2008.10.31 Musik: The Barcrawlers

(länkar till relaterade band etc. följer längst ner)

Den nya vågen, bland annat.

Nu ska jag börja med att säga att jag är fruktansvärt kräsen när det gäller irländsk folkmusik. Efter att lyssnat på det så pass länge tycker jag mig själv kunna avgöra om ett band är dåligt eller bra. Bland de dåliga finns de som är från USA och tror att dom är väldigt mycket irländska bara för att en medlems morfars granne har varit i Boston. Ungefär. Att blanda irländskt med punk, så kallad Paddypunk har ju blivit vanligt, men många är så dåliga. Jag tänker framför allt på Dropkick Murphys som jag tycks vara den enda att verkligen ogilla. Men så många låtar som dom slaktar får mig att bli galen. Det värsta är deras slakt av Star of the County down, som heter Fighting 69th med DKM.

Ett annat band, ett av de första som blandade dessa genres var Blood or Whiskey, som på senare tid blandat in mer punk. Men det är ett band som inte hoppat in när den här vågen blivit så kallad trendig. Dessutom har dom ju nån eller flera medlemar från Stiff Little Fingers. Två andra band som har lyckats är skabanden The Trojans från England och Molly från Sverige. Ska blandat med irländskt är nog fan bättre än punk blandat med irländskt. Sen bör jag nämna Flogging Molly som från början var riktigt bra men deras senaste skiva Floated bjöd inte direkt på några jättehits som dom gjort tidigare.

The Barcrawlers
Bandet bildades 2002 och hade mer en inriktning på pop/rock ala Oasis och annan britpop. Men ju längre bandet höll på växte det irländska soundet fram. Dagens sättning består av Brendan, född i Dublin och tycker om Pommes frites. Dessutom spelar han gitarr och lead-sjunger. Syskonen Karin och Erik där Karin spelar fiol och vänligt nog bjöd på sovplats under min tid i bandet. Erik var med redan från början, hoppade av, när Palle hoppade av tog Erik återigen över tummandet och sången då Bren inte orkar. Markus spelar bas, styr och ställer... nej inte på ett fascistbetonat sätt, utan mer för att saker skall hända, och han gör det med den äran. Sist men inte minst - Robin som tog över min plats som Tin Whistle-spelare dessutom blir det en del dragspelande.Givetvis gör det mycket för ljudet att bandet har en irländare som sjunger. Jag har lite svårt för band som inte kommer från Irland som försöker låta som om de gör det ändå. Det brukar inte lyckas så bra. Och den irländska accenten är dessutom charmig. Ingen förstår vad han säger men alla tycker det är så häftigt. Spelningarna på Dubliner brukar han dock få lite mer respons från publiken.

Musiken
The Barcrawlers har varit ett rent coverband. Det har dock blandats mellan traditionella sånger till U2, med andra ord bara irländskt. Jag måste faktiskt erkänna att dom är ett av om inte sveriges bästa utan ett av världens bästa band i den här genren. Det är inte distade gitarrer som så många andra kör med. Även om tempot och energin lutar åt punk så är det ändå det irländska som kommer först. Publiken kommer igång till sånger som Whiskey in the jar, The Wild Rover och Streams of Whiskey men det dansas frenetiskt även till de mindre kända låtarna. Under pubspelningar blir det oftast tre set och svetten sprutar ikapp med dansen till sista extranummret.

När jag var med
Jag var med på 25 spelningar innan jag fick lov att hoppa av på grund av ett psyke som om Folkhemssverige fortfarande fanns kvar skulle fått mig lobotomerad. Dock slutade jag i precis rätt tid, nästa spelning vi skulle ha var uppe i Ejendals Arena i Leksand under en LIF-match, jag skulle nog med all säkerhet inte kunnat spela där. Det hände mycket tokerier före, under och efter spelningarna. Ögir var roligast att spela på. Hemmaplan och en jävla massa folk. Det som var värst var de ställen som spelade disco i våra pauser när man inte hade nånstans att ta vägen. Som tidigare sagt spelade jag Tin Whistle och sjöng på några låtar, bl.a Dirty old town, Sally Maclennane och 7 drunken nights.

