2008.11.30 Eguren

Jag får inte nog av honom. Varje gång Villareal spelar och matchen går på tv, då sitter jag som klistrad. Och om det nu är så som han säger att han vill tillbaka till Hammarby och att han en dag kommer, då utser jag honom till den bästa bajaren genom alla tider. Han är verkligen en av världens bästa spelare och vi har haft honom. Han verkar dessutom vara en jävla skön människa. Lugnet han har är underbart.

Ey Viva Eguren!

Just ja, det är 30 nov. Någon som är aktiv som vill berätta? Höger - Vänster, spelar ingen roll. Nu menar jag alltså någon som var där, och inte rykten från sms eller motkraft eller allt vad det kan tänkas vara.

2008.11.30 Bajen

"man skulle ju sluta hålla på alla lag och bara hålla på Bajen hockey, det är dom enda som är äkta"
- Djurgårdare

Fan vad kul det var igår, jag minns inte ett skit haha. Kul att alla man känner var med också samt att VI VANN. VI ÄGDE. Som jag sagt förut, inget annat lag kan göra det vi gör nu. Jag medverkar inte aktivt men jag lovar, det kommer en hockeylåt snart, jag har redan texten klar. Fan jag måste spela in snart, det suger i den tarmen.

Jag vet inte hur många vi var i Scaniarinken, 1000 kanske? 5 Bussar i en Div.4 match, haha, fan vilka sjuka människor det finns, definitionen av "sjuk människa" satt på en buss till Tälje igår.

Sen gick det rykten, men det hände ingenting.

Om killen som jag slog på käften läser det här ber jag om ursäkt, och det får inte bli en vana. Du får sopa till mig nästa gång.

DET ÄR VI SOM ÄR HAMMARBY!

2008.11.27 Ge mig en järna för fan

Fan vilken resa det kommer att bli. Som Leksand, fast kortare. 5 bussar. Helt otroligt.
Jag kommer ha två 77-tröjor till salu, det är först till kvarn som gäller.

Jag har inte hängt med så mycket på ett tag, vilket är naturligt. Jag vet inte riktigt vad jag har skrivit heller. Men jag är i nån form av trans med skrivandet. Det är kul och förmodligen en terapi.

Jag har äntligen startat min distro. Kolla in på
http://www.myspace.com/schizodistro
Den blir tung. Alla som gillar riktigt brutal musik får hålla koll där.

2008.11.25 Myspace

Och på min Myspace har jag lagt upp en ny låt. Jag vet inte om den har legat uppe där tidagare. Det är iallafall en irländsk låt som heter Star of the County Down. Jag spelade in den runt 2005 och jag antar att jag inte var i helt nyktert skick. Hur som helst är ljudkvaliteten inte den bästa, men genom det sätt jag spelade in den är det ändå helt ok ljud.

Lyssna:
http://www.myspace.com/sjuttisju

Jag går i tankarna att starta upp en distro. Jag har redan namn och logga klar, det enda som saknas är pengar... som vanligt. Om det finns band där ute som läser det här, hör av er till mig så får vi se hur framtiden blir. Det kommer bli punk/hc i första hand som kör DIY-varianten.

Nu ska jag berätta en sak som är sann. När jag var liten, runt 12 år ungefär var det folk i min klass och i fotbollslaget som var SÅÅÅ duktiga (mest enligt deras föräldrar) Men när jag fick bättre resultat på prov ibland var dom väldigt tysta. Men dom skulle minsann börja spela för Hammarby och gå hur långt som helst... Vad gör dom idag...? LAGERARBETE hahaha... Där fick ni. Själv hade jag inga visioner, jag har ingen karriär nu men anser mig som vinnare då jag inte snackade så mycket skit. Motherfuckers! Dessutom har jag så mycket annat som ni inte har... livserfarenhet från livets hårda skola. Ha!

2008.11.24 bolag/distro special 1

Jag känner mig ovanligt skrivsugen och eftersom det dimper ner alltifrån traderavinster till distroköp av 7" vinyler blir det bara per automatik att jag recenserar dom. Jag fick en demoskiva idag from Halvfabrikat och tänkte att nu gör jag nånting av det här. Jag får liksom acceptera att jag har flera olika läsarkretsar. Jag älskar er ändå.

Spelar du i ett band eller har ett skivbolag/distro, skicka ett mail till mig så kan vi göra något av det: blogg77 @ hotmail


SKIVBOLAG/DISTRO SPECIAL 1
HALVFABRIKAT I
HEMSIDA I MYSPACE

Halvfabrikat har funnits sen 1999 och har hunnit släppt material med band som t.ex: Totalt jävla mörker, Protestera och Anatomi-71 m.fl. Halvfabrikat ser sig själva som ett anarcho-crust-bolag. NetZine77 är opolitiskt och tänker därför inte reflektera över det utan här handlar det om musiken och själva bolaget/distron.

Är man inte vän av dessa prylar är det frivilligt att läsa men jag tycker ändå att DIY-scenen är av intresse. Hellre att jag beställer från mindre distros än STORA, samt att jag tycker bättre om mindre band och samlar på vinylsjuor, Priserna är bra, t.ex 30 spänn för nämnda 7:or

I distron finns det massor... ja jag vill egentligen ha allt. Dom har band från hela världen, iallafall dom delar som kan det här med käng. Lite off topic nu... varför är kängscenen den scen med flest benämningar: crust, hardcore, råpunk, d-takt osv? Skitsamma, bara det är rått nog att skrämma tanter är det intressant för mig. Dock kan jag erkänna att vissa av de band de själva har släppt inte är några favoriter...t.ex Operation, men som sagt, distron lockar mig som fan.

Nu väntar jag bara på pengar så det kan bli fler beställningar. Men i väntan på det har jag gjort två recensioner. Den ena är med Dodeskaden vars demo Halvfabrikat/Halvkass. har släppt. Den andra är en split 7:a som är beställd från nämnda distro. Varsågoda:

Dodeskaden, Demo 2008. Cd-R (Halvkass prod)
hemsida I myspace

Dessa åtta låtar spelades in mellan 2007 och 2008 och släpptes sedan av Halvkass Produktion under 2008 som en Cd-r Demo. Dodeskaden är ett namn jag hört lite överallt men aldrig hört musiken. Av någon anledning har jag varit så naiv så att jag stört mig på namnet. Precis som med lagerföretaget Shurgaard eller... ja grejen är, hur fan stavas det och hur ska det uttalas. Men nu när skivan snurar så skiter jag fullständigt i namnet. Bandet grundades här nere i sörmland runt 2004 men räknas nu som ett luleå-band. Ett par demos och några splitskivor har dom hunnit med, samt runt 50 spelningar runt om i norden och i Polen.

Det som slår mig mest är att låtarna är seriösa. Texterna tar inte upp några nya ämnen men dom är välskrivna och förklaras i texthäftet. Dessutom är ljudet bra. Hur ska jag beskriva musiken då? Först och främst är det låt nummer 2 som slår sig direkt in i mitt huvud, The Wall, The War. Rakt igenom är det sköna basgångar. Något man kanske inte är bortskämd med i crust/hc-genren. Det är mycket välspelat även om jag (som alltid) skulle vilja höra lite mer entaktsrens. Växelsången funkar riktigt bra och för att slippa få stryk av arga feminister säger jag att Helenas sång är bäst. Fast det står jag ärligt för. Som sagt, nu skiter jag i bandnamnet. Dodeskaden placerar sig högt upp på min lista över levande hardcoreband.

