2007.08.31 Uefa-dragning

Bajen får möta Braga. Jag vet inte men det kändes som det bästa att möta. Sydeuropeiska lag är tekniska och jävligt snabba. Som Zengin fast ett par snäpp snabbare. Braga ligger i norra Portugal men det är en lång resa.
Hur som helst tror jag att det är det enda av de lagen vi kunde få möta som vi faktiskt har en chans att gå vidare mot. Helsingborg har väl en halvchans mot Heerenven. Aik får det inte lätt mot israeliska Tel Aviv. Elfsborg får möta Rumänska Dinamo Bukarest, frågan är om Andres Svensson kommer hem levande, i Rumänien finns koruption.

Sportsligt så var det nog bra att slippa Ajax, jag tror inte vi skulle ha en chans där, men Amsterdam är en kul stad, det finns mycket att göra där. =) Men vi tar dom nästa match.

EGUREN

Tack Sebastian Eguren. Tack Hammarby. Tack till alla som var där. Jag såg matchen på Tv och det såg ut att vara ganska många på plats. Det såg bra ut. Hjärtat klarade knappt av när det blev straff. Det här är en kvart efter matchen och jag skakar fortfarande. Så skööööönt!!! Nu är vi i Europa på riktigt.

På något sätt är det coolt att alla svenska lag gick vidare. Även om det hade varit kul om det där laget med så märkligt namn att man blir totalförvirrad hade slagit ut Aik. Jag skiter i det där att det är bra för svensk fotboll, jag bryr mig bara om Hammarby. Men att Sverige kan hävda sig så är intressant.

Men skit i det, Hammarby! Jag borde egentligen smälta det här och skriva senare men det här är så underbart så jag måste få ur mig allt nu. Jag gläds med alla som åkte till Norge, det såg så tungt ut när dom gjorde mål, det hade blivit en jobbig resa hem, nu kan det bli fest hela vägen istället. Allting är gratis...

Det var en jobbig match för nerverna att titta på. På måndag är det dags igen...då åker stesolidburken fram, sanna mina ord.

2007.08.29 - Låtar

Det är många som frågar om låtarna som finns på sthlm-södra t.ex. Det är inte direkt mening att dom ska florera runt, mest med tanke på att det är dåligt ljud. Men... jag är en paradoxal människa. Dom låtar som finns på min myspace-sida ( http://www.myspace.com/sjutisju ) går att ladda ner om man vill.

Det är den 29:e idag, den 1:a september ska skivan mixas. Den kommer att vara klar för försäljning på matchen mot Gefle. Vi får se då hur den säljs. För de som inte kan komma på matchen eller bor nån annanstans kan skicka ett mail till mig blogg77@hotmail.com . Så fixar vi med posten. 

Alla som åker till Norge, ha det så jävla kul. Hoppas alla kommer fram och glöm inte snökedjorna. Det är aldrig fel att klubba en säl (måste vara sthlmare där). Ni har olja, vi har Bajen. 

Sen är det derbydags, ännu en dag att må illa på. Men det är som sagt något speciellt med dessa dagar, det är verkligen inte något liknande som att möta Halmstad... på Örjans Vall. Det här är krig rakt av.  


2007.08.26 Bananer

Det är skrattretande. Det är SvFF som får hela grejen till att bli rasistisk. Men det var väl kvällspressen som började. Djurgårdarna vet så väl varför bananerna kommer in på planen. ALLA vet det, men framförallt finns det en fin story för kvällspressen. Dembo är svart + dom kastar in bananer = rasistiskt.

Om dom åtminstone hade mörkat det där och sagt att dom ville ha krafttag mot inkastade saker på planen. Men näe, så smarta är dom inte. Svenska Fotbollsförbundet, far åt helvete! Aftonbladet med. Och väktare...

2007.08.25 - bp-Bajen 0-2

Jag satt på familjeläktaren. Det var helt okej med utsikt över allting. Jag tror att klacken skulle må bra av att köra lite äldre ramsor oftare. Det lät så i alla fall. Eller så är det bara en jävla massa semesterjävlar som "bara måste se Bajen när vi är i Stockholm". Klacken var rätt stor men det var inte så mycket drag. Andra halvlek var helt avslagen på planen och jag vet inte varför, det kändes nästan som en protest men 80% av andra halvlek var det knäpptyst, varför?