Nutid
Under en tid hade bandet en väldigt hektisk period med flerdagarsspelningar i bl.a Stockholm, Göteborg, Finland och Danmark. Ett slitet band bestämde sig för att lugna ner sig. Förmodligen inget som någon ville, men resande, spelande, öldrickande osv osv tar musten ur kroppen. Nu jobbas det på en ny skiva som så vitt jag förstår kommer att innehålla egna låtar. Det ska bli väldigt roligt att höra.

Länkar
The Barcrawlers officiella (Bilder, musik, videos, kontakt m.m)
The Barcrawlers Myspace (Info, musik och sånt som brukar finnas på Myspace)
Blood or whiskey Myspace (Ett bra band som är värda att kolla upp)
The Trojans Myspace (Kommer snart en intervju med detta underbara band på den här sidan)
Molly Myspace (Stockholmsband som blandar irländskt, ska, pop mm)

2008.10.30 Gate 13

Panathinaikos från Grekland. Jag har svårt att inte tänka på den svenska tränaren Gunder Bengtsson när jag tänker på PAO. Hur som helst, här följer lite info om den grekiska klubbens supportergrupp - Gate 13. Den största anledningen är att de är det lag jag alltid föredragit i Grekland, förmodligen pga färgerna grön/vit. Dessutom har Bara Bajare ett "brother"-förhållande med Gate 13. Genom Myspace har jag snackat med en del inom Gate 13 och dom är väldigt trevliga. Relaterade länkar kommer längre ner.

PAO är det första laget i Grekland med organiserade supportrar. Redan i slutet av 60-talet bildades Gate 13 dels för att kunna skaffa biljetter lättare och dels för att hindra motståndarfans att ta sig friheter. Runt tio år senare, 78-79 började kravaller att bli en del av den grekiska fotbollen. Det tog ungefär två år för polisen, bl.a genom infiltrering, att rensa upp bland problemsupportrarna.

I mitten av 80-talet förbjöd Panathinaikos president både Gate 13 och andra grupperingar. Istället bildades PA.LE.FI.P som kom att bli den enda supporterföreningen under ett bra tag på 80-talet. Men givetvis var det ohållbart. Flera grupperingar bildades igen och säsongen 97-98 blev riktigt stökig. Åter igen förbjöd man några andra supporterföreningar än PA.LE.FI.P men det finns ändå en hel del grupperingar än idag.

Panathinaikos har kopplingar med Hammarby, eller snarare supportrarna. Förutom Gate 13 och Bara Bajare kör vi ju den så kallade PAO-ramsan. En låt som jag även har med på min skiva med lite mer utvecklad text.

Länkar
Gate 13 (Gate 13 officiell)
Panathinaikos (Panathinaikos officiella hemsida)
PAO-ramsan (av sjuttisju, som heter Från Södermalm)
Röda Stjärnan - Panathinaikos (Youtube)

Så här kan det se ut i Grekland

2008.10.30 Blandat

Här kommer en uppdatering i mer eller mindre punktform.

* Bajen vände hemma mot Halmstad och vann med 2-1. Olof gjorde mål, förutom Erik Johansson var han nog sämst på plan. Chanko gjorde 2-1 på straff rakt upp i klyket. Det var en riktig skitmatch och vi är sanslöst otekniska. Nu börjar vi agera så ojämnt så att vi är jämna. Usel och pinsam publiksiffra, strax under 6000.

* Jag sålde 5 skivor mycket tack vare Snucke. Dessutom drog dom på skivan inne på Glashuset.

* Min trippel med Bajen, Kalmar och Milan med en insats på 200 kr gav mig en vinst på 726 kr.

* Jag fick svar från Johansson, han återkommer med utförliga svar förhoppningsvis imorron.

* Sen har jag även gjort en intervju med saneringsfirman StädFirmanBajen som tar sig ann och sanerar bort skit i bl.a Johanneshovsområdet. Det ska inte vara massa Dif och Aik-klotter där.

* Med tanke på att det kommer bli en del intervjuer här framöver skapar jag ännu en kategori som kort och gott heter intervjuer. På gång är alltså SFB, Johan Johansson och Alouatta.

2008.10.29 Bajen-hbk

Det finns bara en sak som räknas ikväll. Det är 3 poäng mot västkustens gyllene tidelag.
Jag kommer ha med mig ett par skivor till försäljning, så det här är näst sista matchen på
Söderstadion för i år att kunna köpa skivan. Vad tror ni det blir för publiksiffra? Jag gissar
på nånstans runt 7000. Vilket är pinsamt, men vi som är där får värma varandra så gott det
går. För spelet brukar ju inte värma. Framförallt inte Emil, David, Erkan och ett par till.