Sen kommer mina personliga tankar. Jag föredrar hat och ond bråd död. därför stör jag mig på låten Shall we dance med textraden - If I can't dance to it, it's not my revolution. Fast jag har på känn att låten är lite aningen på låtsas. Eller? Sen måste jag tillägga att öppningsriffet på näst sista låten - Fuck You är underbart och det samt lite annat får mig att tänka på Meanwhile.

Besthöven / Suburban Showdown (SR.001) Vinyl 7:a Subterranean Records & Distro
[relaterade länkar längst ner]

Redan när första låten snurrar igång med Besthöven känner jag att att det här brassegänget är bra. Även om jag i regel tycker att det ska gå fortare så är den här halvslöa crustpunken skön. Ja, med omgjord Dischargelogo och prickar över O:et ger det rätt tydliga tecken på vad det är för musik. Discharge, Anti-Cimex, Discard och lite Varukers... ja vad du vill. Samt texter om krig och helvete. Det här är ett kultband som har funnits runt 20 år.

Suburban Showdown på sid. B är från USA vilket givetvis märks bäst på texterna som är något bättre i engelskan. Men texterna är om det gamla vanliga, förtryck och uppgivenhet. Uppgivenhet är aldrig fel. Musiken rör sig mer åt hardcorehållet, den snabbare varianten av käng, typiskt usa.

Skivan innehåller 4 låtar, dom har 2 var och det är två band som kompletterar varandra bra. Besthöven med sin traditionella crust och sen tar SS över och får en att vilja snöra kängorna och poga loss. Och jag kan även nämna att det här verkar vara skivbolagets första släpp.
Besthöven Myspace I Subterraneanrecords2008 Myspace


2008.11.24 Niclas Jönsson

Jag kan ha skrivit det här förut, men nu hittade jag ett klipp på Youtube så jag tar det lite kort igen. Året var 1992 och St.Erikscupen / Expressen ordnade en tävling. Man fick utmana sin idol. Jag utmanade Hammarbys Niclas Jönsson i att skjuta i ribban. 15 skott var. Jag vann med 7-6. Jag, en mellanstadiegrabb, han en allsvensk fotbollsspelare. Dessutom kan jag påpeka att han inte gjorde sig. Han försökte ju till och med psyka mig. Min lärare jag hade då var där och filmade så ibland kan jag titta på den filmen och känna att jag faktiskt gjort nånting bra. Sen stack han tillbaka till sin hemstad Östersund, och såvitt jag vet sitter han inlåst nånstans och skakar mumlandes mitt namn.

Men, minns ni, Tingvalla i Karlstad 1989? Nu när vi mötte MFF i sista hemmamatchen berättade ju Klasse Johansson om "Undret i Karlstad". 6-0-målet gjordes av Nicklas Jönsson. Titta och njut.Och inte nog med det. Minns ni några år senare när Jensa Gustafsson tryckte in 2-1 till oss mot Vasalund, detta skitlag från Solna som så vi så ofta kämpade mot på 90-talet. Dom här två klippen är så jävla underbara. En del kända ansikten från publiken dyker upp då och då. Kolla under intervjun med Jensa på slutet.


2008.11.23 Järna away

Nu har jag besämt mig. Först tänkte jag gå på en spelning men vafan... nu blir det Järna away på Scaniarinken. Med tanke på att jag kommer åker med bussarna kan man kanske redan nu förbereda sig på att polisen kommer att stanna bussen när vi kommit en bit. För då kommer dom tro att jag har fullt med knivar på mig. Näe men det ska bli jävligt kul att åka. Helt sjukt egentligen, 5 jävla bussar i division 4. Var/vem/vilka/hur skulle några andra klara det än Bajen? Det är jävligt schyst hur allting styrs upp på ett bra sätt av folk som kanske mer är lekmän men beter sig som proffs. Så jävla fantastiskt. Nu är det bara att se fram emot resan.

Mer info på
www.bajenfans.se

Just ja, jag måste säga att snart kommer ett inlägg med massor av länktips till allt möjligt. Här är ett tips anno 1997
www.hotmail.com - Bra och gratis E-mail

2008.11.22 Nostalgi och favoriter

Här kommer lite länkar från det bästa 2007. Enjoy och kommentera gärna.

Leksand away jan.2007 - Sjuk resa men jävligt rolig. Hammarby
Pilosen. mars 2007 - För att fortsätta på den förra jäveln. Allmänt
Musik. mars 2007 - Sundström och Mob 47 m.m. Musik
Dubliners m.m. mars 2007 - Jag och Cascarino var på spelning med Dubliners
Gais borta. april 2007 - Med en del bilder också. Kuuuul är förnamnet. Hammarby

Så stick iväg från vår stadsdel era svin
alla solnaskadedjur och djurgårdssvin
För alla år som gått...har ni inte förstått
Att SÖDER är en del som tillhör oss
-77 (Mel: Go on home british soldiers)

Gästskribent innan Bajen-Aik april 2007 -
Notera att gästskribenten är gnagare och skriver ur sitt perspektiv. Hammarby
Ett par stiliga tröjor. maj 2007 - Bajen Fans och Sthlm Södra
Mina vinylsinglar - Dags att UPPDATERA för fan!!!

Just ja, ni som har mina gamla inspelade låtar, kan ni kontakta mig tack!

Bilder från bp-bajen. aug 2008
- bl.a då jag plåtade mitt skivomslag
Äntligen blev skivan klar. Sept 2008 - Köp skivan, den finns kvar än. Kontakta mig på blogg77 @ hotmail . com
Video från Elfsborg och Gbg. Oktober 2007 - Yeah, rock n roll, tifo, # 12
Sthlm-Södras fest - Vilken fest, jag spelade. Den bästa nånsin

2008.11.21 banderoller 2008

Här under kommer direktlänkar till tidigare intressanta inlägg från den senare tiden:
2008-11-04 <
r.i.p mamma > Säger sig själv. Morsan har det bra nu
2008-11-05 < 77 t-shirt bild > Bild på de få exklusiva tishorna som finns (2 st att slåss om)
2008-11-09 < slut på skiten > Mitt perspektiv om Bajen 2008 + 4 bilder från Peking borta
2008-11-17 < bandtips m.m > Ni som läser här, tack! Bandtips : Ligisterna
2008-11-18 < körsbärsfettera > En intervju med punkbandet Körsbärsfettera

Blogg my ass: Det här inlägget har tagit mig ca. 2 timmar att få ihop. Då kan väl jag få kalla det för NätZine sen att det är upplagt som en blogg skiter jag i. Det här är bland de roligaste projekt jag gjort. Skriva om fotboll/hammarby, musik/punk samt göra intervjuer och skriva ner egna tankar. Jag säger bara en sak: Dennis Lehane!

Länkar till andra som skriver ner sina liv på nätet kommer komma upp någon dag snart. Nu ska jag sova för klockan drog iväg till 4,45, jag skulle ju sova vid 2.15. Det är ett jävla pill och få allt och stämma ibland.


BANDEROLLER 2008

Trots alla pinsamma händelser
det här året har iallafall vi (Det är VI som är Hammarby) lyckats med en hel del. När jag går igenom bilderna i Sthlm-Södras bildarkiv för i år så finner jag en hel del banderoller och budskap. Här är några:

"Gröna sköna underbara Bajen" -Östra Stå. Och med tanke på att Söder Bröder fyller 10 år idag hade dom en mäktig jävel mitt under halsdukshavet i sista hemmamatchen mot MFF (Den här bilden är lånad från www.sthlm-sodra.com) Klicka på den så blir den större...så ska ni få se på nåt fantastiskt.
Bland det snyggaste jag sett utan tvekan. För övrigt var det tätt med bengaler och rök. Fan att inte laget kan prestera när vi gör ALLT ALLT och ALLT. Det råder delade meningar om avtackningen efter matchen. Var dom egentligen värda det efter en minst sagt medioker säsong samt förlusten med 3-6? Jag vet faktiskt inte, jag ställer mig som vanligt neutral eller som ännu mer vanligare hyllar jag opportunismen...den enda bra ism kanske?