För att framhäva några spelare: Sulan, Zengin och...Benny som faktiskt höll nollan och gjorde några räddningar.

Jag missade att hälsa på någon vid ett övergångsställe. Säger hej nu istället.
Här kommer några bilder med bildtext.


Ett av världens vackraste ställe. På väg till Gullmars. Hur många gånger har man inte gått där...underbart.


Ungefär det första man ser vid Stadion. En jävla massa skattepengar åt helvete.


100 meter kvack! Löparbanor hör inte hemma på fotbollsarenor. Äckliga djurgårn.


Vi vann med 2-0, jag lyckades fota den klassiska sekunden.


Då min dator kraschade försvann omslaget jag tänkte ha till skivan. Men det får bli så här nu. Jag tycker den där
sloganen är så jävla bra. Från början skulle den heta Det är VI som är Hammarby. Men det vet vi redan.


natt mot 25 aug 2007 [bp-Bajen]

1988 åkte vi ur Allsvenskan, många år där efter åkte vi upp och ner som en jojo. Det blev några matcher mot bp i dåvarande division 1. Statistiken vet jag ingenting om. Matcherna ute på Grimsta var trista. Jag gillar inte idrottsanläggningar av den sorten, visst kan väl korven vara god som man köper av nån halvmysig spelarmorsa men mer än så är det inte.

Nu är det dags igen, för tredje gången i år att möta Bp. Jag orkar inte förnedra mig så jag håller mig till Allsvenskan. Vi vann med 4-0 hemma efter bl.a snygga mål av Petter Andersson. Den här matchen går på stadion och det är ett lysande initiativ som har tagits att det ska bli en marsch dit. Själv har jag ingen möjlighet till det men det vore kul att se och/eller vara med om när vi intar vår egen stad.

Det kommer att vara mycket folk i omlopp imorron. Det är ju dessutom Tjejmilen, men skit i dom, kom till matchen istället. Dessutom är det Djurgårdsdagen på Gärdet.... vad nu det har med mycket folk i omplopp?

Undrar vad det kan bli för hets mot hemmaklacken imorron? Synd att aga är förbjudet.

Edit: Det är inte tjejmilen idag, den är imorron, men det kommer som sagt ändå vara massa kärringar ute eftersom det är Djurgårdsdagen.

2007.08.19 Bajen-Hbk

Så dåligt, så fruktansvärt dåligt. Zengin var bra, Monteiro var också bra. Men kollektivet var så usel. Jag börjar misstro Tony lite. Alla vet ju att Halmstad är starka i försvaret framförallt på höjdbollar, ändå slår Bajen höjdboll på höjdboll. Och givetvis vinner dom inte en duell. Hur fan kan Paulinho vara sådär Christer Fursth-trött, som inte har rört bollen. Visst har det varit många matcher nu på kort tid, men t.ex Charlie är trött som fan, han har ju inte ens spelat alla 90-minuter i matcherna. Jag måste nämna det igen, Zengin var otroligt bra. Det går inte med fler förluster nu. Sen dom förlorade mot Ösk kände jag direkt att guldet är borta men för mig är det viktigaste att komma före den identitetslösa klubben  Djurgårn och  det där andra s.k  Stockholmslaget Aik.

Jag såg Aik-Ösk på tv, måste tyvärr säga att Aik spelade bra. Ösk var dock väldigt tråkiga, nästintill destruktiva, men Aik spelar nog bäst av Stockholmslagen nu. Tyvärr som sagt.

När det gäller Aik måste jag nämna en sjuk sak. Jag fick ett mail där jag hade blivit medlem i ett korpenlag. Ett lag i Bajen Fans serie...Young Boys Älvsjö. Jag vet inte om det är någon som jävlas eller om det har blivit ett fel, att någon har samma namn som jag. Hur som helst är jag forward i laget. Grabbarna är mellan 16 och 18 eller vad det var, jag är ju fan nästan dubbelt så gammal + bajare, vad ska jag där och göra. Om någon som läser det här och har fått in mig i laget så säg gärna till, jag är nojig nog som det redan är.

