligger bollen hos Hammarby och under tiden tänker inte jag skriva något här som kan refereras till det som hände. Jag litar på att ärendet är i goda händer och kan bara hoppas att attityden hos matchvärdar och väktare kommer att  ändras. Det fanns en del riktigt trevliga matchvärdar vilket var roligt.
Bilder från hemmapremiären går att hitta på
http://globen.bilddagboken.se en sida som rör området kring Globen och givetvis Hammarby. Sen finns en annan sida http://bajenbilder.bilddagboken.se en sida som bara rör Hammarbys alla idrottslag och supportrar. Det är värt att bokmärka dessa sidor, det kan nog bli rätt mycket uppdateringar.

Gästskribent? 
Finns det någon som är sugen på att skriva något till den här sidan? Visst jag är en åsiktsmaskin men det är alltid kul att höra vad andra har för tankar. I det här läget kan jag även låta människor från andra lagtillhörigheter få skriva. Det finns alltid två sidor. Det kan egentligen handla om vad som helst. Men bör var relaterat till ett lag, supportrar, arenor, musik, bussresor till matcher. Det vore väldigt roligt om någon lite äldre runt 40 orkade skriva lite om hur det var förr kontra nu? Skicka ett mail på blogg77(a)hotmail.com Givetvis läser jag igenom och avgör om det skall publiceras. Svenskan bör vara bra så jag slipper sitta och redigera massor och på gott och ont finns det lagar att hålla sig efter. Kom igen!

Stockholm-Södra
Jag vill bara kort ge en eloge till den bästa sidan om supporter och idrottsrelaterade artiklar. Visst, jag är Hammarbyare och kanske ser sidan från ett annat perspektiv än vad någon från Solna eller Bromma skulle göra men den uppdateras ofta vilket gör den levande och artiklarna är välskrivna och man kan väl beskriva det mycket som grävande journalistik. Dessutom slipper vi hela tiden snacket om vilka som är störst och bäst.

Just ja, glöm alltså inte att slänga in en kommentar.

2007 04 15 - Terror på Östra?

Terron på Östra fortsätter?

När den relativt nya fraktionen Östra Stå brände av en bengal sprang det upp massa väktare. (Edit: Det var inte Östra Stå som brände bengalen utan en som stod i närheten) En hamnade i vägen för min kamera och det blev massa jävla tjaffs. Han ville inte vara med på bilden och jag frågade varför? Hans svar blev att han skämdes för sin stora näsa. Jag sa att jag vet hur det är för jag skäms för min lilla kuk. Hur som helst vägrade jag att radera bilden och han frågade om jag ville att han skulle tillkalla polis, det fick han väl göra. Upp klev två rakade väktare som jag sett tidigare kasta ut en kille. Som då hamnade i vägen när jag fotograferade. Dom sa aldrig något till mig om att dom inte ville vara med på bild, så jag antar då att jag har all rätt att lägga upp bilder på dom (det kommer senare). Hur som helst blev jag visiterad och eftersom jag inte visste reglerna så lyckades jag få igång kameran (då batterierna var slut) och tog bort den där jävla bilden. Men just den väktare som inte ville vara med på bild finns länkad på en av trådarna om läktarDYNAMIK ang. Bajen-Trelleborg, då vet ni på vilken sida jag menar.

Vad är det för kriminella matchvärdar som Hammarby IF anställer, vi vill inte ha bråk på våra läktare. Varför ska de gripa in med en hotfull ton med allt dom gör? Varför vågar dom inte vara med på bild när dom har rätt att plocka ut folk och visa upp sin fångst inför alla människor där? Ja, rent ut sagt förnedra människor. Jag trodde dom hade lärt sig något från förra säsongen. Ingen av dom visste givetvis vem Andy var. Har dom så jävla dålig internkommunikation?

Marschen var mäktig iallafall. Matchen var också mäktig, 3-0 segrar är sköna. Det känns som Bajen inte får vara med om sånna alltför ofta, det ska alltid vara olidligt jävla spännande. Det var längesen jag stod på Östra, kanske under St:Erikscupskorttiden nångång, när vi hade våra sköna grönvita kurvor. Men växelsången med klacken fungerade bra. Förra säsongen såg jag flertalet av matcherna på tv, visst ser man bättre och uppfattar mer då, men känslan av att vara på plats går inte att jämföra.

Tack till backupen från Östra Stå under incidenten.
Och du, väktaren med stor näsa, jag tycker inte den ser så jävla stor ut på den bild som finns på dig. Det kanske kan betyda att jag har misstagit mig med min kuk också, den kanske inte är så liten. Jag hade tagit kort hela dagen, sen helt plötsligt blir jag tvungen att radera en bild. Det måste betyda att t.ex media måste fråga drygt 13.000 människor om de vill vara med på bild från matchen igår? Synd att jag inte visste vad som gällde. Det är så jävla ynkligt. Hoppas att jag fick intresset att svalna för några väktare gentemot de som brände bengalen på Östra Stå. Det är VI som är Hammarby!

