2008.12.27 Summering 2008

Ja jag tror jag ska skriva nån form av summering av året. Trots mitt dåliga minne ska jag göra mitt bästa.

Januari
Av det jag minns var jag nere i Götlaborg på Sham 69 och Gatans Lag, det var jävla kul. Kul att träffa människor jag kände och snackade med folk jag inte kände. Usch, jag tror jag spenderade alldeles för mycket tid i Göteborg under Januari.

Februari
Årets jävla resa. Leksand away. Hammarby hockey var inne på sitt sista år. Men ingenting spelade någon roll, Casca som spydde i sin Lacostemössa vilken jag sen lånade. Den måste komma tillbaka till casual-årsta förresten. Klart roligaste bortamatchen nånsin, och om några år är det dags igen. Det här var även månaden då Rami värvades till Hammarby fotboll.

Mars
Den här månaden fyllde Hammarby IF 111 år, grattis. Bandet Molly sågs två gånger, bland annat på St. Patricks day som blev väldigt lyckad. Dels spelningen på Broder Tuck, sen min efterfest på Southside Dubliners, sen bortamatchen på Hornstull. DLK hade reunion, jävligt rolig spelning med gamla trummisen Jouni...på trummor. Vi hade premiär nere i Ljungskile som vi vann med 1-0, målet gjordes av Charl.....självmål, tyvärr var jag inte där.

April
Min födelsedag, den var lugn och jag hade besök av en fin vacker väninna. Sen hade vi hemmapremiär med den sedvanliga infernomarschen från Medis till Söderstadion. Det här var även månaden då vi startade våran bortabojkott, DIF visade ingen lojalitet då vi och Aik visade och ibland chockade fotbollssverige med våra protester.

Maj
En ganska underbar månad eftersom Vi spöade djurgårn med 2-0. I övrigt minns jag inte så mycket. Var på Silvervallen ett par gånger.

Juni
Parkhäng, kroghäng. Västkusthäng på West Coast Riot med band som Bad Religion, Moderat Likvidation, Flogging Molly, Nofx med fler. Och min favorit-väktare söp ner oss inne på Carmen, det var inte dåligt.

Juli
Många sköna dagar i parkerna på Söder, det var en riktigt rolig sommar. Tack till er som känner er träffade. Sen hade vi ju festen i Örebro, det var riktigt kul. Alla som var där minns, alla som inte var där missade något.

Augusti
Hm, ja, minns inte. Jag hade iallafall besök hemma av mina favoritflickor. Undrar vad grannarna tänkte? Haha. Just ja... party in the park, inför bajen-gais. Det som började så bra slutade så illa. Vi blev förnedrade på planen och mot gais, det värsta jag vet, förutom Dif. Mot slutet av månaden var jag och och Mustaschmannen på Folkets park.

September
Värdelös månad... dessutom skämde Hammarby fotboll ut sig gång på gång och sabbade även tipset gång på gång.

Oktober
Reste runt lite... Västerås, Södertälje, Linköping bl.a Linköping var kul som fan faktiskt. Vi må vara gamla, men vi är brutala. Bajen vann åter över djurgårn och åter fick jag in mitt tips. Tippade en handicap då¨bajen var tvugna att vinna med två mål...det gjorde dom, men dagen efter fick jag lov att åka till Stockholm, då var liksom glädjen över.

November.
R.I.P Fy fan vilken kamp det blev, 15 år, till slut vann kräftan. All min kärlek till dig.
Jag spenderade nästan all tid i Sthlm pga av allt jävulskap. Hann upptäcka och intervjua ett underbart punkband under tiden - Körsbärsfettera. Sen hade vi Södertäljefesten. Bajen hockey på Scaniarinken, vilken jävla resa. Ja, vi som vet vi vet haha, näe men det går inte att beskriva. Det är VI som är Hammarby!

December
Det är det nu, men snart slut på det här som blev ett skitår. Begravningen tog mycket av krafterna. Jag orkade iallafall ta mig på spelning med Uncurbed och Nödvärn, skitbra plus att jag startade min distro. Julafton var bra även om inte julen är min favorithögtid.

Ja... vad händer nästa år? Jag har läskiga bilder i huvudet... även om jag har lovat vet jag inte om jag kan hålla löftet. Det beror verkligen på vad som händer.