Snälla, vinn idag. Jag behöver det mitt i all annan misär! Halmstad som har sveriges tråkigaste
publik är inte värda ett skit.

2008.10.26 Gefle-Bajen

I måndags: 3-0 och ett dif totalt utspelat av oss. Idag: 0-3 och tama Bajen var tillbaka mot Gefle. Det ska inte kunna ske, men det visar väl kanske vad Allsvenskan är för pajasturnering. Att sen titta på Villareal-At.Madrid gör knappast något gott för svensk fotboll. Jag ger mig här på en kort redogörelse spelare för spelare samt betyg. Varför jag nu ska krångla till det med betyg vet jag fortfarande inte, ibland tenderar jag att vara alldeles för snäll. Betygskala 1-10

GÖR MÅL FÖR FAN... matchen förlorades på vår ineffektivitet.

Poppen ( 6 )
Jag tycker inte något mål är hans fel. Dessutom tog han både en straff samt returen på den och avvärjde ett friläge.

Sulan ( 3 )
Inte direkt någon av hans bättre matcher. Han kom fel i en del lägen och utmärkte sig inte på något sätt.

Monteiro ( 4 )
Bäst i den till dagen värdelösa backlinjen. Kom fel i ett av målen

Törnstrand ( 1 )
Fixade Gefles straff och uppträdde allmänt dåligt. Korpenklass.

Harris ( 4 )
Hammarby har för många ojämna spelare. Harris KAN vara bra, men är det alldeles för sällan

Lolo ( 5 )
Lolo har också en förmåga att vara ojämn. Hans första halvlek höjer betyget. I andra syntes han inte men sliter kanske bäst av alla match ut och match in.

Gaete ( 3 )
Inte dålig, inte bra. Ännu en ojämn spelare. Helt anonym vilket resulterar i ett dåligt betyg

Erkan ( 5 )
Hade ett av våra få skott. Men gör inget nytt, samma finter och spelar bollen 20 sekunder för sent. Dock ok idag ändå

Charlie ( 5 )
Sliter bra men borde spela bollen eller skjuta lite mer. Han skapar men trasslar till det och verkar söka upp sina motståndare. Det känns ibland som om han inte vill passa till något klantarsle som ska skicka bollen 20 m över mål

Paulse ( 5 )
Gentemot vad andra tycker så känner jag att Nathan kan vara ett liiitet framtidshopp. Han ska bara komma in i det hela. Hans första matcher var inte så lyckade men jag tycker det blir bättre och bättre

Avbytare: Emil, Guterstam och Söderström (Nollor)
Framförallt Guterstam och Emil. Bland de sämsta vi haft i Bajen på bra lång tid.
___________________________________________

Allmänt: Inom en snar framtid kommer (förhoppningsvis) en kortare intervju med Johan Johansson (Hammarby hockey-supporter, medlem i flera gamla band bl.a KSMB) Samt en presentation av bandet Alouatta där Zeta (långhårig och långvarig Bajensupporter)

2008.10.24 Recensioner

Här kommer ett par korta recensioner för er som kan tänkas gilla musik av den råare varianten. Jag älskar vinylsjuor och ibland springer jag på riktigt bra prylar. Så här kommer 7 recensioner och ett par myspacelänkar om något band verkar vara intressant.

Betyskala: 1-10 (Varför ska jag envisas med betyg?)

Bombstrike - Livets låga slocknar (Betyg: 7+)
Tyska bolaget Yellow Dog har släppt den här brutala 7:an med fem låtar varav en är en Uutuus-cover. Klassiska texter för musikgenren. Rakt igenom är det bara ett jävla mangel som absolut håller samma klass som Disfear eller Skitsystem. Det här är den ultimata skivan om man vill störa grannarna. Höj volymen ordentligt och jag lovar, du drar i dig en Kir på mindre än en minut. Texter finns så det är bara sjunga med.
Bombstrike på MyspaceBombstrike - Äckel (Betyg: 6)