Sen i matchen mot Norrköping hemma hyllades ett par bajare som av de flesta en okänd anledning sitter inne. Där blev det debatt på Speakers Corner. Själv tycker jag den här gången att...vafan det är väl inget att bry sig om.
Mot Dif hemma blev Hammarby bestraffade. Vi vann med 3-0, själv såg jag matchen på TV och hann aldrig uppfatta vad som stod på de banderoller som placerats på nedre. Någon av dom tog eld med tanke på alla bengaler, men det spelade mindre roll, det var så mäktigt.

Örebro borta... vilken fest vi höll, utanför arenan. (bojkott ni vet). Och manifestationen var lyckad. Jag tror ärligt att vi är de enda som skulle klara en sån här pryl. Visst fanns det Svenssons med bajenhalsduk som gick in på matchen, skottpengar. Så var det dock på alla bortamatcher. Men i alla fall var våra bortaläktare tomma och media gav faktiskt en god support till det hela. Banderollen som prydde läktaren i Örebro hade texten och förhoppningsvis kan du se en bild här --> [ visa bild ]

Och inte sist men ungefär hundra meter lång, på norra läktaren under derbyt mot Dif (borta) fick jag ståku...ståpäls när det helt plötsligt veckaldes ut "Våra färger rensas inte ens med kloring, det är skillnad på en bajare och ett djurgårdssvin" Jag såg även det derbyt på tv eftersom jag inte går på Råsunda. Men VAFAN... det är ju MIN textrad från låten Hat. Jag har ju gjort en video till den nu dessutom. Den har varit med här tidigare men jag tror det är dags att skicka in den igen för att sluta den här artikeln om delar av vad vi har haft för oss under 2008 i fotbollen

Sjuttisju - Hat, från skivan Skit i stan - Gullmarsplan
Videon är ganska kraftigt förminskad nu men den
ligger på YouTube. Se den på YouTube ---> [ Sjuttisju - Hat ].2008.11.20 Elakt och blandat

* Igår torskade Sverige mot Holland. Varför fick inte Petter Andersson spela? Daniel Andersson är verkligen usel. Men givetvis vet vi alla vem som var bäst på plan... ZLATAN. Även om han inte var med. Nä men, ärligt tycker jag Zlatan verkar vara schyst som person, skulle kunna tänka mig att han drar en lina och är kung på nån skön fest. Men det är ju bara spekulationer.

* Hörrni, ge mig tips på annan musik än punk, TIPSA för fan. Annars fortsätter jag berätta om dom flesta av er band som ni kräks av. Den här gången blir det Irritation från Sala som rensar hårdare än varenda Kal och Ada i Göteborg. Brutalt råmangel.
Deras Myspace lyder - 
http://www.myspace.com/irritationpunk 

ANLEDNING... Har ni punkvinyler 7" till salu, hör av er. Inga monsterpriser dock. Maila - blogg77(@)hotmail.com

* Bajen Hockey dominerar i sin serie. Snart kan ni se fram emot en intervju med # 13 Cascarino.

* Intervjun med Körsbärsfettera tycker jag blev bra. Men när jag läser i efterhand blev det mycket... kvinnor kan, typ. Men tro inte att jag kommer att glömma bort dom. En till intervju kommer senare.

* Det är mycket nu. Vi planerar inför mammas begravning. Den kommer att bli borgerlig och det är skönt.

* Skitbra skivbolag för råpunk - www.halvfabrikat.net

Det här var snabbt nerskrivet på en dryg dator. Men vafan, kolla igenom Netzine 77, nånstans hittar nog även DU nånting roligt att läsa. Annars är det som sagt bara att tipsa. Kommentera gärna om vad som kan bli bättre eller sämre. Maila om du har viktiga prylar att berätta.

Hej så länge.

2008.11.18 Körsbärsfettera (Intervju)

Den 12:e november fick jag nys om detta band, när jag började lyssna så var det uppenbart... det bästa band i Sverige sedan Gatans Lag dök upp. Personligen tycker jag att KF är bättre än Gatans Lag. Här följer iallafall en intervju med KF. För att lyssna på de 5 tjejerna är det bara att gå in här - Körsbärsfettera Myspace men glöm inte intervjun =)

Körsbärsfettera

1. Tja! Ni dök upp för mig som en smäll rakt på käften i positiv mening
Berätta om bandet. Medlemmar, texter, tidigare band och allt som kan vara intressant att veta?


Medlemmarna i bandet är Anna25 (sång) Jossan22 (gitarr) Jennie28 (gitarr) Hanna23 (bas) Totta26 (trummor). Jossan har tidigare varit med i Leopard Ladys. Vi andra har inte spelat alls mycket innan det här. Vi har skrivit några texter var och några tillsammans. Texterna är resultat av åsikter, upplevelser och humor som rör sej i huvuden på oss.

2. Jag tycker att ni spelar punk rakt av. Varför ska band alltid genrebestämmas?
Vad tycker ni, spelar ni punk eller Oi!? Sen förvirrar ju era fagra utseenden det hela så...


Japp vi spelar punk rakt av eller det är iallafall vad vi försöker åstadkomma. Att band genrebestäms kan ju vara bra när man hör talas om ett nytt band och vill veta ungefär hur dom låter. Vad som däremot känns konstigt är att band ofta genrebestäms av andra och inte bandet självt. Vi spelar inte Oi, har hört att vissa drar dom paralellerna men då undrar jag vad som är Oi med oss. Jag har inget emot Oi ...gillar det men det känns inte som oss bara. Hur man ska kommentera det där sista vet jag inte....snygga tjejer kan inte lira punk eller? Typ som att fina flickor fiser inte....hehe (Nja, jag tänkte faktiskt mer seriöst, för en gångs skull, med att ni just har körsbärsutseenden och svalor på brösten istället för de klassiska punkattributen, Men det ändrar ingenting, ni är fagra ändå /77)

3.Berätta lite om spelningarna ni har haft. Hur har responsen varit?
Vad har ni för folk i publiken. Brudband - brudpublik eller är grabbarna där och försöker ta för sig också?


Första spelningen gjorde vi på en liten klubb som heter Slugpit i Skövde. För att känna på att stå på scenen lite. Det var bara vi som spelade och det dök upp 80 pers så det var ju skoj. Men nervöst som fasen. Andra spelningen var på Lyckliga gatan på Trägårn i Borås. Då spelade vi förband till Gatans Lag och det var 300 i publiken. Då kan jag säga att vi var glada att vi gjort ett gig innan iallafall. Vi fick mycket positiv respons av folk som tyckte vi klarade det riktigt bra. Eftersom vi bara haft två spelningar är det svårt och säga om det är mest tjejer eller killar som kollar men jag tycker det har varit blandat.

4. Nu kommer den genom tiderna sämsta frågan någonsin men tror ni att ni skulle vara lika uppskattade om ni var ett gäng fula brudar istället för så som läget är nu? För att göra frågan lite mer intressant, hur ser 2009 ut för er realistiskt och i drömmarna?

