2008.01.30 Eguren

Är det kört nu? Är Eguren på väg bort från oss till Villareal? Säg att det inte är sant för fan.
Jag unnar honom allt väl, men vi behöver honom. Vi kan ju inte släppa massor av spelare
för att få Rami? Kan vi det? ...Det blir som den där gamla historian om när Eskil mötte AIK
helt själv.

Hockey idag, första förlusten mot aik på väldigt länge. Stökigt efteråt som väntat men jag var
inte där och gör inte som t.ex Aftonbladet - hittar på en historia om vad som kan ha hänt.
Men lita på att båda sidor kommer att ha saker att säga.

Nu är det inte alls lång tid kvar innan vi far upp till Leksand. Det ska bli kul som fan.

2008.01.25 Svammel

Shaaban hit och dit. Nu snackas det om att sälja Petter Andersson. Midtjylland är intresserade, liksom två holländska klubbar. Priset för Petter ligger upp mot 10 millar. Det skulle alltså kunna rädda affären med Rami. Dessutom är Fredrikstad öppna igen för nya diskussioner angående affären. Jag tycker egentligen inte det är något att snacka om förän han har skrivit på. Visst kan man peppa för det men det är så mycket snack överallt.

Bajen hockey... ännu en förlust ikväll, mot Nybro. 7-4 till småläningarna. Tur att vi ska möta Gnaget så det blir en seger igen. Sen har vi Leksand borta. Matchen kommer att bli tuff men det är inte det viktigaste. Vi ska verkligen vissa dom jävlarna att man INTE byter halsduk när det är hockey och när det är fotboll. Det är VIDRIGT. Stockholm-Södra ordnar resan dit. Inga överpriser och inget krångel. Det är jävligt bra. Vi får hoppas på två bussar.

BajenGruppen blev det mycket diskussioner om. Jag har inte varit särskilt intresserad av det där. Jag kommer alltid vara som jag är. Jag är Bajare, jag är människa... rör mig inte, bestäm inte över mig.

Samtidigt vill jag tacka sthlm-sodra.com som utsåg min spelning i lokalen till årets spelning. Jag håller med, jag var jävligt nöjd med spelningen och jag vill åter igen tacka alla som var där, jag kommer aldrig glömma den kvällen. Det var som en psykos. När folk sjöng med kände man sig som nån jävla popstjärna. Tack som fan!

Åsa Hagelstedt vill göra Södermalm till en homostadsdel kan fara åt helvete. Visst, bögar - böga på för fan det är inte det det handlar om. Hon refererar till Berlin och San Fransico, hon har varit där och märkt skillnaden. Där kan bögar gå hand i hand och hångla. Det kan dom väl göra här också? Men varför göra om en stadsdel för att anpassa vissa människor? Vi som faktiskt inte är bögar, ska vi få en del också? Ska alla sorters människor få varsina delar? Här är hennes blogg, jag kunde inte läsa allt för det var vidrigt. Jag utnyttjar inte min rösträtt, men att Vänsterpartiet ska få min röst nångång kan dom glömma. Söder tillhör människorna, dvs oss och alla som vill vara där. SOFO är en katastrof, det tillhör alla inflyttade jävlar som tror att Söder är så mysigt. Men hörrni, det har inte alltid varit så, men sånt känner ni inte till.

"Åh, Söder tillhör oss, från Slussens vatten bort till Gullmarsplan och Årsta
Ingen ska stjäla våran stadsdel därför att...Söder till hör oss"
(77 - Söder tillhör oss. Melodi - Cock Sparrer. England belongs to me)

Imorron spelar Sham 69 och Gatans Lag på Henriksberg i Gbg. Sham 69 har knappt några orginalmedlemar vilket gör det lite tråkigt. Men jag vill verkligen se Gatans Lag, det är ett tips för alla er som gillar punk och inte har hört dom. Jag tror att skivan finns att köpa på Tifo Support i Sthlm. Dessutom finns min skiva där. Det kommer att bli en skitrolig kväll imorron. Träffa folk som bor där nere, supa, njuta....bli bakis, haha.