Den här spelades in 2005 och släpptes ett år senare på norska bolaget Nakkeskudd. Det är 4 låtar på den där en är en cover med Oral. Om jag jämför med deras "Livets låga slocknar" tycket jag att låtarna på den här känns mer genomtänkta och mer genomarbetade. Som stockholmare är jag klart stolt över att vi har så här extremt råa band i huvudstaden. Favoritlåt på den här är "Va är nytt?" Men "Äckel" är också en låt som tilltalar mig, framförallt texten. Texterna är i helhet väldigt hatiska mot människan och samhället. Myspace, kolla tidigare recension

Beyond Description / Kontrovers (Betyg: 5)
En Japan/Sverige-split. När det handlar om råpunk är det svårt att få det bättre. Det är ju två av frontländerna och det märks här. B.D är riktigt råa, snabba och har sköna riff och deras tredje låt (av tre) har en del sköna tempoväxlingar. Det svenska bidraget Kontrovers kör 4 låtar, trots allt det råa har dom ändå en del melodier inbakade. När jag trodde att deras låt "Krossa sexismen" (uttjatat ämne men ändå alltid aktuellt, jag vill dock påstå att texterna kommer i andra hand för mig i den här genren) var den råaste, avslutar dom med "The choice is yours" som innehåller en del entakt vilket får mig att bli riktigt glad och arg på samma gång. Jag älskar verkligen entakt. Kontrovers Mypsace och B.D Myspace

The Clochards - ...kritikken EP... (Betyg: 4)
På riktigt snygg blodröd vinyl handlar det nu om gammal dansk punk. Låtarna är inspelade 1980 men den här skivan släpptes 2003. Jag vet dock inte om det är en nypress, däremot ska det vara det enda bandet har släppt. Det är svårt att jämföra Clochards med något band men jag tycker influenserna är mer brittiska än att det skulle luta på Ebba Grön eller KSMB. Saxofonen på låten "Kritikken" ger mig lite X-ray-Spex vibbar. Av de fyra låtarna är en instrumental. När man tröttnat på allt som är standard är verkligen The Clochards intressanta. (Att betygsätta den här är lite svårt då resten av singlarna den här gången bara är råpunk)

Dissober - Outcasts of sobriety (Betyg: 7+)

D-takt & Råpunk records har många intressanta släpp bakom sig. Bland annat den här med fyllepunkarna Dissober från Västerås.  Det här handlar om ganska standard Dis-punk men i högsta klass. Ja de tillhör helt enkelt ett av de bästa och tuffaste banden inom Dis-scenen. Av de 6 låtar som är med på skivan gillar jag Better of dead bäst. I en intervju i det gamla fanzinet Pie Mag berättade Dissober att under deras polenturné spelade dom på ett ställe som var så kallt så det ingick en bit röka i inträdet. De här låtarna spelades in 1997 men skivan släpptes 2008. Skaffa allt med detta band, och för att få höra mer kan man titta här --> Dissober på Myspace

Headbangers against Disco. Vol. 1 (Betyg: 6)
Den här Anti-Disco skivan innehåller 4 band. Här följer ett par korta redogörelser. Dock är jag ingen mästare på att recensera sånhär musik men jag gör mitt bästa. Sabbat - Baby, Disco is fuck: Skitig och ösig rock n roll med orginell sång. Musikaliskt kanske det inte är direkt genialiskt men det är inte nödvändigt. Simpelt är ofta bra vilket bevisas i det här fallet. Gehennah - Discodeath: Här är det också skitigt och refrängen sätter sig snabbt. Om jag jämför med Sabbat så är det lite mer åt känghållet men med en viss rock n roll-feeling ändå. Gehennah är ett av de tuffaste banden från 90-talet. Inferno - Metal Attack: Nu börjar det bli mer metal, då får jag det svårare att recensera. Det är en riktig rökare som med fördel spelas på en inte alltför dyr utrustning men gärna på hög volym. Sist ut är Bestial Warlust - Beerz and Blood: Skivans enda metallåt, jag skulle tippa på en blandning mellan black- och deatmetal. Jag gillar den helt klart men kan verkligen inte min metal. Hur som helst är det omslaget man faller för direkt. Jocke Lindengren har tecknat det och han är ju så jävla bra.


2008.10.24 Utveckling

Först och främst vill jag tacka alla för visat stöd. Det värmer verkligen. Det är hårda tider för tillfället och jag är glad att jag orkar känna styrkan men det är väl det att jag inte har fått nån reaktion än. Men den lär komma, nu ägnar jag mig mest åt att hjälpa pappa i den här situationen vi är tvingade att vara i.