Haha ja-a vi hoppas ju såklart att folk gillar hela grejen men mest att folk gillar våra låtar. Att vi är tjejer överhuvudtaget ger oss väl lite extra uppmärksamhet men om det har med att göra om vi är snygga eller inte har jag faktiskt inte reflekterat över. 2009 spelar vi på nån liten festival i Sverige och har släppt en full-längdare och gör roliga gig runtom i landet. Det är nog både i drömmarna och ganska realistiskt. (Det är jag också övertygad om / 77)

5. Som jag skrev någonstans är jag inte riktigt vän med era regioner i sydvästsverige ändå tycker jag Körsbärsfettera är ett kalasnamn trots den dialektala prylen. Hur kommer man på ett sånt namn?
Och är inte tjejer pryda och värdelösa på att spela rock n roll?


Det var väldans vilka påhopp, man får inte vara Västgötte å inte tjej heller....hehe. Nej men en körsbärsfetta är ett uttryck för en snygg tjej. Å det är en rolig grej dels att kalla sej själv snygg och så är ju själva ordet rätt kul. Att tjejer är pryda är väl nån stockholmsgrej kan jag tro för det är iallafall ingen av mina tjejkompisar. Det finns ju brudar som lirar jävla bra men vi kanske inte är dom tekniskt mest duktiga musikerna. Men det är ju ball att man kan göra grym musik utan att vara grym på att lira. Vill dessutom påpeka att sångerskan i vårt band har en sjuk dialekt när hon pratar med tanke på att hon kommer från Skövde. Detta speglar ju av sej när hon sjunger så gillar man KF så gillar man ju Västgötska!!! (Nej, man gillar riktigt bra punk. Och det där om en stockholmsgrej, jag har dålig erfarenhet av stockholmskor, men utbölingar brukar kunna vara mindre pryda, vilket är BRA! / 77)6. Vad har ni för influenser? Jag tänkte nästan direkt på Livin' Sacrifice när jag hörde er första gången. Det är lätt att associera till andra tjejband. Men nämn några band ni gillar och som fått er att låta som ni låter?


Alltså det där med vad man gillar och vad man låter som kan ju vara så sjukt skilda saker. Vi gillar Dropkick Murphys, Motörhead, Los Fastidios, Mustach, AC/DC, Attentat, Blood for Blood, Flogging Molly, Down, Disco Volante, Strebers å en salig blandnig till. Men när det gäller influenser till bandet tror jag vi alla kan hålla med om Asta Kask och Social Distortion. Ös å mycket svensk text med goa refränger å körer från Asta å lite melodi å gung från Social....

7. Tjejer ska inte bry sig om sport? Jag har för långa frågor? Så nu är det er tur, fråga mig vad ni vill?

Det är helt tydligt att du är en karlakarl av typen käringa ska stå vid spisen är ho tre meter därifrå så ä ho på rymmen (Eddie Meduza gott folk om ni missat detta västgötska guldkorn)....nä såklart att vi är lite tjejiga oxå men. Tjejer får väl bry sej om sport likaväl som musik eller vad som helst annat som faller dom in. Inte för att det finns något gediget sportintresse i gruppen men jag (Totta) tycker väldigt mycket om att kolla på K1 tex. Nej frågorna är inte för långa du bakar ihop flera frågor i en och samma bara. Men förhoppningsvis utan att låta allt för feministisk kan jag inte låta bli att fundera på om du skulle ställt samma frågor till ett band med killar. Typ som att men hörrni grabbar smink och sång å så det är väl bara för tjejer?

77-svar: Ojojoj, om jag hade varit tjej. Jösses vad jag hade jävlats med grabbar på olika sätt. Dom här patetiska asen som försöker med märkliga raggningsknep på internetcommunitys. Gapiga jävlar med grottbjörnsflockkänsla...
Jag är ingen karlakarl, jag är missantrop egentligen. För om man tar dom här idiotiska gapiga grottbjörntyperna (vilka jag föraktar) som är på väg till någon cool krog så finns det lika många puckade tjejer som tycker dom där grabbarna är häftiga. Nu råkar jag vara född grabb och då ger jag mig med glädje och en viss sarkasm på er. Så ni kan vara lugna =) Kommer ni till Stockholm eller om vi ses på något annat sätt kommer ni få se att jag bara är en liten timid pojk som inte vågar säga flaska ens.

8. Det bittra slutet, ni får avsluta precis hur ni vill, kanske berätta om något jag helt enkelt inte fått med, kör på och tack för det här och tack för att ni finns. Välkomna till Stockholm dessutom...

Ja slutligen vill jag säga att man måste ta allt med en nypa salt...jag förstår att det inte är enbart dina egna åsikter som lyser igenom i frågorna utan sånt som man har fördomar om vad gäller tjejband. Tycker det är grymt kul att du gillar oss och förhoppningsvis ses vi i Stockholm nån gång i framtiden.

Tack som fan för att ni ställde upp. Faktum är att av alla band/artister jag skickat frågor till var ni dom första att svara. Givetvis snor jag några bilder av er på Myspace. Vi hörs och ses!
081117 Bandtips med mera

Innehåll:
Ni är bäst.  Kampen runt Gullmars. Bandtips -  Ligisterna

Ni är bäst
Fick bra respons på mitt senaste bandtips, så här kommer ett till, även det punk (eftersom jag inte får några förslag från er) Det jag skrev inom parentesen var aningen sarkastiskt såklart. Jag vill inte heta 17-årig Trebarnsmamma eller något liknande som någon gör på blogg.se. Jag är stolt över de som besöker den här sidan, och ni som gör det frekvent är mina hjältar.

Kampen runt Gullmars
Igår när jag kom med bilen till Gullmars var det full fart där. Precis när jag skulle svänga in på Torget kom det massa kids rusande och efter kom massa snut-äggskallar och t-baneväktare. Det såg ut som en icke-händelse men hela dramatiken fick sitt sedvanliga efterspel om vilka som sprang och vilka som inte sprang. Jag är ju partisk i frågan men av det jag såg på Torget verkade det faktiskt som BY hade ett övertag men då jag inte medverkade ska jag låta de som var med tala för sig själva. Det läser man främst på Sthlm-Södras forum.

Bandtips - Ligisterna
Minns ni 90-talet? Eller något jävla tal. Skitsamma, Ligisterna är här och nu. Med sin otroligt sköna svenska punk, kanske åt Sighstens Grannar-hållet om man nu ska jämföra och placera i fack. Givetvis måste man placera, och då blir det svårt... det är egentligen ren punk men med lite tralliga influenser. Jag tycker egentligen det är skitsamma. Jag har verkligen blivit en Myspace-nörd men det är så jävla kul att hitta nya band som faktiskt är bra. Ligisterna består av följande medlemmar: Orre Oreda, Nicke Nackskott, Terry Terror, Mangel Mange och Nicke Näck. Riktiga punknamn. Jag bör säga att Ligisterna är från Stockholm, så man slipper massa jobbiga dialekter i sången. Bandet grundades redan 2002 genom det inte helt onormala sättet...alkohol + bilda band... men två av gossarna gjorde det faktiskt sen fylldes bandet på med fler medlemmar och blev ett riktigt band...ett riktigt bra band. Jag antar att alla som besöker min sida är intresserade av punk men ni som är det, kolla in:
Ligisterna - Myspace
Ligisterna - Hemsida
Dom är med på en samlingskiva där bl.a  Sällskapsresan som gjort en bajenlåt medverkar. Förutom Ligisterna är det bara skit på skivan, en del gillar dock sånt som Greta Kassler och dylikt. Göteborgsbandet som är skitdåliga och heter Civil Olydnad ska på turné i Brazilien, hur och varför undrar jag? Om intresse finns att köpa skivan, gör det då på
Buzz box Records för endast 39 pix. Ligisternas låt Skitliv är med och  är en av deras bästa.

