2007-03-30 - identitetskris?

Nu är det inte många dagar förän Hammarby har premiär i fotbollen. Borta mot Gais. Och just Gais... vad är det för fel på dom? Eller vad är det inte för fel på dom? Men det här är inte ett rykte, det är dagens sanning: Dom envisas med att spela Kenta - Just idag vad dom än gör. På bussarna till bortamatcher och nu senast ikväll i sin lokal. Det vore ungefär som om vi skulle spela Heja Blåvitt-låten när vi har sammankomster. Eller varför inte bjuda in Håkan Hellström till nästa match, han kan ju riva av någon dänga. Så kan man ju få slå honom på käften efteråt iallafall.

"Det man inte har och det man inte får - det tar man"
-Vargen i Bamse

Det är väl så att Göteborgare inte skäms för sig. Äh, jag vet inte. Jag tycker det är skamligt iallafall. Men, det är ju faktiskt Gais det handlar om så vad ska man förvänta sig?

[ Edit - Mot min vilja tar jag bort en kommentar p.g.a att den riktar sig som ett hot mot en tredje part. Att Aftonbladet väljer att hänga ut folk då det passar dom är en sak men jag tycker det är lågt att hota (i det här fallet hotas dessutom en tjej) när det gäller den här "scenen".

P> Jag skulle ju t.ex kunna lägga ut ditt Ip-nummer eller nåt men Du vet ju vem jag är och jag ska inte kasta sten i glashus. Det måste kännas skönt att sitta med så mycket makt och veta vem jag är, och kanske få för dig att spöa den där tjejen? ]

2007-03-28 - irländsk folk

Irländsk folkmusik.

Här kommer en topp-10 lista, inte i rangordning, över de band som jag tycker är bäst i den genre som kallas irländsk folkmusik men som även blivit mer och mer punkinriktad. Vad jag tycker om många fler band finns att läsa på andra ställen.

Battering Ram - Rebellsånger som typ Come out ye black and tans. Jag stör mig lite på sången men annars är de hur sköna som helst. Klart ett band för dom som har tagit part för IRA-sidan. Sen gillar jag Henry Joy, en riktigt bra låt.

Charlie and the bhoys - Här har vi ett band som har valt sida. Det är rebellsånger rakt över. Skivan är inspelad live från The Barrowlands och publiken är med som fan. Det är fotbollskörer rakt av. Vad man än tycker om politiken/sakfrågan är det här ett band som borde peppa upp vem som helst. Bäst fart är det på Fields of Athenry och Go on british soldiers och det är underbart att höra publiken speciellt i slutet av låten, vilken allsång, Lasse Berghagen kan slänga sig i väggen.Det känns som jag skulle kunna skriva flera sidor om det här bandet. Men det bästa är nog att ladda ner eller köpa skivan. Partystämning till 100%

The Dubliners - Hur fan recenserar man mästarna? De har spelat sen 1962 och röjer fortfarande som om de vore 20 år. De skäggiga jävlarna är mästare på att hantera sina instrument. I och med medlemsbyten så har bandet förändrats något vilket inte är märkligt. Men att se dom live är något alla bör göra. Att räkna upp låtar är meningslöst. Men en låt jag fått upp öronen extra för är Viva la quinta brigada. Men de är föregångarna till alla band som finns och spelar nu. Just ja, Barney McKenna är en mästare på banjo, och en extrajävla skön gubbe.

Greenland Whalefishers - Nu är vi nära The Pogues, med ett namn taget från en Pougeslåt dessutom lyckas våra grannar, norrmän, göra riktigt bra musik. Visst, ganska mycket rip-off men dom är bra. Dessutom spelar de mycket egna låtar men på livespelningarna dyker även många klassiker in som Dirty old town, Whiskey in the jar etc. Det är mycket Tin whistle i låtarna, det gillar såklart jag. Sen dom startade 1994 har dom hunnnit släppa en del skivor. Alla som gillar The Pogues bör kolla upp GWF