2008.12.25 Distron

Schizofrehn Distro (punk 7" distro)

7' Vinyl


Acid Reflux - Secret Power (No way records) 4 songs 30kr / 3 euro
Citizens Patrol - Sick routine E.P (No way records) 10 songs 30kr / 3 euro
Cloak Dagger:(Grave Mistake records) 4 songs 30kr / 3 euro
Dissober - Outcasts of sobriety 7" 30 kr (GANSKA NY)
Wasted Time (Grave Mistake Records) 6 songs 30kr / 3 euro

Hathor / K'E-K'E-M - split. Noise pollution for your listening pleasure 25 kr (NY)
Hathor / Mindblaster - split. Losers - Unite. 25 kr (NY)

looking for wholesale... och band som släppt sjuor.

All info finns här
http://www.myspace.com/schizodistro

2008.12.22 tjohoo!

Det lackar mot jul ännu mer, mer och mer för varje dag. Jag tycker inte om såna här helger, vid kväljningsmaten läser jag  dagens DN-sporten, det står om Åke Svanstedt som tror att det bor en miljon personer i Sundsvall. För fan Åke, skärpning där va. Det står om Zlatan och Anja. Det står till och med om Hammarby, ang. fotbollen. Och sen allt det gamla vanliga. Men sen står det också... kanske något av det bästa på länge: Fröjdfeldt slutar med sitt domaryrke. TÅRTA OCH BALLONGER.

Nu kan väl Martin Hansson gå ut i pressen och meddela att han går i Fröjdis spår och lägger pipan på hyllan? Blinda och förvirrade människor borde ju inte få utöva det yrket.


2008.12.20 Nya skivan

Det börjar lacka mot jul. Jag är ingen vän av varken högtider eller den här årstiden. Kylan gör min kropp mer illa än vanligt. Men men, jag kan inte ändra på det.

När blir nya skivan klar?
NU är vi äntligen igång. Som jag skrivit och sagt förut kommer den här skivan bli mycket annorlunda mot den förra. Det enda som kommer finnas kvar är min sång och texterna. Nya texter såklart, men ungefär med samma tema. En låt har 10 verser och jag hoppas på att den kommer ljuda under varje Bajenfest. Till min hjälp har jag Tom Power som skruvar på rattarna och sköter själva musiken, med en del bollande med mig. Det ska bli intressant att se vad han lyckas snickra ihop. Det finns en del skapat redan och massor av idéer. Den kommer bli grym. Men ja, när blir den klar? Tyvärr kommer det inte bli årets julklapp, men under januari/februari hoppas jag att den kommer komma ut. Givetvis på Sthlm-Södra Records.

Jag vill också sända en hälsning till bajenkillen som så fegt blev spöad av flera stycken i Tyresö. Jag hoppas verkligen att man hittar kräken.

R.I.P Johan "Tomten" Johansson! Mamma tar hand om dig där uppe.

Forza Bajen!

2008.12.13 hockey m.m

* Eller hockey och hockey. Igår var det Leksand-Aik och jag måste faktiskt erkänna att jag ler lite, eller ganska mycket att aik vann, för i hockeyn är Leksand det absolut värsta som finns. Det är förenat med äckel. Kul att det tydligen flög in lite dildos också. Vad Jan Houkko har med det att göra har jag inte sagt något om...

* Skandal idag mellan Rögle-Linköping. Linköpings fans, eller om ni vill - Sveriges svar på låt oss säga Millwall skämde ut sig genom att smälla smällare på läktaren. Matchen fick skjutas upp 40 minuter typ. Polisen tänkte först avvisa hela LHC-klacken men beslutade att låta dom vara kvar efter visitation. Klubben börjar göra sig ett namn inom scenen nu ordentligt... eller jag menar, dom var ju först, är störst och tyngst, och smällare är respekt vilket dom förtjänar.

* Och Bajen mötte Flempan idag. Vet dock inte hur det gick. Jag ville gå men fick förhinder.

* Det om det. Här sitter jag på Lucia och drar ett glas julmust. Finns det något jag hatar i stil med Djurgårn och Leksand så är det dom här dagarna. Lucia... en anledning till tonårsfylla. Fira nyår...vadå fira? Vad fan finns det att fira med ett nytt miserabelt år. Osv... alla dagar då folk är ute och super för man "SKA" göra det är avskyvärda. För ett par år sen på nyårsafton var jag nykter + chaffis. Vi var i Nyköping, det jag minns bäst var att Lalla Hansson spelades på radion mitt i natten. Samt att det var snorkallt.