2008.11.15 Bra vs. Dåligt

Igår var det fest. Tack till Liten som ordnade den. Det var kul även om jag inte varit på fest på väldigt länge. Vet inte om det kan vara runt 2005 typ. Men det var schyst stämning och jag drog av lite misslyckade bitar med hennes gitarr. Upp och ner med andra ord pga min vänsterhänthet. Kul att träffa lite kända ansikten och även lite okända ansikten. Många kepsar och många vita sneakers i hallen. Vi drog rätt tidigt och jag hittade inte min högerdoja först. Här kommer några bilder     OCH SOM VANLIGT, KLICKA PÅ BILDERNA SÅ BLIR DOM STÖRRE!

Inflyttningspresent

BOJKOTTA SVENSKA SPEL OCH GIVETVIS, HATA DJURGÅRDSANDAN
Svs har prisat den härliga djurgårdsandan. Jag äcklas av den självgoda djurgårdsandan och att Svenska Spel nu ger kräken 25.000 av något som kallas Samhällspriset 2008. Något jävla Mentorskapsprogram avgjorde det hela. Så nu tycker jag det är dags att bojkotta Svenska Spel. Eller har jag fel. Djurgårdsandan pissar vi på.

AFTONBLADET
Martin Timell, vilken jävla hjälte. Han vann någon storvinst och delar pengarna med sina barn och sin fru. Han måste fan få något skönt pris för det. Undrar om han fortfarande slir sin fru? Jag skulle skriva mer från Aftonblaskan men jag kom inte ihåg allt elände... i dokusåporna.

2008.11.12 Bandtips (punk)

Innehåll:
Punklegenden Mikael Sörlings projekt. Musik med Körsbärsfettera. Samt relaterade länkar.


Så länge ni vägrar att tipsa mig om vad som helst inom musikbranschen skriver jag om det som tilltalar mig, men då jag är kräsen är jag säker på att det även tilltalar er.

Mikael Sörling gav upp sin blogg Södra Promenaden på grund av hans kärlek till IFK Norrköping bl.a. Istället startade han Turist i tillvaron med samma innehåll men ja, där leder väl tankarna mer till Ebba Grön än IFK Peking. Han är en jävel på att leta fram både gamla som nya band. Ett band som tog mig med riktigt storm är Körsbärsfettera från Västra Götaland. Trots det geografiska snedsteget är dom riktigt bra. Old School svensk punk med 5 galanta tjejer. Jag kan göra det enkelt och jämföra med Livin Sacrifice, visst är det åt det hållet men bara för det är brudsång och hela kittet är Körsbärsfettera riktigt mycket bättre. En blandning med pogo-singalong-punkrock med sköna melodier, punk rakt av, varken trall eller något annat dessutom faller jag lätt för tjejsång i när det gäller punk. Jag ska göra allt för att fixa fram en intervju med dom. Tills vidare uppmanar jag er att ordna upp festen genom att gå in på deras Myspace.

Körsbärsfettera
Deras myspace med låtar, bilder, info osv.

Turist i tillvaron
Sörlings nya projekt med all form av punk. Ladda ner gamla fanzines, lyssna på gamla band och läs om nya

Södra Promenaden
Sörlings gamla projekt med precis samma innehåll som i det nya. Helt klart att titta igenom

2008.11.11 dif hockey + elithockey

Fan, man skulle varit djurgårdare. Dom möter modo ikväll och leder med 7-0 i tredje perioden. Matchen som spelas på Hovet bjuder på en enorm stämning. Längst ner dansar djurgårdskillarna runt i en ringdans. Dom är så äkta. 16 år och så glada. Det glädjer mig när folk är glada, verkligen. Det glädjer mig att veta att dom ALDRIG skulle kunna skapa något som Bajen har skapat om Stockholm Stad bestämde sig för att låta Dif Hockey gå i konkurs. Låt kidsen dansa, det verkar ju inte ske särskilt ofta att dom dansar i andra lägen. Min personliga åsikt är att hockeyförbundet stänger Elitserien. Jag äcklas av lagen där, av "supportrarna" osv. Bara inte Leksand går upp, dom måste ligga kvar i Allsvenskan för snart är vi där, och då är det dags att visa dom. Skäll på mig, hata mig... men de enda lagen i Elitserien jag inte äcklas av är faktiskt SSK och Timrå. Varför vet jag inte.

Men så här:
Djurgården är alltid äckliga.
Luleå säger mig ingenting alls.
Hv71 är ett i raden av bondgäng där stämning är att hela publiken klappar när jumbotronen visar att man ska klappa
Färjestad är nog det lag som äcklar mig mest. Anledning? Riktiga jävla bondtöntar
Frölunda, det räcker väl med att dom är från Göteborg, jag HATAR allt med Göteborg...förutom Oldsberg
Brynäs, vad har dom gjort? Ja problemet är att jag inte vet. Bönder är dom iallafall
Skellefteå kan jag tycka om för att det är så många gnagare som retar sig på dom
Rögle är bara ivägen och skånska är fult, lika fult som Kenny är ful
Modo, vidriga. Ser man sig själv i jumbotronen och ligger under med 0-7 viftar man inte och ser glad ut
Linköping tar också bara upp onödig plats på t.ex Text-tv.

Grejen är att den här amerikainspirerade prylen med Tigers, Cocksuckers och dessa efternamn samt cheerleaders som kåta företagsgubbar kan blänga på efter att dom spenderat 3/4 av perioden i hockeypuben tillsammans med företagets plastkort eller på en mutresa och slå på porrkanalen på hotellet eller i nån storstad råka få med sig en öststatshora upp på rummet...bla bla bla. Att betala drinkar och få nuppa efter betalning, vilka charmörer. Äckel. Men värst är nog ändå bondmentaliteten hos lag som Färjestad och Brynäs.

Jag vill att Bajen ska gå upp, men Allsvenskan är fan så mycket tuffare än Elitserien.
__________________________

En vecka har gått nu. R.I.P

2008.10.09 slut på skiten

Varning för långt inlägg då jag sammanfattar en del, tänker en del, är arg, bitter och mår dåligt. Vill ni bara se bilder era otacksamma as =) scrolla längre ner. För att ni ska orka läsa har jag satt rubriker

Bajen för fan, och bajen-fanskap
Upplösningen av Allsvenskan gav långt ifrån någon utlösning. Hammarby ville avsluta snyggt, nästa gång det ska ske och vi har ett sånt här dåligt lag, ställ för fan in...walk over 0-3, punktering på bussdäcket...vad som helst vore mindre pinsamt än det som hände i Norrköping idag. Jag hoppas dom bajare som var där och såg matchen utan anledning aldrig mer sätter sin fot på en bajenmatch igen. Det gör dom nog inte iochförsig eftersom Bajen inte spelar sambafotboll med klacksparkar och vinner. Nej, det råder bojkott. Även om inte de som kommenterade matchen på radion visste riktigt varför "det hade ju varit bättre om dom hade varit på läktaren och stött sitt lag" SÅ BORDE ALLA BAJARE VETA VAD SOM GÄLLER, SKÄMS. Hur som helst kan jag ändå hålla med om att det har varit en lyckad bojkott i det stora hela med mycket respons från media.

Bara för att man bär hammarbytröjan ska man inte kunna kalla sig hammarbyspelare

Det ska inte kunna hända att vi tar ledningen med 2-0 och förlorar matchen med 5-2. Alltså 11 insläppta på de två sista matcherna, varav 5 mot IFK Peking som var ett riktigt jumbolag med 4 vinster och 31-58 i målskillnad efter 30 omgångar. På de 14 senaste matcherna lyckades vi vinna 2 matcher. Att en av dom var mot dif var kul för stunden men ser man tillbaka på det hela är allt bara ren dynga. Och vad många gånger skamen har varit total, vad många okvädesord samt könsord man skrikit, vad många gånger man mått riktigt jävla uselt. Allt är de som "spelar" i våran klubb och organisationens fel. Det är ytterst få som jag med stolthet bland spelarna som jag kan kalla Hammarbyare.