2 Rosita i Björns Trädgård gick inte av för hackor, dock gick en flaska Minttu av för hackor för en stackars gosse, det kändes inte roligt att lämna dig där. Hoppas du mår bättre idag. Eller, snarare imorron.

Här följer ett par bilder. Dessa och många mer Hammarby och 121-bilder går att beskåda på en sida som kan bli riktigt intressant i framtiden 
http://globen.bilddagboken.se Jag kommer att lägga upp fler bilder från min kamera senare också, ett par ganska intressanta.

image11
Köerna utanför Östra gick pinsamt långsamt, efter ett tag öppnades grindarna varav det blev till att köa ännu mer.
Det är dags att fundera på hur det ska hanteras för att folk ska komma in snabbare, som det blev nu missade många tusen Just Idag, Tifo mm.

image12
Stämningen, vädret, färgerna - Vi har allt det som inte ni har. Dessutom vann vi med 3-0 mot TFF, något som t.ex inte IFK GBG lyckades med.


2007-04-13 - Nu börjar det på riktigt

Imorron är det dags, första hemmamatchen i Allsvenskan 2007. Motståndet kunde ju klart vara roligare, det hade dessutom funnits mer att skriva om. I skrivandes stund finns det biljetter kvar men Norra verkar utsålt iallafall. Själv får jag stå på Östra. Jag har lagt in några nya länkar på sidan. Till Söderbröder och Ultra boys. Som vanligt blir det marsch från Medis till Söderstadion, hoppas att det kommer mycket folk och att sångerna kommer höras i hela stan. Om någon känner för det så är det fritt fram att tippa topp-5 i kommentarerna. Det är inte så jävla lätt, givetvis vill man ju att vi ska vinna men ska man vara realistisk också? Men iallafall, vilka kommer bland de 5 bästa?

Nu är exakt allt klart med skivan....förutom inspelningen. Förhoppningsvis ska jag börja spela in om någon vecka. Och de som undrar när den blir klar, ni kommer att märka det. Och tyvärr kan jag inte skicka några av de låtar som redan finns inspelade. Det är ett fåtal som har dom. De finns ju på sthlm-sodra.com , skaffa ett program och spela av låtarna om det är ett måste. Annars råder jag er sen att köpa skivan. Såklart!

3 poäng mot TFF är väl ett måste? Men sen börjar man fundera, BP vann över Dif, är det för att Dif är ruttna, vilket man kan hoppas på, eller kan vad som helst hända? Vad som helst brukar kunna hända när det gäller Bajen, det är väl onödigt att nämna Hertzöga t.ex? Vi ses imorron.

"En stor Rosita och en liten Rosita, eller om det var tvärtom" Haha, så bäst.

2007 - 04 - 11 - ANALys

Besökarna på bloggen slog rekord efter premiärmatchen, det är kul. En del kommenterar.

Jag vill tillägga att den här bloggen (jag hatar ordet blogg) inte är styrd av något annat än mina tankar och jag skriver ingenting som jag t.ex skulle fått från Aftonbladet. En tidning jag hatar. Alltså är sjuttisju.blogg.se bara mina tankar, upplevelser och händelser. Jag sympatiserar med Hammarby och alla som aktivt kämpar för att hedra vårat klubbmärke. Tolka det hur ni vill.

Angående skivan så hoppas jag att den ska spelas in om cirka 2 veckor. Tyvärr kommer det bara vara en ny låt + en ren cover av Kenta. 6 låtar bör det bli. Anledningen till att det bara blir en ny låt är att jag gillar de andra som finns på sthlm-södra och jag vill att de ska spelas in på riktigt med bättre ljud och framförallt att jag får sjunga ordentligt.

"Åh söder tillhör oss, från slussens vatten bort till gullmarsplan och årsta, ingen kan stjäla våran stadsdel därför att:
SÖDER TILLHÖR OSS"
Gissa vilken låt? =) Lite sköna fraseringar här och där så blir det rätt

Okej, det har bara varit en match, men den här tabellen är jävligt snygg om man bara tänker på botten.
image10

2007 - 04 - 11 - efter gais-Bajen

Det var nästan så man saknade att få stå på marknivå bakom ett stängsel, som det var på gamla Ullevi. Nya Ullevi är fan tråkigare än Råsunda eller vad som helst. Det kanske är en bra friidrottsarena. Men fotboll, med ett hemmalag som knappt har någon publik det ger inte så mycket. Jag orkar inte kommentera matchen, dels på grund av att man inte så något så det var bättre att försöka hålla igång i klacken istället, andra halvlek ägnade jag åt att försöka köpa en korv och en öl, men dom var fan segare där än på Olivlunden. Så det blev inget, så jag kunde inte låta bli att säga lite spydigt att - I Stockholm går det undan att få korv när det är match, för tanten gick verkligen som en zombie där, sen var inte korven färdig eller/och slut. Så resten av halvleken stod jag på nedre etaget med Cascarino och Jennie. Det som började så bra när vi tog ledningen kvitterade gais till 1-1 som blev slutresultatet på det av jag såg en riktigt tråkig match.