* Ni som gillar Stefan Sundström, sväng in då och då på hans Myspace där han lägger upp demolåtar inför vad jag antar är kommande skiva. Det jag har hört har varit helt magnifikt. Med andra ord längtar jag till skivan kommer. Stefan Sundström och Shane Macgowan är egentligen de enda jag köper skivor med. Förutom inom min rörelse då.

* Schizofrehn Distro kommer inom några veckor få in ett par vinylsjuor med ett band från Malaysia, dom är brutala och lirar grind så det skvätter om'ett. Fan vad jag älskar dom. Det är så tufft med band från Malaysia, Indonesien, Japan osv....dom är helt frälsta i Sverige. En del sjunger på svenska och har svenska namn. Prickar över O och A i bandnamn är mer regel än undantag.

* JAAA... nu har brorsan fått ordning på datorn och musikprogramet, så nu ska det inte dröja alltförlänge innan det kommer en ny 77-skiva. Som tidigare sagt blir den annorlunda men jag tror absolut den kan bli uppskattad av de som gillar elektroniskt med drag åt house osv... samt min sång och mina texter. Jag har en del texter färdiga men jag funderar att göra om dom lite mer hatiska. Hockeylåten är iallafall klarskriven.

* Just fan. Snart kommer en intervju med # 13 Tony Cascarino. Jag har haft väldigt fullt upp så jag har inte hunnit fixa det än. Men lita på att det sinnessjuka hos oss båda (?) kommer att visa sig.

2008.12.12 spelning

Jävlar och satan i gatan. Spelningen igår var alldeles utmärkt. Jag satt på Carmen och drack öl och tänkte att inte kan väl Moderat Likvidation ha tagit med en dalmas? Det vore ju som om Jeff Aubynn skulle på bara ett fåtal år kunna spela för lag i Stockholm, Göteborg och Malmö... HA HA. Hur som helst var det ju Uncurbed som hade tagit över då M.L hade ställt in. Hm tänkte jag, jag såg ju faktiskt M.L i sommras och Uncurbed hade jag inte sett sen nångång runt 97, trodde inte ens dom fanns kvar.

Bajensluskarna i Nödvärn hoppade jag över då jag satt och sålde skivor, försäljningen gick oväntat bra faktiskt och det verkar som jag så fort jag har lite ekonomi får ta in ett lager till av vissa band. Men det som finns kvar går att se här:
http://www.myspace.com/schizodistro

Sen var det bara att packa ihop skivorna och ge sig in i spellokalen där Uncurbed precis börjat. Dom tillhör eliten, dom gjorde en helt fantastisk spelning. Med lite klassiker som avslut dessutom. Jag har aldrig haft något emot Dalarna. Det är LEKSANDS IF jag hatar av hela mitt hjärta. Och det hatet gick hand i hand med brutaliteten som Uncurbed öste ut. Dessutom var jag på bra humör igår, hur ofta händer det? Dessutom hade jag inte ont i benen igår, hur ofta händer det? Ryggen var dock värre men whiskey är bra medicin.

Bilder blir det inget av för jag har ingen sladd till kameran. Men stort TACK till alla som var där. Lite kul att se 40+:are röja gärnet med 10+:are.

Men fan, nu är det bajenabstinens. Hockey på lördag? Det vore kul, det är ju för fan imorron. Köööör!


2008.12.08 Lonsdale säljes

Jag orkar inte hålla på med Tradera. Därför säljer jag nu den här t-shirten från Lonsdale här istället.
Den är snygg och jag vill gärna ha den men den är för stor...även för mig. Har för mig att det är en XL men
den är väldigt stor så det är bäst att du är det också. Jag har använt den 1-2 gånger men den är nytvättad.

Pris: 250 kr + frakt runt 44.

Och ja, om du inte kan ha den kan den ju bli ett bra nattlinne till din snygga smärta flickvän.

skicka ett mail vid intresse blogg77[@]hotmail.com Vid väldigt stort intresse kan jag fixa mått och fler bilder.