Jag kommer att utveckla den här bloggen. Givetvis kommer Hammarby att prägla det jag skriver om då det präglar mitt liv så fruktansvärt mycket. Men utöver det kommer jag fylla på med mer saker som är viktigt i mitt liv. Så här kommer kategorierna att se ut. Men jag kommer inte skriva 10 bloggar om dagen, ofta kan flera ämnen hamna inom en kategori.

Allmänt - Precis som det låter, när inget passar in under de andra kategorierna hamnar det här. Det gäller också själva bloggen och allt nytt som händer på den här sidan.

Hammarby - Här hamnar ALLT som har med Hammarby att göra. Det vill säga livsstilen, matcher och matchanalyser, information från våra grupperingar, mina tankar och allt som kan tänkas hända inom Bajenland (Söder och Söder om Söder), bortaresor... you name it...

Musik - Ja det här är då en ny kategori som om jag känner mig rätt mestadels kommer innehålla recensioner av skivor jag köpt, främst vinylsinglar eftersom jag samlar på sånna. Men det kan nog bli alltifrån bandtips till intervjuer. Konsertrapporter, konserttips m.m Finns det något Du vill tipsa om, skicka ett mail med info till blogg77@hotmail .com. Och slutligen är det här alla nyheter om mitt 77-projekt hamnar.

Det destruktiva livet - Här kommer jag skriva om mitt liv, det som sker utan umgänget med Hammarbyrelaterade saker. Det mesta är ganska miserabelt men det finns stunder som är guld värda... dock är det inget jag känner till


För övrigt svarar jag inte på kommentarer på "kommentarsidan" utan det blir under nästa gång jag skriver. Var inte rädda för att kommentera, det är mina åsikter + era som får den här sidan att bli underhållande. Som sagt, skicka tips av alla de slag till blogg77@hotmail.com. Jag är inte helt insnöad på en viss musikstil så är det något på gång är det bara säga till så slänger jag in det här.

.

2008.10.23 Tankar

Hammarby är min familj. Sen har jag en familj med mitt kött och blod. Just nu är det svårt att tänka på något annat än mamma som ligger på intensiven på SÖS. Chanserna att det ska gå bra den här gången är mycket små. Det är väldigt smärtsamt. Hur rättvist är det att någon drabbas av cancer 4 gånger? Jag önskar så mycket att det var jag som låg där istället för henne. Jag är rätt lugn, jag får vara det nu och koncentrera mig på att ta hand om farsan. Det kommer nog en kris för min del också sen men så länge jag orkar så gör jag allt jag kan för honom. I övrigt är maktlösheten enorm.

Vad som händer i framtiden vet jag inte, den 29:e möter vi Gyllene Tidelaget hemma på Söderstadion, jag vet ingenting just nu som sagt, det kan hända att jag skänker bort min biljett.

Hoppas ni mår bra iallafall!
Forza Bajen!

2008.10.20 djurgårdskross

Helt jävla underbart. Siggi sa före matchen att dif skulle gå ut och köra över Hammarby. Det blev helt tvärtom. Förutom en stund i andra halvlek hade vi ALLT. Idag var det inte någon spelare som var dålig. Jag vill framförallt framhäva Chanko, Paulse och Gaete. Men kollektivet funkade bra, bara nån liten miss i försvaret som var rätt nykomponerat.

Jag såg matchen på tv efter som min vidskeplighet inte tillåter mig att gå på Råsunda. Och det lönade sig. Dessutom lönade det sig för mig. Jag kaxade till det och satte vinst på Hammarby där dom var tvungna att vinna med minst två mål. Det gjorde vi ju. Sen hade jag även 3-1 men skitsamma. Bajens vinst, min vinst och djurgårns förlust, det kan inte bli bättre.

Och från tv'n kunde man inte höra dif-klacken med det var bra liv från vår sida, trots att vi inte hade hela läktaren. Men vad spelar nånting för roll egentligen, det enda som är viktigt är seger. Och så blev det. Jag är alldeles tagen. Vi spelade riktigt bra, vi vann vår första match sen jag minns inte när och allt hände mot dif.

Tack Bajen och tack alla Bajare som var på plats och ramade in skiten åt mig framför tv'n.

DET ÄR VI SOM ÄR HAMMARBY!