Det var dock roligare innan med bärs på avenyn, inte så många men det var skön stämning. Bajen Fans höll nog till på Score, så polisen höll stor koll på oss runt cirka 30 pers och vägrade släppa ut oss från stället, några gånger trycktes det på men poliserna var för många. Dom ville väl ha full koll, vilket de enligt dom själva fick och guidade oss till arenan, med en rusning som tydligen resulterade i något gripande enligt tidningen som blossade upp det hela som om det vore världens största grej. Det såg dock rätt kul ut när nästan bara en orkade med att springa en längre bit men stannade för röd gubbe sen. Jag kan iallafall glädja dig med att du inte missade matchen direkt.

Efteråt var det fullt med poliser utanför Ullevi och på Centralstation. Där hade dom ju ingen funktion att fylla. Men men, hur som helst, nu är Allsvenskan igång. Och vi är näst bäst i Stockholm efter första omgången. Kul att tvillingklubbarna åkte på stryk. Det är väl det som glädjer mest. Enligt källor så har ändå Aik-Kalmar varit den bästa matchen.

[---uppdaterat---]
Enligt mitt tyckte sjöng vi ut gaisarna, det var då och då man hörde GAIS!, visst hör man väl kanske bäst från sin egen läktare, men det var ju deras hemmaplan så något motstånd borde det kunna ha blivit. Sen dominerade vi så klart när det gäller stämningsfaktor med pyroteknik mm. Något jag tyckte var märkligt var att det inte var mer folk, långsidorna kändes tomma, något som kan ses på bilderna. Jag vet inte hur mycket folk det var. Hoppas att Södestadion blir fylld nu på lördag, eller fylld, jag tror inte Trelleborg kommer med samma manskap som vi eller BP hade, men ändå.
______________

Här följer fyra bilder.

image6

image7

image8

image9
Tråk-arena

2007 04 09 - inför

Imorron är det dags för premiären. Premiären på gatan har redan kommit igång. Fan vad jag är taggad inför matchen imorrn, då ska det drickas sprit och bete sig illa. Undrar just vad som kommer att hända. Jag ska dock marginalisera mitt drickande så jag är medveten om vad  som händer, så det inte blir något knasigt  =)) Om vi vinner över gais är vi bäst i stan, det värsta är att det inte går att vara för bred i käften än. Men det ÄR jävligt kul att Bp vann över Dif. Haha
image5

2007-04-05 - StädFirmanBajen

Operation Sanering - StädFirmanBajen är igång

De boende har tröttnat, och tar skarpt avstånd till parasiter på Hammarbys stadsdel/ar. Runt Globen, Johanneshov, ett område som ägs av folk med Bajenhjärta händer det då och då att ligister kommer och vandaliserar. De som bor där står inte ut med det. Därför har StädFirmanBajen börjat operera i området. Främst är det snorungar till djurgårdare som försöker göra sig lustiga på en felstavning. Sen klottras det annat skit och i värsta nazi/afa-stil gör man ett försök att sätta upp klistermärken. Men, de boende har tröttna. Det är civilkurage som gäller. Det skrev jag om i inlägget här under. Här följer ett par bilder på vad som har hänt. Den sista bilden hann en av städarna iallafall få bort DFG TÄRRÄTORI, tyvärr så blev det ingen bild på saneringen. För några timmar efter hade någon annan städtjänst varit där och tagit  bort allt. Men tanken var god och jag hoppas att StädFirmanBajen inte ger upp. Här kommer då ett par bilder på vad som har skett.


image3
_____

image4
_____

image5
Det här accepterades inte av de boende i området, tyvärr blev det ingen efterbild.

STORT TACK till StädFirmanBajen


070402 - civilkurage

Jag lämnar Gais-prylen bakom mig nu då det ändå bara är meningslös pajkastning. Och som jag skrev i något av de första inläggen så handlar inte den här sidan om mig, så vitt jag inte känner att jag vill att den ska göra det. Hur som haver, bilden här under muntrar upp. För övrigt så har en aktion skett, borta är Tärritåri. Länge leve TERETORY. Det är skönt med folk som visar upp civilkurage. Södra Stockholm kommer alltid att vara grönvitt.

image2