Det är fritt fram att kommentera - (Det blev en del personliga grejer, men jag kände för det)


2008.01.14 Bajare i landslaget

Det finns många åsikter om Bajares vara eller icke vara i landslaget. Jag tycker det är meriterande även om rädslan för att de ska gå sönder finns med i bilden. De får iallafall nödvändig matchträning. Däremot så är de här matcherna egentligen helt onödiga. I den här matchen mot Costa Rica var det nio nykomlingar med vilket säger en hel del.

Sulan: De första 30 minuterna tyckte jag att hela backlinjen var fumlig även om de lyckades hålla rent. Men en hel del kommunikationsmissar. Sulan gjorde en del brytningar men hans otekniska sida visade sig i slutet av första halvlek då målvakten skulle ta bollen, istället slog Sulan undan den utan destination och hade det varit en match av större kaliber hade hjärtat lämnat sin plats och placerats i halsgropen. Han spelade mycket på säkerhet vilket kan vara bra för honom, vi vet att han kan ställa till det ordentligt och kan vara en säkerhetsrisk i straffområdet. I andra halvlek gjorde han en brytning vilket ledde till att han gjorde illa knät samt orsakade en farlig frispark som blev resultatlös. I stort sett tycker jag att han gjorde en bra insats men knappast något som leder till en ordinarie plats i landslaget. Utbytt i 70:e minuten

Chanko: var totalt osynlig. De gånger han hade bollen skötte han sig felfritt. Min åsikt är att han skulle kunna hålla bollen mer, han har den tekniken och har absolut potentialen för att fightas om en plats. Han fick en ganska defensiv roll och det mesta av sveriges spel gick på kanterna där han inte var med alls. Han blev utbytt i 67:e efter en osynlig men godkänd insats.

Den med Hammarbyanknytning som var bäst var utan tvekan Fredrik Stoor som spelade mycket bra på ytterkanten. Han var inblandad i många farliga och snygga anfall för Sverige.

Båda lagen rullade boll mycket bra, Costa Rica hade snabba och tekniska fötter medan Sverige spelade säkrare men många gånger med snygga kombinationer. Matchen hade en oavgjord karraktär men vinsten var inte helt orättvis. (Kan en vinst vara orättvis egentligen när ena laget gör fler mål? Det är ändå det det går ut på)

Min åsikt, syn och vinkel av våra spelare, Sverige och matchen.

2008.01.11 - Bortaseger för hockeyn

En skön fredag. Vi leder handbollens elitserie. Bandyn vann idag, och tro det eller ej. HAMMARBY HOCKEY vann borta mot Växjö. Två segrar nu med inte så lång tid emellan. Är det en början för att spöa Aik och sen Leksand? Växjö gjorde 2-3 med en minut kvar och utplockad målvakt. Den där sista minuten var hemsk, jag trodde det skulle bli förlängning och då vet man ju hur det går.

Grattis till Stefan Magnusson i efterskott.

Nhleko lämnar oss, det gör inte ett skit...haha. Ärligt, han var riktigt usel för det mesta. Om Mikkel kommer igång ordentligt och vår nya Dadomo är så bra som man kan hoppas kommer vi få ett starkt mittfält. MEN... vilka ska göra målen? Jag tippar på att någon mittfältare gör flest mål i år. Hoppas hoppas att Rami kommer till oss. Jag tror fortfarande att vi får ett starkt lag men som sagt, inga vettiga forwards.

Leksand borta den 1/2. Sista anmälningsdag är på Hovet 14/1 då vi spelar mot Nyköping. Två dagar innan är det match  mot råttorna. Där kan exakt vad som helst hända. Sen hoppas jag att vi fortsätter trenden att vinna över dem.

2007.01.06 Uruguay (uppdaterad)

Som vi redan visste från andra ställen är Claudio Dadomo klar för Bajen. Förhoppningsvis iallafall, han har medicinska tester kvar att göra. Undrar om han också har druckit té. Eguren har visat en positiv inställning mot Hammarby angående Dadomo, som gamla lagkamrater bör han ju veta. Det blir tungt med två uruguayare på mittfältet.

image41

Trohet lönar sig. Nu är Sulan uttagen till landslaget. när dom drar till USA. Det är jävligt roligt för honom även om jag personligen inte tror att han kommer med i laget under EM. Men gör han det ska jag äta upp min hatt. Det vore väldigt hedrande och fantastiskt. Hoppas att det här kan höja honom ännu ett steg i Hammarby. Lojalitet!

