21 feb 2007- Leksand borta

Sjuk resa men jävligt rolig.

Jag blev upplockad i min hemort, det var jävligt schyst. Hade känts onödigt att åka till Stockholm för att sedan åka samma väg tillbaka. Bussen gick från Stockholm vid 14-tiden, så då började jag att dricka lite grogg för att vara på samma nivår som dom andra på bussen. Det lyckades jag ganska bra med.

Det var jävligt bra stämning på bussen och en hel del kända ansikten, tyvärr var det vissa som skulle åka som uteblev. Dom missade helt klart en mycket bra resa. Mycket bra arrat, men ja... musiken funkar inte riktigt för mig. Men jag fick koppla bort den delen, dricka whiskey och öl och snacka med människor.

Sen hände det... nånstans när vi kommit in i Dalarna stoppade polisen bussen och frågade bussvärden om jag (mitt namn) var med på bussen. Polisen sa att jag brukade bära kniv. Jag blev helt mållös, kan det verkligen vara sant. Visst, jag har en gammal dom för brott mot knivlagen, men för att göra en rätt kort historia ännu kortare var det så att jag gick väldigt sinnesförvirrad ut med en kniv i jackfickan och ett hundratal meter från mitt hem kom jag på mig själv, fick kontakt med polisen och helt odramatiskt körde dom mig till psyket. Sedan blev det rättegång och jag fick det lägsta straffet. Hur som helst, vad hade polisen för span? Hur kände dom till att jag var med på bussen? Vilka telefoner är buggade? Vad fan hände egentligen? Jag tror att det fanns folk på bussen som varit inblandade i bra mycket värre grejer än något som hände för två år sen när jag sökte hjälp.


Jag skriver mest om resan då matchen gick åt helvete ändå, det var väl ingen som förväntade sig något annat även om man kunde hoppas. Det var bra mycket bättre stämning än andra förlustbortamatcher. Bussen - en dubbeldeckare var fylld och i Sala gjorde några ett försök att kidnappa två västeråstjejer, den ena var på väg att frivilligt kliva på bussen men den andra ville inte, så det blev inget med det. Hade dom hängt med hade dom fått uppleva något alldeles extra. För att använda sig av kända ord i sammanhanget måste jag ta till mentalitet , som sagt var det jävligt mycket bra folk på bussen och på något sätt kändes det som vi dominerade, ungefär som invasionsresor när vi tar över hela städer. Vi var runt 50 men det kändes som det tredubbla. Trots en förlust med 8-2 känner man stolthet över att vara bajare. Som sig bör skapades en del ramsor på resan. Det gick ju inte att låta bli att håna Knull-Masken.

Och nu kan jag berätta att jag förhoppningsvis kommer att spela in ett par låtar i studio om 3-4 veckor, den låt som är spikad är Söderstadion/Fields of Athenry. Sen blir det någon irländsk till, om jag får till den så blir det förmodligen Go on home british soldier, med ett tema om att apor och råttor ska ge fan i att åka över bron och att dom borde skaffa sig egna tillhåll.

Sista matchen mot Oskarshamn på fredag, det finns väl ingen chans att vi ska förlora där samtidigt som Arboga vinner över Södertälje? Det kan inte hända....Hertzöga?

Tack alla som var med på resan och att det gick att ordna allt.


19 feb 2007

Igår var det mycket som krockade, farsan fyllde år och släkten skulle komma över, dessutom var det match på Torvalla mellan Hammarby-Mariehamn och på Hovet mötte Bajen - Björklöven. Jag prioriterade familj Fotboll. Med tanke på att matchen gick i Haninge så var det intressant att åka dit och se hur det var organiserat. Det var inte mer organiserat än vad det var på Stadshagen förr i tiden, man fick stå utefter planen. Jag vet inte hur mycket folk det kan ha varit, run 500 kanske. Lite dåligt, men jag hoppas det var mer på hockeyn. Ja, dessutom var det ju bandy också.