The Peelers - Nu jävlar kör vi igen, irländskt med punkinfluenser och The Peelers är riktigt bra. Jesse James, Irish rover och Fields of Athenry...vad ska man säga? Det är sånt tempo och jag antar att efter en spelning är golvet fullt av öl, krossat glas, spyor osv men spelglädjen och folkets rus av lycka och alkohol sitter kvar i väggarna långt efter spelningen. Jag tycker att The Peelers är bättre än både Flogging och Dropkick. På Fields of Athenry sjunger en tjej som heter Lorraine Muller, helt klockrent. Helt oslagbar låt...nästan

Planxty - Ett väldigt klassiskt band med bland annat Christy Moore och Andy Irvine. Planxty står nästan för en egen genre, en blandning mellan traditionell irländsk folkmusik och väldigt mycket irländsk sång. Svårt att förklara men dom spelar många välkända låtar. Det är mycket stränginstrument, då och då dyker även Tin whistle och uilleann pipes in. Jolly Beggar, The Blacksmith och Raggle Taggle Gypsie tillhör mina favoriter. Christy Moore är en fantastisk sångare så det här är ännu ett band som inte bör missas om man gillar mer klassisk irländsk folkmusk.

Shane Macgowan (+ Popes, Pogues) - Kung. Allt Shane gör blir till guld. Det räcker att skriva så.

The Johnstons - The Johnstons har åtminstone lyckats få mig trollbunden totalt genom låten Ye Jacobites by name, stämmorna är helt underbara. Sen är även The Lark in the morning bra, sjungen av en gubbe som låter irländsk, en irländsk gubbe alltså. Sen spelar dom även den låten jag ska ha på min begravning - Fear a bhata. Ja det finns många låtar att nämna, den sista jag nämner blir The Barleycorn, lyssna och lär/njut. Mestadels är det sånger, en del låtar är instrumentala. The Johnstons är kanske ett band man inte gillar från början, förutom Ye jacobites-låten. Men dom är otroligt duktiga.

The Porters - Sådär ja! Ett band som vågar spela irländska låtar som ren punk. Och dom gör det bra. Inget halvfjanteri som många andra band. Det är Fields of Athenry som går mer akustisk, annars är det distade gitarrer som gäller. Dom är riktigt bra och låtvalen är bra också. Det är nutidens Oi! och irländska låtar. Så förvänta er ingen Flogging Molly-punk. F.M är bra på sitt. Hm, att jag inte nämner Dropkick är att jag inte räknar in dom i den här scenen. Men tänk er om Dropkick hade varit ett bra band och spelat mer irländskt, då skulle dom kunna vara ungefär lika bra som The Porters.

Wild Rover - Svenska Wild Rover har spelat på Hultsfredsfestivalen ett par gånger, dom är ju dessutom därifrån. De har hunnit med att släppa 5 skivor, varav en är en julskiva och en är en så kallad Best of. Eftersom jag helt enkelt älskar Wild Rover kan jag ju inte säga något ont om dom, eller kan jag det? Vissa låtar på Kärleken är starkare... är lite tråkiga, just den skivan känns lite mer pop än de andra. Den första till exempel är ju en ren lektion om Småland i allmänhet och områdena runt Hultsfred i synnerhet. Då de gjort om många Pogueslåtar med egna texter om just sina lokala intressen. Det skulle vara korta recensioner. För mig har Wild Rover en nostalgisk mening också, så det är möjligt att alla inte skulle gilla dom lika mycket som jag. På deras skiva Hushi här bare finns en given partylåt med - Fy skråen vicket härj. Det kändes lite konstigt att de började göra helt egna låtar efter den första skivan med de omskrivna Pogueslåtarna men jag tycker att deras egna låtar är minst lika bra, det kan till och med finnas någon som är bättre. Så.


24 mars 2007 - knark

Första gästskribenten i den här bloggen blir en anonym grabb som vi kan kalla för Ivar i detta sammanhang. Han berättar hur det är för honom att sluta med droger. Eller kanske snarare att trycka i sig allt annat möjligt som finns tillgängligt.