Glöm inte att anmäla er för Leksandsresan. 1 Februari. 200 kr, som hittat.
________________________________________
Uppdatering

Stort grattis till Hammarby Hockey som ikväll vann över Huddinge. 3 segrar nu,
alla mot Stockholmslag (nästan). 4-3, kanske inte ett resultat att skryta med men
det är väl skitsamma. Vi vann.

Även bandyn ska ha ett grattis som hemma vände mot Villa och vann med 9-7
Jag gillar såna dagar när dom spelar samtidigt (förutom att dom snor publik
från varandra vilket är misslyckat) och när alla sektioner vinner.

Glöm inte skivan, ni som har snackat om att köpa den men inte gjort det än,
kan besöka Tifobutiken i Gamla Stan. Och sthlm-södra säljer den vid vissa
matcher.

2008.01.05 R.I.P "Slas"

Igår kväll avled Stig "Slas" Claesson. Han blev 79 år. Min farsa har haft äran att träffa honom, det var längesen men han berättar ofta om det. Som konstnär har han inspirerat farsan till sitt målande och han var en fantastisk författare. Givetvis är det "supportern" som kanske roar oss Bajare mest. Men han har skrivit mycket mer och har skilldrat Stockholm väldigt mycket. Vila i frid Stig.

För ett tag sen dog ju även Povel Ramel. Han var också ett geni. Jag tipsar om programet "Povel a la carte" imorron (söndag) kl 16.30 på SVT1. Han leker med texter på ett otroligt sätt. Vila i frid Povel. Det är mitt lyssnande på Onkel Kånkel som har fått mig att få upp ögonen för de där gamla artisterna. T.ex Egon Kjerrman som bl.a gjort en singel med "Kom ner från taket" och "Bla bla bla". Två helt fantastiska låtar. Försök att hitta dom.

Övrigt: I mitt förra inlägg skrev jag att det var Benny Lekström som knuffade Eguren i straffområdet. Herr Cascarino säger att det var Erland som klantade till det. Men jag tror ändå att det var Benny. Någon som håller med? Men som sagt, båda var förfärligt dåliga.

2008.01.04 Nytt år

Gott nytt år. Inte för att nyårsaftnar ger en cyniker som mig ett skit men för varje dag som går kommer vi närmre premiären av Allsvenskan. Det mesta snacket går just nu om vi kan värva Rami, det vore givetvis bra. Dels verkar han sympatisk och dels är han en väldigt bra målvakt. Något vi inte haft på ett tag. Det kan nog vara så att Benny är en av de sämsta vi nånsin haft. Jag kan inte få bort bilden av när han var med uppe i straffområdet på en hörna och knuffade bort Eguren (tror jag det var) precis när han skulle nicka (in) bollen. Just Eguren, den coolaste spelaren sen... Magnus Levfert, ska förhoppningsvis dominera mittfältet lika bra i år. Dessutom har vi ett par unga spelare som om inte i år, och om dom stannar, kommer att ta oss långt.

Aftonbladet blev hackade, det har nog knappast undgått någon? Det är verkligen jättekul. Skit ska skit ha.

Jag har sakta men säkert börjat jobba på nästa skiva som går under arbetsnamnet "121 77". Det finns fortfarande skivor kvar att köpa. Antingen på Tifobutiken i Gamla Stan eller från sthlm-södra, håll koll på deras hemsida när skivorna finns för försäljning.

Fortsättningen av vintern och våren skulle vi behöva möta Aik i varje hockeymatch. Det svider att vi bara har 2 segrar på 29 matcher men det värmer att dom segrarna är just mot Aik. Dom måste ju skämmas ordentligt och det är för oss riktigt underbart.

Hej och bock till alla man träffade på under borta och hemmamatcherna förra året.

Kontakta mig: blogg77@hotmail.com
Myspace: http://www.myspace.com/sjuttisju