Haninge är en rätt segregerad förort, och det var invandrarkidsen runt 13 bast som höll igång mest och röjde och körde med trumma osv. Men många drog sen för att hinna i tid till hockeyn. Matchen vann vi med 2-0 och dominerade rätt kraftigt. Det finns ett par spelare som gjorde mycket goda insatser, bl.a kan nog Erkan Zengin vara betydelsefull i årets allsvenska. Hans spelskicklighet och teknik kan skapa mycket framåt.


Som sagt, runt planen var det mest gubbar, och stämningen var nästan lika med noll. Om man jämför med den match jag var på i Göteborg mellan Gais och Häcken så var det rätt stor skillnad, men den största skillnaden var att den matchen gick mitt inne i stan och den här gick i kungliga förorten Haninge. Men för mig var det skönt att kunna ta bussen 10 minuter och vara framme. Och framförallt, vinsten var läglig efter fredagens förlust mot Giffarna.

Hockeyn blev det tyvärr torsk i mot Löven, så Bajen ligger fortfarande och darrar om dom ska klara sig kvar i Allsvenskan. Bandyn blev det vinst i och det betyder att vi hamnade på 4:e plats, så att vi slipper kvala för att gå till slutspel.


17 feb 2007 - Gullmarsplan

Vad är det som får mig att älska Gullmarsplan? Förmodligen är det allt runtomkring. Söderstadion, hela Johanneshov, livet på torget. Ja, fan till och med pundarna är heliga där, det finns ju en del sånna. Jag råkade uttrycka mig att Gullmarsplan är som ett komprimerat New York, man kanske ska ta det med en klackspark. Men egentligen finns ju allting som behövs där. Systembolaget, Kebab, Sabis, T-bana och bussar.

Bussterminalen skiter jag i, det är främst torget som intresserar mig. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om att dom byggde dit puben mitt på, men det är iallafall bättre service där än på Olivlunden. Och när jag tappade min plånbok där fick jag den tillbaka. Det var snällt.

Jag har lite planer på att köra guidade turer i Johanneshov, förmodligen skulle jag få gå ensam varje gång, det skulle inte bekymmra mig mer än ekonomiskt. Det är en fröjd att gå där. Förutom Gullmars så är det nog Blåsut som har den största delen i mitt hjärta. Jag har egentligen inte riktigt förstått mig på Blåsut, det finns en tunnelbana där, men "huvudgatan" heter Skärmarbrinksvägen och vips så är man i Skärmarbrink.

Det är nog inte billigt att bo där ändå finns det en doft av genuin arbetarklass där. Jag minns ett klistermärke på en postlåda som löd nånting med att "Sno gärna men inte här, sno i Danderyd istället" Ja nåt sånt var det. Och i tvättmaskinen låg det en spruta och i trappuppgången var det blod en morgon i en port på Skärmarbrinksvägen.

Ja, mycket finns att säga om det där området. Jag blir mest nostalgisk. Bygget av tunneln har förstört en hel del tycker jag. Men det är en annan historia.

13 feb 2007 - hammarbylåtar

Ja, tro det eller ej, men jag jobbar rätt seriöst nu med nya låtar.  Jag har skrivit en lång text, men gitarren är så ostämd nu och jag orkar inte göra något åt den. Hah, skrev jag inte att jag jobbade seriöst? Men hur som helst, här är en snutt ur texten som handlar om det alltid på senare tid aktuella ämnet Hammarby Säk.

Med svarta rubriker tycker folk att det är rätt
Att säkerheten ska få agera på ett svinigt sätt
Det är inget vi accepterar, det är då vi ger igen
Det blir en för alla och alla för en

Lösningen blir att alla väktare som finns
ska se till så att läktarmatchen vinns
Andy var en hora som ville visa makt
Sen började han grina och slutade som vakt

Om någon vill maila: sjutti.sju(a)hotmail.com
12 feb 2007

Bara en kort notis. På kvällen efter matchen mellan storderbyt Gais-Häcken fick Dubliner sina rutor krossade och det blev tydligen lite handgemäng. Dubliner är ju gaisarnas ställe och det ska ha varit blåvita som hade gått till attack. Jag sa ju på ett annat ställe att det kokade i Göteborg, med melodifestival och allting. Klart grabbarna måste få ut sina känslor då. Och dom där nere som tjatar om vilka som är disco och vilka som är rock n roll. Det är när det är Melodifestival som de största känslorna flödar. Heja baksidan

10 januari. Göteborg

Tog en tripp till Göteborg/Kungsbacka. Tyvärr missade jag Bajen-Ösk som på Torvalla, det är kul att dom håller till i Haninge, även om det på sitt sätt skulle passa bättre med Årsta. Men nu är det som det är.

