2007.11.30 90-tal

30 november, ett klassiskt datum. Framför allt på 90-talet. Vem minns inte kravallerna runt Kungsan och i resten av stan. Inte för att jag medverkade men det var då. Jag vet inte hur det är nu, och jag skiter i det för imorron är datumet då det smäller på riktigt. Stockholm Södras releasefest. Det kommer bli något att minnas men det värsta är att jag är fruktansvärt nervös för att spela. Det kommer nog att märkas. Jag är van att stå på scen, har väl gjort ett 100-tal spelningar ungefär.... men med band, nu är jag ensam och styr allt. Det har vissa fördelar men det känns ändå jävligt nervigt.

Det kommer att bli lite nytt material, jag kommer att spela ungefär 12 låtar, har inte bestämt riktigt än. Det kommer göras under natten. Jag HOPPAS att ALLA sjunger med i vissa partier, med tanke på att jag inte har flöjt med. Det är ju trots allt låtar där våra ramsor ingår.

Vi är Bajen vi är från Södermalm
Hovet, Söderstadion, Zinkensdam

Forza Bajen!!! //77

2007.11.24 Sommaren

Det är långt kvar till sommaren, men förhoppningsvis kan det bli något storartat. Jag och Cascarino har iallafall stora planer, vad det handlar om får hållas hemligt än så länge. Men är man Bajare så kan man förhoppningsvis se fram emot något roligt i sommar. Jag kan säga som så att med tanke på hockeyns ekonomi så ska vi göra allt för att hjälpa dom, även fast det är sommar så får hockeyn inte glömmas bort.

Här är mina senaste inköp till min samling av punksinglar. Finns det någon som sitter och trycker på vinylsjuor så kontakta mig.
Doom - Police Bastard
Public Nuisance - Cheap sex and booze
Adolf & The Piss Artists - Heroes?
Heads kicked off - ?
3 way cum - The last cumshow?
Arsedestroyer/Confusion - split


2007.11.21 Gullmarsplan

Det ska bli jävligt kul att spela på Sthlm-Södra-festen. Visst, jag kommer må skit men något (läs någon) har fått mig att verkligen vilja spela. Innan var jag på väg att hoppa av, men nu har jag låtit min gitarr blivit omsträngad och nyputsad så jag kommer att låta bättre än nånsin. Låtlistan är redan klar. Jag hoppas verkligen att jag får gehör från publiken, med tanke på att flöjt kommer att saknas så finns det tillfällen att sjunga med ordentligt.

Att ramsan som uppstått från låten Bajen Vann har spridit sig ända till Frankrike tack vare UB är roligt, kul att slå internationellt sådär direkt =) Ok, jag kommer givetvis spela låten Gullmarsplan, därför kanske nån tycker det kan vara roligt att veta mer om Gullmars. Det nedanstående är hämtat från Wikipedia.

Gullmarsplan
Gullmarsplan är ett torg i stadsdelen Johanneshov i Söderort inom Stockholms kommun. Torget byggdes i början av 1940-talet, i samband med att stadsdelen Johanneshov växte fram. Affärscentret kring torget invigdes i november 1946. Arkitekt var Erik Glemme. Namnet kommer från Gullmarsfjorden i Bohuslän, de flesta gator i området har namn efter sjöar, fjordar eller vikar. Torget mäter 80 x 50 meter. På torget står konstverket "Reakion 1968" av Lennart Jonasson, rest 1973. I södra delen av torget låg tidigare postkontoret Johanneshov 1. Det är numera nedlagt, med det stora posthornet sitter kvar på tegelfasaden. Mellan 2001-2003 pågick en upprustning av torget då torget bl.a. fick ny beläggning och man ordnade separering av bilar och gående. Upprustningen leddes av landskapsarkitekt Lars Ström.

Kollektivtrafikanläggningar

 Stationen öppnades samtidigt som Skanstullsbron invigdes den 3 september 1946. Den hette då Johanneshov och trafikerades av spårvagnar fram till den 1 oktober 1950, då den blev en del av Stockholms tunnelbana. Eftersom Johanneshov ansågs som ett för vidsträckt namn (bl a postadress för en stor del av Söderort) ändrades stationsnamnet 1958 till Gullmarsplan. Stationen kompletterades den 20 augusti 1990 med en stor bussterminal för Haninge/Tyresö-bussarna.

2007-11-12 - Bildtävling

Tävlingen avslutades för några dagar sen. Det kom in EN bild. Så vi har en vinnare.
Det är bilden under, som bevisar att det alltid kommer nya Bajengenerationer.
Just om det fenomenet kommer jag sjunga om i en nygammal låt den 1 december.
Vinnaren heter Thomas, vad kidsen heter vet jag inte. Tack för bidraget.

image40

2007.11.11 - Allt möjligt

Först - Nemolioê - Skivan kommer att säljas på festen den 1 december. Kolla på Sthlm-Södra
för mer info. Just nu är den totalt slutsåld, men jag kommer fixa nya. Det blir runt 50 skivor till
salu på festen.
__

Cascarino har bytt adress för sin blogg. Han är vansinnig och är värd att kolla upp, adress:
http://tonycascarino.blogg.se Missa inte den sidan för fan.
__

Bildtävlingen är avgjord. Det är alltid kul att ordna tävlingar. Det kommer aldrig några svar
eller något annat. MEN...den här gången kom det in EN bild, bra jobb. Den kommer upp
imorron och en gratis skivan kommer till vinnaren (jag hör av mig på mail)
__

R.I.P Nils Liedholm ännu en legen är borta. Och i Italien har det stökats till. Jag har inte
läst vad som har hänt förutom att en har blivit skjuten av polisen som sköt ett "varningsskott"
i bakhuvudet på en supporter.
__

Det är kul att ramsan från min låt Bajen vann hördes ordentligt på Gais-matchen, jag blev
nästan rörd, men mitt psyke gjorde mig snarare nervös och skakig. Jag tror att jag hörde
den på TV från Hovet när Bajen handboll gjorde en stark insats mot Kiel. Hoppas dom vinner
i Rumänien.
__

Sådär, nu orkar jag inte skriva något. Tack till alla för fotbollssäsongen. Starkt jobb av
redaktionen på Sthlm-Södra för många ifrågasättningar, dessutom har två skivor kommit
ut på Sthlm-Södra Records. Det är inte illa.
DET ÄR VI SOM ÄR HAMMARBY!