Ivars berättelse.
Jag kommer skriva ganska kort, för det finns inte så mycket annat jag tänker på än knarket. Jag tog ett stort steg och bestämde mig för att sluta. Jag kommer inte nämna namn på några droger då det är oväsentligt just nu. Men jag har hållt på med en större mängd än vad man bör i runt ett år. Nu när jag ska sluta så är det jobbigt. Det värker, jag vet inte om det är abstinens eller om det är att jag inte får i mig den substansen som ska ta bort värken. Det här är bara andra dagen, och det känns tomt, riktigt tomt. Båda dessa dagar har jag tagit andra gifter, för att komma bort från verkligheten, den som jag inte vill kännas vid, den som jag avskyr. Under ett års tid har jag varit ganska med i min egen match men ändå varit borta från själva huvudmatchen. Och det är den jag ska in i nu. Jag hoppas verkligen inte jag får rött kort. Jag vill klara det här, men jag tänker att om jag tar andra gifter då och då så kanske det jag försöker rensa kroppen från kommer att gå ut och till slut kan jag vara fri från allt. Även om jag egentligen inte vill det, jag vill inte vara med i huvudmatchen men jag måste ändå, sen får jag ta itu med demonerna och det andra som plågar mig. Värken och tomheten är värst. Men jag ska göra allt för att inte heller torska dit på något annat under den här tiden. Jag vill bli fri. Jag räknar med att det kan bli jobbigt en period, men klarar jag de två första veckorna så borde det inte vara något problem sen. Nu vill jag bara lägga mig ner och sova, sova så länge som möjligt för att slippa ha tankar på något.
// "IVAR"

18 mars 2007 - bandy, musik mm.

Ganska lång Blogg med mycket som hänt. Bandy, spelning med The Dubliners och en del annat.

Fy fan vilken dag. Ska man börja på det personliga planet har det varit så uselt. Humöret har varit ett helvete. Jag tänkte ju dricka Kir och Rosita till bandyn, och så man var lite skön till spelningen, men det blev inget av det istället blev det Stesolid och Tradolan, med andra ord ingen alkohol.

Bandyn, ja vad ska man säga. Jag såg matchen på tv med tanke på att pengarna inte räckte till att åka dit men stundom var det riktigt bra drag från bajensidan, och Edsbyn hördes knappt alls tyckte jag. På planen var det jämt men vi lyckades gå upp till en 3-0 ledning. Men vi  är Hammarby. 3-3 och förlängning. Som givetvis Byn vann på sudden death. Så det var dom som fick fira. Det är ett helvete. Jag vet inte hur många finaler vi har förlorat de senaste åren? Helvete. Hurmöret blev inte bättre.

Sen drog jag in till stan, på centralen hade en bajare gått i däck och sjukvård och väktare tog hand om honom, han måste ha ramlat ner för trapporna, helt utslagen och jag tror han blödde. När jag kom upp för rulltrappan var det många bajare där. En glad tjej skrek Hammarby!! men...två äckliga väktare höll i henne i varsin arm och förde in henne i ett rum, vad som hände sen törs jag inte tänka på, jag har varit i samma situation själv på Gullmarsplan och dom beter sig vidrigt. Så det är bäst att hålla käft trots att dom försöker provocera.

Jag drog iallafall till O'Learys på Götgatan och träffade Cascarino, som sagt, jag kunde inte dricka men det började snurra till i skallen efter pillrena. (jag skulle behöva skriva om vården i Sala, men jag orkar fan inte, dom är svin) Vi begav oss till Slussen och försökte hitta rätt buss ut till Berwaldhallen. Det slutade med en taxi. Det blev perfekt. Vi kom dit i precis lagom tid.

Dubliners ja, vilka genier, vilka musiker. Gubbar i 70-årsåldern som röjer som fan. De hanterar sina instrument som de aldrig gjort annat. Vilket de kanske inte gjort heller. Dom blandade en del för mig okända sånger med låtar som t.ex Black Velvet Band, Rocky Road to Dublin, Spanish lady m.fl och en del reels och jigs, en del kände jag igen och en del var bara lycka att höra. Baladerna var lysande, jag bara satt och blundade och njöt. Helt fantastiskt. Sen måste jag berömma Cascarinos övertalningsförmåga, det kan hända vad som helst när han är i närheten. Och är man Leksing kan det bli ännu värre, tur att snubben inte fattade någonting verkade det som. Eller ja, tur för honom.

Det var iallafall en lysande kväll. Tack främst till The Dubliners och Cascarino som fick mitt humör att svänga ordentligt. Imorron ska nog det sura komma tillbaka, då ska jag anmäla min doktor. Om det händer något särskilt lär det dyka upp här. Forza Bajen. Till premiären mot Gais kommer skivan att vara klar hoppas jag.