Lonsdale till Salu


2008.12.04 The Pepper Pots intervju

Här följer en ganska lång intervju med ett underbart 60s/soulinspirerat ska/rocksteadyband från Spanien. Först föll jag för hur vackra sångerskorna var, sen för hur vackert dom sjöng och sen för hur hela bandet får mig att bara vilja dansa, trots att jag inte dansar...trots att jag inte kan dansa. Ni som inte vill läsa hela intervjun, bläddra ner och gå in på deras Myspace och lyssna.

 


1. Ni är ett av de mest talangfulla band i hela världen just nu, Berätta om vad ni släppt och vad ni fått för respons?


Först och främst tackar vi för komplimangen. 2005 kom vår första skiva ut “Swingin Sixties” och den fick riktigt bra respons. 2007 släppte vi vår andra skiva “Shake it” som vi är väldigt nöjda med och hur väl den mottagits runt delar av Europa och fick oss att turnera i Frankrike, Schweiz, Tyskland, Italien, Tjeckien och Österrike. Vi har även spelat i Moskva, Finland och England. Sen fick japanerna över skivan dit och vi åkte till de större städerna och spelade.

2. Ja jag såg att ni hade spelat i Finland men inte i Sverige. Vad vet ni generellt om Sverige?

Ärligt talat inte så mycket förutom IKEA och Volvo och lite andra prylar. Men givetvis vill vi veta mer och hoppas på att nästa europaturne ska ta oss till Sverige. Det här är ju ett bra sätt att få veta mer.

3. Eftersom jag skriver mycket om fotboll är jag intresserad av att veta vad ni tycker. Har ni något favoritlag? Jag har även hört att klubblagen betyder mer än spanska landslaget pga regionerna, är det något ni även känt av i musikscenen?

Fotbollen är väldigt viktig i Spanien och berör väldigt mycket folk. The Pepper Pots är 100 % Barcelona fans, de representerar både sportsligt och politiskt och är ju dessutom världens bästa lag (Ey Viva Villareal, Y viva Eguren haha /77) Barca är Kataloniens landslag så här är dom klart viktigare än Spanska landslaget.

4. Har ni haft några problem att spela i andra regioner än Katalonien?

Nej, vi respekterar varandra. Vi blandar inte in politik i våra skivor eller på våra spelningar. Vi har t.ex spelat flera gånger i Madrid och har blivit mottagna väldigt väl.

5. Man kan lätt få för sig att The Pepper Pots är de tre damerna på leadsong och resten är ett komp.band. Nå, nu får ni presentera bandet.

The Pepper Pots är inte ett kompband vilket många tror. Det är namnet på hela bandet precis som du säger. För tillfället består bandet av rytmsektionen: Joan Barrientos - Bas, Joan Vergès - Trummor, Ireneu Grosset - Keyboard och Lluis Rodriguez - Gitarr. Blåssektionen: Tomy Muños - Tenor sax, Gerard Xifra - Baryton sax, Roger Montsant - Trumpet, Isidro Palmada - Trombon. Och sen på sång: Adriana Prunell, Marina Torres och Mercè Munnè. (And they are so beautiful /77)

 
klicka på bilderna för större storlek

6. Be my baby med The Ronettes är verkligen en av mina favoritlåtar i alla genres och jag tycker ni gör den bättre än originalet, är jag bara knäpp? Sångerskornas röster passar verkligen till musiken. Hur kom ni på idén, tänkte ni från början att ni skulle låta såhär? Har ni spelat i andra band tidigare?

Vi är glada att du gillar covern på Be my baby. Vi är också väldigt nöjda med den här soul och ska mixen vi har. Från början skulle vi starta ett band med 60-tals influenser. Bandet bildades tack vare vårat musikintresse och att vi har starka känslor för Jamaicansk musik från 60-talet. Det gick stegvis. Först var influenserna band som The Wailers, The Pioneers och Skatalites och sen drog vi vidare mot Northern Soul som Jackie Wilson, Supremes, The Four Tops osv. Det är liksom en naturlig väg för The Pepper Pots. Dom flesta medlemmarna har spelat i band förut men inget så seriöst som vad vi är idag.