Johansson och Johansson
David Johansson säger på hammarbyfotboll.se att laget måste rannsaka sig själva. Jag säger -David, du ska inte spela i Hammarby IF nästa år. Du och Emil Johansson ska stå på en gräsplätt och träna att slå passningar varje dag nästa år...börja redan imorron för bästa resultat. Och om ni sen kan bevisa att ni kan ett av grundmomenten inom fotboll så kanske det kan bli tal om att spela. Men förhoppningsvis har vi fått tag på bättre backar till dess.

Nästa år då?
Nästa år ja. Jag har lite förtroende för Tony kvar. Men när man tittar på truppen är det egentligen bara Charlie som behöver vara kvar. Något positivt är ju att Erland börjar komma i form nu...haha, jag skojade. När spelar som Eguren och Petter sticker ska vi snabbt kunna få in riktiga ersättare. Inte bara ta upp någon nödlösning från HTFF. Säg upp ett par ur organisationen så finns det nog pengar. Det är som bönder/markägare. När de måste investera i något säljer de av lite skog eller något annat de har gott om. Eller kommer det sluta med att det finns en ordförande + hierarkin bakom för varje spelare, är det målet? Proffsigt värre.

Instick: "Jag vill avsluta min karriär i Hammarby, så min son får se mig spela med Hammarbytröjan på"
Gissa vem? Jo det finns bara en... Under mina 20 år på Söderstadion har jag aldrig varit med om någon som Sebastian Eguren.

Jubel, vi kom före djurgårn...
Av de två andra stockholmslagen hatar jag djurgårn mest. Så det känns skönt att vi kom före dom. Men det är inte acceptabelt att ha Aik framför oss och det är totalt oacceptabelt att ha Halmstad och Örebro framför oss i tabellen. Och jag tänker inte skita i nån tabell, för att Bajen är bäst ändå. Dom är inte bäst, dom hånar och spottar på oss.

Tv: Nej. Radio: Ja...nej...eller...nja
Eftersom PPV som säger att man ska kunna se sitt favoritlags alla matcher inte visade Norrköping-Hammarby fick jag lyssna på matchen via radion. Maken till tröttare kommentatorer har jag aldrig varit med om. Så mycket valium och moffe dom hade pumpat i sig innan var det märkligt att dom ens sa något alls. Trötta jävla as. Men utanför var det lite fart och fläkt iallafall, nog för att de nyss nämnda kommentatorerna tyckte det var besvärligt att det kom in rök på planen och att det var skönt då bajarna utanför var lugna så var det schyst att det fanns folk där även till den här matchen och höll fanorna högt.

Nr 12 höll igång utanför - ajjabajja
Precis som radiomännen gillade inte polisen att det fanns bengaler och rök utanför arenan. Det är nämligen olagligt att föra med sig sånt in på matcher. Det verkar varit grunden till att totalt 30 bajare omhändertogs. Det bevisar rätt tydligt att det inte finns någon kompetens/konsekvens bland sveriges poliskår. Det gick skitbra borta mot Örebro där sången och pyrotekniken fanns med hela matchen igenom. Nu var jag inte i Norrköping och kan inte uttala mig men VARFÖR behöver ett stort antal poliser befinna sig på plats. Varför visiterades minst 1 kille 6 gånger? Kan det verkligen varit så stökigt så att 30-talet gripanden bör ha varit nödvändigt? Polisen vet ju själva att när dom är för aggresiva och stöveltrampar rakt in bland grupper att det kan bli stökigt. I Örebro fanns en viss distans iallafall.

Bilder Tryck på dom så blir dom större (Foto: SE16, tack som fan!)081109 Bajen och blandat

Det har gått segt med uppdateringarna här nu ett tag. Det finns anledningar och hur som helst är jag fortfarande väldigt tacksam till alla som har brytt sig på ett eller annat sätt. I dagens läge har jag svårt att bry mig om det som händer utanför livet men jag måste försöka, och jag försöker.

Betnér
I Onsdags (den 5:e) var jag i Västerås och såg Magnus Betnér, det är sånt där som passar mig utmärkt. En jävel som med fog gnäller på exakt allt och är sådär härligt arg. Showen var fullständigt makalöst bra. Och han snackade konstant i 2 timmar. Mitt minne tillåter mig dock inte att komma ihåg allt det han pratade om men det mesta var nytt material. Det om tidelag var kul att han tog upp, det tog jag ju själv upp häromdagen. Sen var det jävligt kul när han hånade östgötska. Tänk om Hitler hade varit från Östergötland. På östgötska: "Hej, jag heter Hitler, nu ska det bli kul att starta ett krig" Det är precis vad jag brukar tänka på att östgötska och värmländska går INTE att ta på allvar. Om ni gillar riktigt samhällskritisk humor där det verbala kommer före mimik eller pruttar och fittor (visst, lite kuk och fitta kan vara kul ibland) så missa inte Betnér. Själv försöker jag se allt med honom på TV.


Signerad T-shirt av Magnus.

Bajen Hockey
Samma dag som Betnér uppträdde hade Bajen Fans Hockey sin premiärmatch mot Camelen. (Det måste ha börjat någon göteborgare på DN där rubriken var: Fullt drag när Bajen pucklade på Camelen). Just ja, matchen hade blivit flyttad från Zinken till Stora Mossen, vissa var inte alltför glada över det men det slutade ju lyckligt. Vi vann med 12-1
All info om hemmapremiären finns här:
Bajenhockey

Sen igår var det dags för första bortapremiären, matchen flyttades till Salems ishall. Det var iallafall inget som hjälpte Norsborg. Bajen vann, tvåsiffrigt igen 10-2. Dags att börja fundera på om vi behöver en bättre målvakt kanske? *flin* Allt om matchen mellan Norsan-Bajen finns här: Bajenhockey 22-3 på två matcher, imponerande, hoppas det inte blir för självsäkert nu och att publiken börjar tycka att det blir träligt. Jag har själv inte varit på nån match än tyvärr, det är mycket jag önskar kunde vara annorlunda i dagens läge. Men, jag hoppas på Järna borta.

Vad sysslar jag med?
I ett par dagar har jag försökt att kludda ihop den text ni nu har läst men jag har somnat varje gång. Och inte hur som helst. Först ett par timmar på toaletten, sen ett par timmar framför datorn,  ehm, det här kortet tog jag inatt.

Nej jag har inte försökt att trycka in ett hakkors i pannan men såhär blir det när man sover på ett tagnentbord. Och att somna sittandes på toaletten ger sköna värkar där lår och skinka går ihop.

Fotboll
Jag återkommer med fotboll efter dagens match som för övrigt är den sista, mot Peking. HOPPAS nu inte att massa idioter bestämmer sig för att faktiskt betala sig in på matchen bara för att den inte går på tv.

Dansbandskampen
Har inte Magnus Karlsson blivit lite rund och go? För övrigt finns det bara EN Magnus, och det är Weeping Willows-Magnus. Så skrew you. Du vet vem du är!

2008.11.05 matchen då?