2008.10.19 Svar m.m

ID27>> Fan, dagarna går så fort. Jag borde ju ha skickat min biljett till dig för jag ska INTE gå på matchen.
Det är klart, skickar jag den imorron så kommer den ju fram på måndag. Men jag vet inte om jag hinner. 
Jag hör av mig isånnafall, för jag gissar vilt på att du inte läser det här innan. 

SE16>> Millwall-Leeds, ehm, det måste jag ha missat helt och hållet. Den matchen spelades väl inte ens?
Jag kan inte tänka mig det, inte en chans. Näj! NEJ! Fusk!

Vad är det med oss alla och siffror?

För övrigt, tack för all kritik (mest bra) angående videon. Det har säkert hänt en hel del som jag skulle kunna skriva om men jag är rätt tom i huvudet. Liverpool vände och vann mot Wigan, likaså Arsenal mot Everton. Lägg därtill Northampton och Swindon-segrar så blev jag aningen rikare. Aik vann, det var inte bra... det betyder att vi för tillfället är sämst i stan och hur det känns vet alla. Det är bara hoppas på ändring på måndag. Det måste det bli. Enda matchen som är kvar nu som är av betydelse. Och jag ska inte gå på den, med tanke på att jag är för nojig att gå på Råsunda då det känns som vi alltid förlorar vid de tillfällena låter jag helt sonika bli att gå. Bajen-Dif (0-1) känns riktigt lockande att tippa en 1:a till drygt 6x pengarna på Unibet. Varför kunde inte Villareal vinna idag? Jo, för att Eguren satt på bänken.

2008.10.17 Videon klar

Efter att ha fått tummen ur röven så har jag äntligen fått den här videon klar. Det är låten Hat från min skiva Skit i stan - Gullmarsplan. Jag gjorde den i Moviemaker och det är ju helt klart amatörklass på den. Men kommentera gärna. Och igen... tack till alla som bidrog med material.Direktlänk till videon: http://www.youtube.com/watch?v=TyNnmKfTwdg

Om någon vill lägga in den på sin sida, t.ex blogg eller myspace,  är det den här koden som gäller:
<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/TyNnmKfTwdg"> </param> <embed src="http://www.youtube.com/v/TyNnmKfTwdg" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"> </embed> </object>

2008.10.17 Produktion

Musiken till dom nya låtarna är förmodligen borta på grund av virus i datorn. Så nu kommer det dröja lite längre. Mitt mål är att få ut skivan innan jul. Så det kan bli en eventuell julklapp. Som tidigare sagt kommer den att skilja sig rätt mycket från den förra skivan just när det gäller det musikaliska. Men av det jag har hört är jag nöjd.

Videon jag håller på med till låten Hat fick sig också en smäll på käften då jag glömde att registrera programet jag jobbade i. Det innebär att jag får göra om hela skiten, nu i moviemaker... riktigt skönt amatörmässigt. Men på ett par timmar har jag gjort mer än hälften. Jag har aldrig jobbat i det programet nångång men det var inte särskilt svårt. Återigen får jag tacka alla som skickat in sina bidrag. Det betyder mycket. Trots amatörstilen på videon tror jag att den kommer bli bra. Så bra det nu kan bli.

Just ja, med tanke på att det har jävlats med skivproduktionen betyder det att jag måste skriva nya texter. Någon som har förslag? Hockeyn är givet, men ge mig något som är bajenrelaterat tack.

På måndag är det dags igen för derby mot aporna. Mer om det kan man läsa på t.ex
http://www.bajenfans.se

Lagom till höstens kalla vindar har jag lagt upp en värmande låt på Myspace. Spår 1 från Skit i stan. Nämligen den förnämliga låten Gullmarsplan. Sug i er och skänk ett par tankar till Johanneshovs pulserande hjärta. Det KAN möjligen komma en uppföljare på nästa skiva för att hylla den platsen vi alla älskar. http://www.myspace.com/sjuttisju

Ingen har väl missat att http://www.sthlm-sodra.com fungerar igen. Bra det, så man kan få riktiga nyheter om hur allt ligger till. ACAB!