11 mars 2007 - musik

Ultrabra

Torsdag
Underrubriken hänvisar till gamla Ultrakåken. I Torsdags spelade Stefan Sundström m.fl på Debaser/Mondo i Stockholm. Jag och Jonny var där för att beskåda evenemanget. Det började med att jag tog mig en öl på Carmen för att vänta på honom. Sen drog vi till Kellys där han åt och drack medan jag nöjde mig med att bara dricka. Det blev rätt lugnt med drickat. Desto värre var det med mina ben. Ont som fan, men skitsamma. Det var kanske inte en av Sundströms bästa spelningar jag har sett men grejen att se honom på scen tillsammans med Fjodor från Ebba grön gjorde att jag fick rysningar. Även Ola Nyström från Weeping Willows var med på scen, han var ju med i det första kombandet som Stefan hade - Apache. Jag älskar hans gitarrspel trots att jag inte är så jävla galen på gitarrspel. Iallafall, Stefan har spelat mycket på Ultra och så har ju även Ebba Grön gjort ett par gånger. Det var kul att Gurra (Ebbas trummis smög omkring i kulisserna). Dessutom var Leif Pagrotsky där, han är lika kort som Dregen, dvs. att dom knappt når ner till marken, men Leffe har ståtligare skägg än Dregen.

Lördag
Ett annat band som spelat på Ultra och även spelat in en skiva därifrån är Mob 47. De spelade på Clubb Sheriff på Snövit under lördagskvällen. Jag missade ju dom på Augustibuller med tanke på att jag då tog fel på dag. Men den här gången var jag tidigt på plats. Hade druckit en kvaring Whiskey och fick i mig ett par öl där. Kvoteringen var förband och dom var riktigt bra. Man kan tycka vad man vill om Mob 47's texter, visst är dom fruktansvärt PK, men för mig är det varken bu eller bä, det är deras musik som jag gillar. Snabbt som fan, trummisen är imponerande och visst passar det bättre med såna texter än om blommor och kärlek. Jag vet inte hur många låtar dom kan ha spelat men många blev det iallafall och det var mycket folk där. En hel del kända ansikten såklart. Domar, Kenta, Z m.fl Det var kul att få ha sett gubbarna, jag förstår inte hur man kan sjunga så bra heller, när jag sjöng med Diskent gick det rätt bra men jag skulle aldrig kunna sjunga så igen. Hur som helst, alla hits avverkades och det var en lyckad kväll.

Tvära kast vad det gäller musiken, men det var kul.

Grattis till Hammarby Bandy som är klara för Sm-Final nästa Söndag. Tyvärr ska jag inte dit, pengarna tryter och det är spelning med Dubliners på kvällen. Jag ska dit med Tony C. Det kan bli hur mäktigt som helst.

9 mars, 2007 - Fotboll

Det är två halvlekar i fotboll - Hammarby - IFK Norrköping, Torvalla. Publik: Uppskattningsvis runt 500?

Jag skulle kunna skriva många underrubriker om den här tillställningen. Hur som helst så var Hammarby det bättre laget i första halvlek. David Johansson imponerar fortfarande på mig, och Monteiro är relativt stabil, Sulan gör även han ett bra jobb. Förutom David är jag dock inte helt säker på om försvaret håller allsvensk klass, det är egentligen bara att hoppas.

Jag vet inte vem som gjorde första målet, men det var ett fint anfall då Castro-Tello som var bra på sin kant kom igenom och slog ett inlägg, där i mitt fanns då någon och slog in bollen. Det var rättvist då Hammarby ägde matchen utan att direkt skapa något. Det tog ungefär 20 minuter innan det hände något farligt framåt. Sen kom även ett rättvist 2-0, på frispark av Gunnar, en klassisk då första spelaren hoppar över bollen och nästa kommer och skjuter in den. Stiligt.