Jag var på en tillställning idag och ska försöka vara objektiv om något jag tycker rätt illa om. Ett hett göteborgsderby mellan GAS och Häcken. Jag försökte reka lite vad det var för folk där. Mest julgranar och gubbar kändes det som. Kan börja med matchen. Den kändes lite som en medioker brittisk match, under de första 20 min. Gais började organisera sitt spel och tog över. Däremot var det inget organiserat på läktaren. När Gais fick sin chans började ena sidan att skrika lite men sången dog ut snabbt. Första halvlek var solen framme men sen försvann den och det blev svinkallt. De som valde fel sorts skor var väldigt frusna om fötterna.

I pausen drog några organiserade igång bengaler och en banderoll där det stod något om "Förbud kan inte stoppa vår passion" Just ja, någon slängde in en smällare på plan också. Varför förstår jag inte riktigt? Träffade en gammal polare också som undrade vafan jag gjorde där. Det kan jag förklara, jag har en väninna som inte förstår bättre, och håller på Gais. Matchen vann Gais med 3-1 men dom imponerade inte enligt mig och jag tror att vi (Bajen) klarar av dom i premiären. Alla bör åka dit, så tar vi över baksidan.

Såg ett par casuals i 15-års åldern som rännde runt lite men det fanns inte några häckenkids där, ärligt talat tror jag att de får det svårt mot Stockholmslagen. Hur som helst, jag ska inte sitta här och tro att jag är något, men det är bara mina tankar.

För övrigt spelar Gaisarna vår låt Just idag, i bortamatchbussarna. Ja, det går att ha många åsikter om dom. Men jag låter dom stanna. Om det är någon som har åsikter är det bara kommentera.
Jaja, tack för den här gången.

7 februari 2007

Matchen mot SSK var en skön resa för mig, brände en hel del pengar och anmälde mig till Leksand. Får väl hoppas att dom inte glömmer att plocka upp mig.

77 kan berätta att det skrivs låtar nu, och en skiva beräknas komma nångång runt april. Kanske lagom till premiären. Beror lite på hur det blir med studio. Men runt 5 låtar kan det nog bli, mycket irländskt och  omgjort. Det var intressant att det fanns en annan på Sthlm-Södra som också gjorde låtar. Come out ya black and tans fick jag som förslag att göra om, men den var redan på väg. Helt klart bra. Bajen har och har alltid haft det bästa inom musik. Är det inte klacken är det Kenta eller Lalla och på senare tid har det ju dykt upp mycket mer och fler, se bara den underbara skivan Bajen 4-ever.

Sveriges match mot Egypten var ett sömnpiller, orkade inte se andra halvlek ens. Jag är inte ett dugg intresserad av deras matcher egentligen.

På fredag möter Bajen gnällspikarna från Örebro, kul att dom spelar i Haninge, mer synd att jag inte kan åka dit. Jag kommer ju från Haninge och det är kul att Bajen satsar på att köra där, iallafall för mig, jag har inget emot om kommunen blir grönvit. Den dystra anledning till att jag inte kan gå på matchen är att jag ska ner till baksidan, så jag kommer komma hem och lukta fisk. Det kommer att komma en rapport om resan, jag ska på ett evenemang där som känns sisådär. Men det kan ju vara intressant att se hur försäsongen ser ut där nere.

Som sagt, alla får gärna skicka in kommentarer och tips, jag ser gärna att den här bloggen inte bara ska handla om mig, utan vad som händer ute i landet och runt om i världen. Så om någon känner sig sugen på att gästblogga är det bara säga till. Så gott som allt är av intresse.