7. Beskriv den spanska ska/reggae/rocksteady-scenen. Några band att rekommendera, spelställen, fanzines, skivbolag etc.?

Scenen är absolut inte lika stor som den var för ett par år sen. Under skaboomen, men det finns inte så mycket att göra antar vi? Det kommer dock folk på spelningarna och tycker det är kul. Däremot är scenen större i Tyskland och Frankrike än i Katalonien, men vi klagar inte. Det finns en del band att rekommendera. La Thorpe Brass, The Peeping Toms, Amusic Skazz Band, Malarians. Samt lite nyare band som Red Soul Community, Begoña Bang Matú, The Cabrians och Soweto

8. Berätta om en lyckad spelning med The Pepper Pots?

Vi har tre stycken framstående inslag: Svart musik, 60-tal och soul. Dom koncepten närvarar i alla våra spelningar och är liksom vår stil. Vi har även ett estetiskt koncept med kostymer och klänningar samt använder orginalinstrument från 60-talet. Om du verkligen gillar svart musik dansar du hela spelningen igenom

9. Ok, några sista ord? Det blev ju inte så mycket fotbollssnack, något ni vill lägga till angående det? Äh, skriv vad ni vill. Hoppas ni kommer till Sverige snart.

Tack för visat intresse och för intervjun. Hoppas vi ses i Sverige snart. Förresten är det här första gången vi har fått någon fråga om fotboll, det är tufft. Framtidsplaner…? Japp, vi håller på med vårat tredje album och arbetar hårt med producenten från New York Binky Griptite, gitarristen till Sharon Jones & Dap kings, Amy Winehouse osv… Vi kommer att vara i studion till början av nästan år och mixningen kommer vi göra i Brooklyn. Skivan är verkligen genomarbetad med schysta teman och det känns riktigt skönt Dessutom gör vi en video som inkluderar hela inspelningen av skivan från dag 1 till den släpps, det kommer bli kul. Om ni vill veta mer om oss går det bra att besöka vår hemsida, myspace och de andra länkarna här under.

(Thank you Pepper Pots, I like the interview, lot’s of info about you and some talk about football as well haha. Take care and Welcome to Sweden /77)

http://www.thepepperpots.com
http://www.myspace.com/thepepperpots
http://www.facebook.com/pages/The-Pepper-Pots/20309581589
http://www.eventful.com/thepepperpots
http://www.bebo.com/thepepperpots

2008.12.04 Ångesten...

* Ullis>> Det är lugnt, jag skrattar mest åt det idag. Jag minns inte ens varför du gjorde det. Men jag förtjänade det väl säkert på något sätt.

* Imorron är det dags. Då är det begravning. Det känns overkligt att min mamma kommer att ligga i kistan där. Det känns dock skönt att det är en borgerlig begravning. Sen vad folk tycker om det får man skita i. Jag och pappa och till viss del min bror har gjort det här så jävla bra. Jag vet att mamma är stolt över oss.

* Jag vet inte om jag har skrivit det än. Men nu har jag äntligen startat min distro. Jag kommer bara att sälja punksjuor inom alla punkschangers [sic] Håll koll på
http://www.myspace.com/schizodistro Och är det folk som vill (t.ex fanzines och andra så är det bara att sno den här annonsen här under. Band som vill ha hjälp med försäljning, kontakta mig schizodistro[@]hotmail.com
* Bajen Hockey åkte på sin första torsk. Mot Brinken. Farsan berättade att han som en gång i tiden bildade Brinken inte alls var idrottsintresserad, jaja. Men det KAN vara nyttigt med en förlust också.

* Stesolid och Tramadol. Tack för tillfället.

* Ni som "köpte" min tröja. Ta det lugnt med betalningarna. Det löser vi när vi ses typ. För övrigt ska jag trycka upp flera så fort jag får råd. Finns det någon som är intresserad av att hjälpa mig med ekonomin är det tacksamt. Beställningar på tröjor finns, så pengarna kommer tillbaka.
 
* Nu ska jag... jag vet inte... det här är tungt, imorron kommer att vara en jävligt jobbig dag. Jag som knappt kan supa.