Som sagt, det är två halvlekar i fotboll, Hammarby hade den första men i andra kom Norrköping ut som ett nytt lag och tog över, dom pressade tillbaka Hammarby helt och efter en tveksamt dömd frispark slog Peking in 2-1 på en snygg frispark rakt i klykan. Den var bra men möjligen skulle TVÅLKOPPEN Lekström kunna gjort något. Lekström är en risk, och sen vet jag inte om jag litar på Erland. Vi behöver en RIKTIG målvakt och ett bättre försvar. Mittfältet tycker jag också var tamt, Mikkel kommer ner väldigt defensivt och möter bollen, sen händer just ingenting. Eftersom Norrping dominerade andra halvlek kom också ett rättvist 2-2. Hammarby var riktigt usla, spelade bort bollar och såg nästan slutkörda ut. När det fanns chans var det mycket långbollar. Men det resulterade just i ingenting. Det var helt ok när dom försökte spela sig fram men det hände inte ofta. Runt 75:e minuten började dock Hammarby att komma igen, en bra chans kom som resulterad i en hörna som blev resultatlös. I 82:a minuter kom en väldigt snygg kontring och Charlie fick in bollen som betydde 3-2 till Bajen. Fredag - öl, stämningen blev bättre ju längre tiden gick, det var ett par sköna fyllon som härjade konstant.

Tempot i matchen var till och från bra, men om det var allsvensk klass är svårt att säga. Det var ganska mycket kamp. Men huvudsaken var att vi vann matchen. De som får godkänt är David, Castro, Erkan kom in i 67:e minuten och det han gjorde var helt ok. Det var ingen som gjorde bort sig i resten av laget men jo, jag kan inte riktigt släppa vår tvålkopp som i match efter match tappar bollar. Sen måste mittfältet tagga till sig ordentligt. Det finns spelare som KAN bättre, det är inget snack om saken.


2007-03-04 - Pilosen

Jag är fortfarande jävligt irriterad på vad som hände på vägen till Leksand och jag kommer inte att ge mig förän jag har fått svar på det. För jag är fan inte någon knivgalning. Det går att läsa på Leksandsbloggen om hur allt gick till. Jag har ringt både Dalapolisen och Suporterpolisen i Stockholm men ingen vet något och tycker snarare att det är konstigt. Men jag tror att någon ljuger. Att dom inte vill säga hur dom tänker och hur dom jobbar. Men jag ska ha svar. Om det är så att polisen läser det här så vill jag ironiskt TACKA för att dom hjälper mig på vägen till att bli frisk från min psykiska ohälsa. NEJ, det är sämre nu. Verkligen tack.
Jag kanske borde vara tyst om allt det här och hålla mig lugn, men jag kan inte, för det är ett helvete att det blir så här när man mår så här.

För att byta ämne, just nu leder Hammarby bandy den första semifinalen mot Västerås med 4-1 och stundtals dominerar Bajenklacken på läktaren, det är skönt att höra. Jag önskar jag kunde åkt dit, men det finns väldigt få sätt att ta sig hem på. Och vem vet... jag kanske blir stoppad, för jag har ju verkligen JÄMT kniv på mig.

1 mars 2007. Pinsamt

Jag hämtar citat från gästboken på sthlm-södra. För jag ids inte att skriva något själv, dessutom var jag inte där så jag slapp se eländet. Men här kommer en del citat och jag hoppas det är lugnt att jag tog dom, de känns precis som mina tankar ändå.

"Tony G. Detta är på allvar. Hammarby Fotboll är på RIKTIGT."

"Clownen Manne är fanimej bättre i mål än Benny L.
Kocken i mupparna kan ta T.G´s roll. God natt!!!"

"När börjar hockeysäsongen?"

"Efter dagens "insats" blir det än tydligare att Henrik A med följe är lögnare. "det Anders L har byggt upp ska vi ta vara på" vad säger man...."

"T G och nuvarande styrelse kan packa. Allt som lindroth byggt upp har rasat. Fy faaan"

"Vi vinner sista 70min med 1-0. Sug på den ;-) " (Den där var klok, nästan göteborgsoptimism, men ändå/77)

"Sen en annan sak: ny styrelse kanske? haha.
Jag orkar inte ens bry mig, jag önskar att hela styrelsen ramlar ner i nått stort hål"

"0-5 efter 20 minuter..AVGÅ ALLA!"

Den som inte fattar vad det här handlar om kan skatta sig lycklig. Fortsätt att knyppla istället. Det kanske är det Hammarby Fotboll, ledning och lag ska göra istället, knyppla (en del spelare kan få respit dock)