3 feb, 2007

Det är krig i Italien. På fotbollsfronten. Jag har vägrat att läsa skittidningen Aftonbladet
men det har skett nere på Sicilien. En polis blev mördad. Vad jag har förstått var det
en del av extremvänstern som var med och slogs, det hade klottrats bl.a ACAB och
någon om han som polisen hade ihjäl under G8-mötet i Genoa.

I det här inlägget utgår jag från vad jag tror, jag vet inga direkta sanningar. Men det är
ju allmänt känt att fotbollen har starka kopplingar till extremhöger och vänster i italien.
Gais + RF kommer aldrig komma i närheten av det som sker där nere, som ett exempel.
_______________________________

När det gäller Tradera vill jag passa på att säga vad jag tycker om en viss kille som bl.a hade hand om Distortion Rec. nere i Göteborg. Har ni hört talas om Rip Off, förmodligen. Jag vann auktioner av honom (Goatspell) i November 2006 och det var meningen att det skulle bli julklappar. Jag satte in 150kr + porto för vinsten. Idag är det alltså den 3 feb. 2007 och  han har lovat per telefon TVÅ gånger att det ska skickas. Men jag är tomhänt. Det är fruktansvärt dåligt. Och hans ursäkter börjar låta som...ja jag vet inte vad. Är dom sanna är det ju otroligt.

Hur kan man lämna in paket till sin lokala tobakshandlare som har hand om postinlämningen utan att se att han tar emot, att bara lägga på disken och gå därifrån. Det är ju oerhört korkat.
______________________________

Det är likadant med Vårdcentralen. Min husdoktor Morgan på Sala Norra skulle skriva ut ett nytt recept åt mig. Jag ringde om det på måndag eller tisdag och blev lovad att det skulle finnas på Apoteket på Torsdag em. Jag ringde till Apoteket och det fanns inte. Jag blev arg. Det är medicin som jag vill ha för att hela tiden slippa ha ont i min skadade tumme + att dom hjälper mot Restless legs. Jag gick iallafall till Vårdcentralen på fredagen och gnällde om att det alltid blir fel där, att jag blir behandlad som skit. Hon i receptionen gick till Morgan som hade en patient men han lovade att ringa mig. Tiden gick och han ringde inte. Då ringde jag upp dit och hon som svarade lovade att en sköterska eller Morgan skulle ringa till mig. Men ingen ringde. Två gånger blev jag alltså lovad att någon skulle ringa. Men ingen ringde, och det var fredag  eftermiddag. Jag är alltså medicinlös till tidigast måndag. Men på måndag är det jag som kommer föra ett jävla liv där uppe och skaffa mig en förklaring, sen givetvis byta husläkare.

Hur får dom sina jobb? Det är skamligt. De som ska hjälpa en blir snarare som fiender och är man sjuk, hur fan ska man orka med att kämpa då. Så mycket som jag har fått kämpa i två år nu är alldeles vansinnigt. Tack vare det har jag blivit dömd för brott mot knivlagen, jag skyller på  det, för det var ett rop på hjälp och jag var väldigt förvirrad.

Jag har försökt att bota med alkohol, det fungerade ganska bra ett tag. Till slut bad jag dock om Antabus, då söp jag varje dag, och inte lite heller. Jag fick Antabus, tänkte att jag kunde ta en, då kunde jag inte dricka på två veckor. Sen efter det kunde jag dricka någon dag för att ta en till Antabus och hålla upp i två veckor. Men jag fick  reda på att det sliter väldigt mycket på organ och kropp om man beter sig så. Jag slutade helt med Antabus istället. För jag klarar inte av tvång.

Flytten från Västerås fick mig att sluta dricka, nästan helt. Det kan vara i samband med bajenmatcher eller något liknande som jag får för mig att dricka.

Har någon läst allt? Duktigt isånnafall.

Hatet är stort mot
1. Vårdcentralen i Sala
2. Goatspell på Tradera. Senast jag kollade hade han 30 negativa,
visst, jag borde tagit det som en varning, men trodde det skulle fungera.
3. Ingen medicin. (Detta går hand i hand med Hat nummer 1)