2008.12.02 Recension [punk]

Det landade en skiva i min brevlåda och här kommer en utlovad recension. Som vanligt kan jag inte skriva korta prylar. Andra band som vill bli recenserade, kontakta mig på blogg77(@)hotmail.com

Sverigemangel - Punk & Hardcore Compilation
Brutal musik för en brutal värld.
(Anarkopunx records & Container rock produktion)

Det här är precis det jag behöver för tillfället känner jag. En samling med flera av de absolut bästa banden inom den brutala svenska punkscenen. Folk får säga vad dom vill, jag säger vad jag vill samtidigt som jag respekterar folk som inte kan lyssna på t.ex From The Ashes från Gurkstan som fullständigt river sönder allt med sin suveräna grind. Skivan innehåller 18 band och 39 låtar. Här kommer en genomgång av de som förtjänar mest uppmärksamhet.

Human Waste hade jag aldrig hört tidigare, men det är absolut ett band jag kommer vilja höra mer av i framtiden, genomrått och snabbt men med tanke bakom det dom gör. Tyvärr har dom bara en låt med på skivan medan From The Ashes har 6 låtar. Men men, en av deviserna på skivan lyder såhär: Ett enat skrik mot världens orättvisor och Human Waste skriker bra. Krissituation är ett till band jag inte hört förut. De blandar och ger, jag tycker mig kunna höra vissa prylar som mitt gamla favoritband Downward Spiral kunde kört, melankolin i det hela liksom och en blandning mellan råpunk och på ett väldigt positivt sätt "emo-metal", jag tycker om deras musik som fan och sången är bra den med.

Ett äldre band dyker upp, Kurt Olvars Rebeller, dom har aldrig tilltalat mig så mycket men bara det att dom fortfarande håller på är hedrande. Not Enough Hate dyker in som 10:e band på skivan och är det första att spela lite mer klassisk käng och gör det bra. Ond bråd död gör skäl för namnet. Det är skitig, mörk hardcore i räserfart med växelsång, där jag som vanligt föredrar den ljusare sången. Åh, äntligen...smattrande trummor då jävlar går jag igång, grindmetal med Radioskugga. En av låtarna heter Dolcontin, men med den fart dom framför låtarna kan jag knappast tänka sig att det är någots som har knaprats. Helt klart mitt favoritband på den här skivan tillsammans med tidigare nämnda Krissituation.

Det mest klassiska bandet på den här skivan lär ju trots allt ändå vara Rövsvett. Tranås är inte bara Hyland haha, vore det inte för Onkel Kånkel hade knappats Hyland varit intressant, han är ganska ointressant just nu också, det handlar om Rövsvett, deras Ett sätt att leva är kanske inte deras bästa låt enligt mig som föredrar alla låtar på Fatal Fars. Förlåt om jag är ute och cyklar nu men Sprängd låter en hel del som tidiga Strebers, då dom var jättearga men hardcoreinfluenserna är klart starkare än vad det gamla Strängnäsbandet hade. Sen skiljer sig sången, Ulke hade skickat in 30 ord extra i varje rad. Hur som helst är Sprängd ett sånt där band som utan att vara skitbra har någonting med melodierna så jag kan lyssna om och om på dom. Och ungefär lika klassiska som Rövsvett är Von Bööm som började redan i mitten på 80-talet, men det gör inte att jag tycker att dom är jättebra för det, dom ger mig liksom inte så mycket. Sist ut är Våld Mot Tjänsteman som jag inte hört på bra länge. Deras musik är nästan glad ibland men sen kommer kontrasten med den arga och intressanta växelsången.

Övriga band: 365 Dagar av synd, Ett sista andetag, Hotbild, Kompromisslösa Ateisterna, M:40, Passiv Dödshjälp och Slaktattack. Ja det är ju en hårt inspirerad vänsterskiva och eftersom både jag och NetZine 77 är opolitiska är det lättare att vara objektiv. De band som jag nämnt är riktigt bra, de andra är egentligen också riktigt bra. Eftersom jag är inne i en period då jag lyssnar mycket på råmangel så kan jag inte göra annat än att ge skivan ett högt betyg. Starkt att få ihop så pass många (och bra) band och det är alltid schyst när det finns folk som kan ta initiativ.

Kontakt: anarkopunxrecord@gmail.com ELLER containerrock@hotmail.com Skulle det vara något särskilt band som är av intresse så är det bara lämna en kommentar så lägger jag upp kontakt eller myspace-adress till det bandet. Jag kan inte skicka ut länkar till 18 band.