2008.10.08

Så här några dagar efter matchen mot IFK är det mycket lättare att inse. Vi hade inte otur, Dom hade varken tur eller var sådär superbra. Vi var riktigt jävla pissusla och betygen jag satte på en del spelare borde nog varit ännu lägre. Trots att vi spelar med bara en toppforward har vi ändå inget mittfält. Defensiven är usel vilket jag sagt tidigare och Charlie kan ju inte göra allt ensam. Jag förstår bara inte hur dom här förlusterna kan påverka mitt psyke så jävligt, jag vet ju att det är kört i år. Men det här året firar jag 20 år på Söderstadion, det är nästan fler år än vad hela laget tillsammans har varit där. Det är fortfarande vi som betalar deras löner. Vi har rätten att kräva och vi har rätten att må dåligt. Men vi ska inte BEHÖVA må dåligt. Vi ska inte behöva skämmas, den tiden bör vara förbi. Hammarby kommer aldrig bli en proffsig förening, det är omöjligt. Ju fler kockar... jag vet inte exakt hur stor organisationen är i form av ledare, tränare, vd, sportchef osv osv... jag skiter i det, det är ute på planen det ska hända något men det gör det inte. Det är bara en viktig match kvar nu, satsa allt på den. Vinn över dif. Jag orkar inte med något annat än en vinst där. Dom har redan gått om oss och det är illa nog. Jag hatar det där laget mer än allt annat. Men det finns även spelare i Hammarby som jag inte är så förtjust i. Frågan är om vissa skulle platsa i damallsvenskan? Nog för att det inte bör räknas som en sport men kan man inte slå en passning bör man inte heller få kalla sig för idrottsman.

"Tänk om jorden hade varit platt, då hade Hammarbys försvarsspelare sparkat ut hur många bollar som helst i rymden. Nu är det bara David Johanssons inlägg och skott som prickar andra planeter i andra stjärnsystem"
- 77 tänker högt.

2008.10.06 Borta mot IFK

När dom gjorde 2-0 blev jag riktigt illamående. Och inte nog med det får man hela matchen igenom höra deras så kallade klack stå och enbart mata stulna ramsor. Dom är vidriga. Det är inte bara från oss dom snor rakt av (Gnaget har ju iallafall lite stil som ändrar texten) dom snor från ALLA. Skattesmitare. Just nu känns det som om jag aldrig mer tänker sätta min fot i den där staden.

Men men, det är inte bara det man kan gnälla på idag. Bajen... spelar som dom är livrädda för allt. Hur fan kan man spela i Allsvenskan om man inte ens kan slå en vanlig bredsida. Jag rodnar. När jag var 12 år tävlade jag mot Niclas Jönsson som spelade i Bajen då, ni vet han som gjorde det sjätte målet mot Karlstad på Tingvalla. Tävlingen gick ut på att pricka ribban så många gånger som möjligt av 15 försök. Jag vann med 7-6 och han gjorde sig inte. Han försökte till och med psyka mig. 12 år, 7 ribbträffar av 15. Sen finns det allsvenska spelare som inte kan slå en vanlig passning eller ta emot en boll utan styrfart.

Med tanke på att jag känner för att skriva så tänker jag betygsätta samt ge spelarna en kommentar. Betyg mellan 1-10

Poppen Björklund - Betyg 5
Släppte in två bollar som han egentligen inte kunde göra något på. Alltid svårt att bedömma en målvakt men han är jävligt kvick på att sätta igång spelet, vilket kan vara bra men som inte leder till något med det här skitlaget vi har.

David Johansson - Betyg 4
Det kanske inte var hans sämsta match men det var fan ingen bra match heller. Han är dock mästare på en sak... Att slå inlägg eller skjuta 36 meter utanför och över mål. Bra att försöka trots skadan.

José Monteiro - Betyg 4
Han hann ju inte spela så mycket men hela försvaret tycker jag misskötte sig förutom Sulan. Dom lämnade IFK-spelarna väldigt fria framförallt i första halvlek. Skottet i andra halvlek...i David-klass, värdelöst.

Christian Traoré - Betyg 4
Jag kunde inte se något agerande idag som ens påminner om en försvarare. Tobbe Hysén kom förbi honom gång på gång. Man kan INTE som försvarare bara rusa blint på i full fart, det är inga problem att finta bort en sån spelare eller att det blir straff. En 4:a i betyg är nästan snällt.


Emil Johansson - Betyg 2
Att lyckas slå bort varje boll, antingen till en motspelare eller till inkast... varesig man är pressad eller ensam med bollen tycker jag är en merit. Som tur är fick han en varning och är avstängd mot DIF. För han har presterat ungefär likadant i varje match.