Tack till alla som har stött mig efter det tragiska som drabbat min familj! Det betyder mycket,

Ja det spelades ju faktiskt en match häromdagen. Gladfotboll, sambafotboll, många mål etc...allt som gör att man vill gå på Söderstadion. FAR ÅT HELVETE. I kön till bussen hem, ja den beryktande 807an stod en kille och pratade i telefon. Jag tror han pratade norrländska men sa iallafall att -Jo det var kul men Bajen förlorade. Jag hade en del annat att tänka på då så jjag sa något till honom men det blev inte råare än så. Men det är just sånna kräk som tycker det är roligt även vid en förlust som måste bort från Söderstadion, det får gärna vara ett par 1000 mindre per på läktarna än dom där

För-föreställning
Bajen Fans hade ordnat riktigt bra på Röda Kvarn som var så gott som fullsatt. Det var nämligen 80-talsreunion. Stefan Magnusson skötter intervjuerna. När vi kom dit stod Mikkel Jensen och skojade med Magnusson. Sedan sålde kaf mins 3 skivor jag hade med. Andra intervjuoffer var dom gamla sköna lirarna Matte Werner samt Klasse Johansson, den sistnämda han till och med jag se 2 sösonger med. Framförallt berättade han om spektaklet i Karlstad,borta 1999. Vi beövde vinna med 6.0, det stod 4-0 vid full tid. Men 2 bollar gick in bakom KBKs målvakt. Niclas Jönsson blev den stora hjälten med 6-0 i 96 minuten eller nåt. Det var minsan på den tiden Bajen lekte jojo Även Tony Gustafsson kom och snackade en hel del inför dagens match, han har ambitioner och säkert visioner. Men vad ska han med det för när vi har en organisation bakom som bara anställer fler och fler chefer?

T-shirts
Jag kommer trycka upp ett väldigt litet antal t-shirts, går dom åt snabb kanske jag gör fler. Priset är satt till mellan 150-170 kr det är inte riktigt bestämt. Jag hoppas på att kunna hålla ner priset. Trycker jag flera blr priset max 150 kr.
Tröjan kommer se ut så här, klicka på bilden för större bild. Skriv gärna en kommentar om du är intresserad.Kommande
Mer om 77-musiken. Nästa vecka kommer intervjun med det fantastiska skabandet från spanien. Sen kommer ju givetvis de där spontan inläggen också. Heja hockeyn!

2008.11.04 r.i.p mamma

klockan 5 imorse somnade mamma in. Jag är övertygad om att hon befinner sig på ett bättre ställe nu, det kan inte vara svårt för det här är en skitplanet. Det var skönt att hålla hennes hand när hon tog sitt sista andetag. Det var skönt att ta farväl när dom gjort henne i ordning. Framföralllt är det skönt att hon slipper lida mer. Hon har kämpat mot cancern i nästan 15 år nu. Hon är stark, men nu fanns inte styrkan kvar längre. Och hon kommer alltid finnas inom mig. Tack för allt!

Vila i frid Mamma

2008.11.03 Inför kvällens match m.m

Säsongens sista match på Söderstadion. Mot MFF. Hoppas ingen har glömt hur dom kom till Söderstadion för några år sen och skändade de människor vi älskar i våra hjärtan och som vi helgonförklarar. Dom gick över gränsen totalt och jag tycker fan inte att dom har fått igen för det än. Just den situation som utspelade sig efteråt är överspelad för längesen, jag önskar bara att fler hade valt den väg jag tog som var rena lugna gatan fram till Östra. Jaja.

Sista matchen hemma bjuder som vanligt på halsdukshav. Ska bli intressant att se hur det ser ut när det förmodligen inte blir fler än 7000 på läktarna. Men det som jag ser fram emot är det som kommer att ske innan matchen på Röda Kvarn. Bajen Fans ordnar 80-tals-reunion från 15-16 och framåt. Bl.a kommer gamla ordföranden att snacka, man kommer att kunna mingla med gamla spelare. Det är ju nästan så man borde ta autografblocket med sig.

Snälla Hammarby Fotboll, gör något bra ikväll. Spela bra, imponera och vinn med många mål. För vår skull. För familjen Hammarbys skull. Vi som alltid finns där. Vi som alltid är där trots att det bara är 5000 i publiken. Sen är det ju så att aik slog Heif igår, om vi tar Malmö idag så har Stockholm gjort sitt. Däremot hoppas jag, trots att jag avskyr Göteborg så mycket, att IFK vinner över DIF.

När det gäller mina skivor kommer jag ha tre stycken till försäljning idag. Om dom säljs innan, under eller efter matchen vet man aldrig. Dom brukar oftast gå åt innan. Sen kommer jag även göra som så att jag ska lägga ut en (till att börja med och se vad det blir för respons) skiva på Tradera. Det normala priset är 50, men jag kommer lägga ett högre pris och all vinst kommer gå oavkortat till hockeyn. Men mer info om det när det är dags.

Här under finns två bilder som gärna får användas om någon vill länka till den här sidan. Den andra bilden passar sig bättre om man vill länka till min Myspace. Adressen dit är:
http://www.myspace.com/sjuttisju Och det är tacksamt att ha en egen modell. Tack Erika.

Den här bilden är till för att länka till den här sidan. Använd gärna den vid ett sånt tillfälle

Den här bilden kan gärna användas om någon vill länka till den här sidan eller min myspace-sida http://www.myspace.com/sjuttisju

Just ja, mitt i allt ståhej har jag döpt om den här sidan till Netzine Sjuttisju, för att än mer komma bort från ordet blogg, beteendet blogga och yrket bloggare. Nu är jag redaktör istället. Läs mina tidigare artiklar om Tidelag, StädFirmanBajen och The Barcrawlers mm. Och ni som inte har gjort det än, bokmärk den här sidan http://sjuttisju.blogg.se samt kom jättegärna med kommentarer och tips. Allt från Seriöst, via Bajen till musik bort till roande och oseriösa prylar. Snart orkar jag inte älta det mer. Men mer tips, kommentera här eller maila till blogg77@hotmail.com

Förra veckans inlägg:
I 081029   Bajen-hbk I
I 081030   Blandat I
I 081030   Gate 13 I
I 081031   The Barcrawlers I
I 081101   SFB I
I 081102   Lagligt men oetiskt I
Ge mig gärna konstruktiv kritik, dålig som bra. Tack!

2002.11.02 Lagligt men oetiskt

Tidelag - lagligt men oetiskt
Fram till 1864 var det dödstraff för den som sysslade med tidelag (alltså könsumgänge med djur). Senare klarade man sig med upp till två års straffarbete. När det faktiskt var olagligt att ligga med en sugga dömdes ungefär 20 personer om året. Det är inte märkligt att det var män, det är lite mer märkligt att dom var mellan 15-21 år, tänk att förlora oskulden med ett får eller något liknande. Det som är minst häpnadsväckande är att dom flesta kom från landsbygden, typ ställen som Leksand, Sala eller kanske Sjöbo.

Hur som helst är gärningen inte olaglig idag, varken att ligga med djuret eller skapa pornografi av det hela. MEN... det får inte ske under tvång och man får inte utsätta djuret för smärta, då räknas det som djurplågeri. Jag behöver väl inte säga så mycket där. Det är alltså okej så länge kossan är med på det, och varför skulle hon inte vara det, det är ju helt naturligt. Jag har faktiskt sett en koknullar med egna ögon, inte på bar gärning, men en man utanför Sala för ungefär 10 år sedan fick jag veta att han älskade korna lite för mycket, givetvis blev man äcklad, för det ÄR oetiskt.

Ligga med djur i Sverige
Det var 1944, mitt under Andra världskriget som det hela blev legalt, ty det låg under samma paragraf som homosexualitet. Motioner inkommer varje år till Riksdagen men avslås. Då kan man ju börja fundera på det där med konspirationsteorier. Det sitter förmodligen en koknullare i varje regering. Sen finns ju även Zoofili där sex inte behöver ingå, visst att det förmodligen ofta gör det, men det kan räcka med att bonden har väldigt starka känslor för djuret. Då handlar det oftast om husdjur eller sällskapsdjur, så att gå runt och vara kär i en älg förekommer väldigt sällan.