Jag såg Bajenmatchen på tv'n och jag vet inte om det är fullt med turister som tycker det är käckt att gå på bajenmatcher "dom spelar ju så roligt och det är så bra stämning på Söderstadion" men hur som helst lät det inte mycket från klacken, visst kan det bero på var microfonerna står. Det var även mycket "lite äldre" ramsor. Någon som var där kanske kan lämna en kommentar om hur stämningen egentligen var. Den var dålig redan borta mot Ösk då vi skulle kunnat dominera mycket bättre. Jag känner respekt för de som faktiskt försökte dra igång klacken, utan resultat. Men när det inte fungerar på läktarna och vissa profiler försöker dra igång något, då tycker jag att ALLA ska ta i. Det kanske är så många nya dock som inte känner igen dom där grabbarna eller så är det bara fel  ändå. Hällbom har rätt, vad fan gör man i klacken om man tror att det är nån form av stumklubb. Som jag skrivit förut var jag inte bra och psyket var ännu sämre så jag gick när det stod 1-1 där. Sen gick det åt helvete. Men skitsamma, nu måste nånting hända med laget. Bara för det går bra i Uefa kan man inte släppa Allsvenskan, den ska väl alltid komma först?

Det känns uselt just nu. Får jag en hjärtattack är det Bennys fel. Han ska inte lastas för allt men skaffa en ny målvakt, inte Erland... utan en R I K T I G målvakt som försvaret kan lita på.

2007.08.19 senaste om skivan

Basen är lagd och nu är det faktiskt bara mixningen kvar. Han som la basen hade inte hört inspelningen innan han la basen men tyckte att det lät bra. Så jag hoppas att alla kommer tycka det är bra. Dessutom kommer min bror att göra en elektronisk variant av en av låtarna. Den kommer inte komma på skivan, däremot kommer den komma upp på min myspace-sida. http://www.myspace.com/sjuttisju . Jag kan inte säga på rak arm när den är klar men det är nära nu och jag väntar med spänning på resultatet. Givetvis är det ett Stockholm Södra Records-släpp.

Jag känner mig dålig, har inte varit på någon match sen örebro borta, och kommer inte att kunna komma iväg på någon match förän efter den 27:e. Ekonomin är trasig, nån som har en slant att skänka? Eller nån som läser det här som åker bil från Sala med omnejd? Då liftar jag gärna.

Fasan> Jag sätter upp dig på min lista, så säger jag till när den är klar.

Derbyt tog hårt, det tog några dagar att återhämta sig. Tur att man har medicin mot elände, det har hjälpt mycket. Men jaja, den här sidan handlar inte om mig.

Jag återkommer med mer info snart. På ondsag är det derby här. Haha, då jävlar. Men snart sopar vi iväg kvastarna, jävla Gyllene Tidelag. Tråkigast i Allsvenskan kanske?

2007.08.08

Trött efter att ha kört världens största bussbil från Augustibullret hamnade jag trots många bistra miner bland de andra fyllona i bussen på Behrn Arena. Nykter och jävlig... jag vet det är töntigt att köra nykter men det är tråkigt att gå på match nykter dessutom. Matchen var en katastrof. Jag var en katastrof, försökte att gapa med. Strongt gjort av de profiler som faktiskt försökte få igång hela klacken. Jag orkade inte... jag fick lov att gå när det stod 1-1, två missade poäng tänkte jag...morsning.

Augustibullret var helt ok, den lugnaste festivalen för mig av alla jag har varit på. Träffade dock en hel del bra människor och såg Toy Dolls för andra gången. Resten av banden orkade jag inte se / struntade i förutom USCB Allstars som alltid är bra, förbannde gaisjävlar.

Det blir bara fler och fler burberrykepsar på Bullret. Men för mig låter det så sjukt när vissa säger att dom inte började gå på fotboll förän typ efter 2000. Eller är det bara jag som börjar bli äldre? Hur som helst, när det gäller festivaler lämnar jag in nu, jag orkar inte längre.

image30
Bajenpundare på Bullret.

2007.08.01 Bajen-.ff

Så jävla skönt med en seger. Jag låter det som hände på läktaren vara, jag var inte där, det enda jag kunde höra var Arnes kommentarer. Jag satt mest med händerna för ansiktet, lite pga Benny som gjorde en fantomräddning dock. Men jag har fan inte nerver för Bajen längre snart. Förstår var uttrycket "Bajenvrak" kommer ifrån. Det är inte hållbart, man blir ett vrak.

Det blir ingenting här på ett par dagar. Jag kommer att befinna mig lite överallt.

SÅ SKÖNT ATT HA VUNNIT ÖVER GRÖTHALSARNA! HALVDANSKARNA! PACKET!