Nu undrar jag för att följa lagen
Om man nu vill följa lagarna helt och hållet. För att slippa straffas för djurplågeri, hur gör man för att ligga med ett djur utan tvång. Det finns ju faktiskt människor som frustar och skriker under ett samlag, om djuret gör det kan det ju bara vara ren njutning. Måste man filma det hela och titta efter sedan? Då har man ju faktiskt filmat djurplågeri och en sån film bör ju också vara olaglig att ha. Angående det här med sodomi, det är alltså när en människa tillfredställer sin könsdrift genom onaturlig otukt. Som att två män ligger med varandra eller att en man ligger med sin Labrador t.ex. Om man nu inte gillar bögar, och som för då det var olagligt, varför blandar man ihop människor och djur? Vad har djuren gjort för ont för att människan ska kopplas ihop med ett kreatur. Jag är av åsikten att det är taskigt att kalla folk t.ex "jävla gris" "kossa" "tapir" osv... alltså det är taskigt mot djuren. Människor kan man kalla "jävla kräk" eller något liknande. Kanske till och med könsord, men INTE något med djur. Djur är oskyldiga. Det finns ett litet litet kryphål. Det är polishästen som har fittan på ryggen.

Den stora frågan för att slippa åka dit för att ha haft sexuellt umgänge med ett mindreårigt djur
När i helvete blir ett djur byxmyndigt? Skiljer det sig bland olika djur? En elefant som kan leva många år kanske man inte får ligga med förän efter 15 år. Men hur är det då med de här djuren som bara lever en dag. Ska man vänta några minuter innan man är intim med det då? Och det här med hundår. Då får man vänta dryga 2 människoår innan hunden är lovlig. Eller är det kanske inte så noga?

Till sist
Jag försöker vara så liberal i så mycket som möjligt. Om två vuxna människor vill ha sex med varandra så finns det inte något jag tycker är fel, så länge båda är med på det. Bajssex, kissex, strypsex etc...inget som intresserar mig men det finns folk som intresseras av det, så kör på. Men djur? Jag vet att det finns många som tänder på det. Mexicanska åsnor, polska hundar etc... Det finns en rätt stor scen för det på internet eller i porraffären, men där tycker till och med jag att det bör finnas en gräns. Att folk tänder på det...okej, men det SKA vara olagligt.

Låt mig höra om era åsikter i ämnet tack.

2008.11.01 StädFirmanBajen

Jag har rapporterat om StädFirmanBajen (SFB) tidigare, i och med att jag försöker göra den här sidan mer levande tycker jag det var dags att ställa några frågor. Jag vet inte vem i SFB som svarade men jag tackar ödmjukast för svaren. Det finns många sätt man kan jobba för Bajen på. Det här är för övrigt ett väldigt intressant projekt för att hålla Bajenland rent från klotter som apor och råttor ligger bakom. Det hela handlar helt enkelt om sanering.

1. Berätta om SFB's syfte
Syftet är att informera om behovet av, koordinera, rekrytera människor till och genomföra aktioner för att säkra Hammarbyland från nerskräpning, främst då propaganda från rivaliserande delar av staden.

2. I vilka områden jobbar ni?

Vi är en löst sammanhållen gruppering där vem som helst är välkommen att gå med och gå ur när den vill, därför agerar vi i de områden där våra medlemmar och sympatisörer för tillfället bor, arbetar eller hänger. De områden som det handlar mest om är gröna linjerna söderut från Gullmarsplan och Årsta, fast delar av Södermalm, som Drakenområdet är också områden som är intressanta att hålla rena och fräscha.


Delar av området där SFB gör sitt jobb. Spana även in den dynamiska vattenpölen

3. Hur går en sanering till?
Det finns lika många sätt att sanera som personer att göra det på. Klistermärken kan rivas ner, klistras över, ritas över, sprayas över eller ritas på. Flaggor kan tas ner och få en pissande kuk ritade på sig. Pissande kukar är för övrigt ett väldigt bra koncept som kan användas lite hur som helst, på samma sätt som "CP" och "skit" är ord som är lättstavade och alltid passar till att pimpa fiendepropagandan med.

4. Vad är du mest nöjd över av allt som uträttats?
Det som gjort mest inverkan var när några primater skrivit "DFG TÄRRÄTORI - TURN BACK OR DIE, CUNTS" på bron över Nynäsvägen på väg från Skärmarbrink och en av våra medlemmar gick ner och sanerade detta. Karln i fråga är av det nojigare slaget vilket ledde till att han gjorde det under nattetid med sprayfärg i samma nyans som brons ursprungliga färg och han var bra nära att åka dit på det.

5. Jag tycker det handlar om civilkurage för att hålla Bajen terretory fritt från smuts. Vissa skulle nog anse att du är en så kallad klottrare, vad vill du säga till dom när ordet är fritt?
Vi är en städfirma och som namnet säger så städar vi upp saker och ting och vill ha det fint runt oss. Många av oss som är med är vanliga innebandyfarsor, poeter, kostymnissar, sjukskrivna med mycket promenadtid, invandrargäng, storkökspersonal och andra vanliga svenska och nysvenska människor som tar avstånd från onödig vandalisering. Det som förenar oss är snarare tvärt om, en känsla av att var sak har sin plats och Hammarby är det enda laget som hör hemma i Johanneshov.

Johanneshov är vackert. Att sätta upp svartgula eller gulrödblå flaggor, klistermärken eller meddelanden är att förfula Johanneshov. De som kallar oss klottrare och tittar åt andra håller när sånt förfular vår närmiljö istället för att ta sitt ansvar och agera är de som borde sitta på de anklagades bänk, inte vi som är villiga att kliva in i lagens gråzon för att hålla rent.

6. Om du på ett romantiskt sätt får skildra Johanneshov, hur skulle det låta då?
Jag är ingen poet, det finns folk som är bättre och vill mer när det gäller sånt. Dessutom skulle uppgiften vara omöjlig för mig eftersom jag vet vilken bredd det finns på människor och platser i området. Jag är en enkel realist och njuter av området och människorna här. Istället skulle jag råda folk att ta en långpromenad, med en öl på varje ställe och upptäcka området själva. Inget jag kan säga kommer i närheten av det.

7. Avsluta det här och berätta om något minne som har med Bajen att göra?
Hockeysäsongen 2006. Människorna, stämningen, lyckan, besvikelserna. Vilket jävla drag
det var när folk väl kom! En riktigt genuin nära livet-upplevelse.

8. Har du något mer att säga innan vi avslutar intervjun?
Jag skulle vilja säga att tärningen redan är kastad. Att det över huvud taget finns ett behov av SFB är ett tecken på att folk har valt att ta fighten till oss. Till vår egen jävla bakgård. Frågan är när vi tröttnar på det och slår tillbaks. Jag vet att det finns en massa taggade ungtuppar som vill visa vad dom går för på olika sätt. Det här kan vara ett av dom. Städa upp eller skända skiten du ser och när du gjort det, slå tillbaks. Låt dom jävlarna se vilket skitlag de hejar på vart dom än går. Kör enkelt, kör med humor, kör hur du vill. Men gå ut och visa dom jävlarna vilket pisslag dom hejar på. Det räcker inte med att förnedra dom från läktarna och på planen. Låt oss göra det från väggar, vägskyltar och vägbanor också. Det var väl allt jag hade att säga.

77 Tackar som fan!