Erkan Zengin - Betyg 3
"Pojke utan variationer" står det i ordboken om man slår på Erkan Zengin. Stanna upp spelet, göra sina vanliga finter, inte komma någonstans och passa alldeles för sent om det ens blir en passning. Bra jävla skott i kryssribban dock.

Mikkel Jensen - Betyg 5
Han är resolut i defensiven men kan ställa sig tillsammans med Emil och träna passningar ett par veckor. Det känns som han har gjort sitt i våran förening.

Lolo Chanko - Betyg 5
Svårt att sätta betyg på Lolo den här matchen, en mycket svag 5:a. Han hamnade i någon form av mellanposition hela tiden och tappade bollen alldeles för mycket. Borde ha skjutit vid något tillfälle också.
 
Carlos Gaete - Betyg 4
Näe, totalt ojämn. Absolut inget Bajen bör satsa på. Borde också ha skjutit vid något eller några tillfällen.
 
Castro-Tello - Betyg 6
Sebastian gjorde en helt ok insats till skillnad mot många andra. Men dock utan att prestera så mycket. Ibland ser han lite stabbig ut. Men det är ändå en spelare jag känner lite för. Han borde ha fått mer speltid den här säsongen.

Charlie Davies - Betyg 7
Att ge en mållös toppforward ett så högt betyg känns lite märkligt. Men han springer verkligen på allt. Offside rätt ofta men jag tycker inte det gör något. Han skapar och skapar men är alldeles för ensam.Och ibland förstår jag att han inte släpper bollen för det blir bara fiasko då, vem som än får den. Charlie, gå till ett annat lag om du vill bli något stort.

Sulan - Betyg 7
Den enda i defensiven som var bra. Han vet verkligen vad jobba jobba jobba betyder. Jag förstår inte varför han börjar på bänken. Så pådrivande och stark, han är precis det som ingen annan är bland backarna. Visst, synd att Monteiro behöver bli skadad för att Sulan ska få komma in. Men hoppas verkligen han går in i startelvan mot Apjävlarna.
 
Olof Guterstam - Betyg 3
Bambi för fan... dålig motorik hos spelare med alldeles för långa ben brukar kunna vara ett problem... i 11-årsåldern!

Borde ABSOLUT kunnat komma till avslut när Charlie skapade ett läge åt honom. Men icke sa Nicke.

Simon Helg
Kan varken betygsätta eller kommentera. Grabben behöver växa till sig lite, känns bra mycket tryggare än många andra.Idag fick jag ännu en bild till videon jag håller på att redigera. Gillar man tuttar så tror jag att videon kommer uppskattas, och gillar man även låten (Hat) så blir det ju dubbelt så bra.

Knäppte över till Magnus Betnér efter tragedin till match. Han fick mig i vanlig ordning att dra på smilbanden. Jag uppskattar människor som hatar ALLT. Eller hatar och hatar, men kan kritisera allt.

Hoppas att Hockeyn är nöjd med teckningen.

2008.10.05 Hammarby

Imorron är det en prestigematch. Det kan bli intressant att se hur mycket publik det blir på alltid lika öde Ullevi. Säsongen börjar lida mot sitt slut, trots att vi inte har lyckats vinna på bra länge nu återstår ändå två matcher av rang. Den första imorron alltså mot blävitt borta. Våra matcher mot de fiskstinkande goa gubbarna brukar kunna vara underhållande. Det är svårt att glömma Christer Fuhrsts kanonfrispark för ett par år sen.

Den andra viktiga, och kanske mest viktiga matchen innan säsongen är över är den "hemmamatch" vi har på Råsunda, mot Djurgårn. Ja allt det där med läktaren bör ni redan känna till. Ge oss HELA läktaren för helvete. Men förlorar vi inte den matchen innebär det att vi vinner Stockholmsserien. Vinner vi matchen går vi ett bra steg mot att komma före de efterblivna tvillinggängen. DIF fick bara 1-1 hemma mot Norrköping i fredags, det var bittert då hemmalaget kvitterade men bra gjort av Peking att hålla 1-1 matchen ut. Det finns nästan inget bättre än när det går åt helvete för DIF.

Jag befinner mig just nu i Linköping, vars lag torskade mot Brynäs igår, min polare satte det rätta resultatet och drog in några sköna hundralappar, Något jag också gjorde, men det på en trippel. Att Villareal vände gör mig alldeles prillig. Sen hade jag Inter och Istres. Totalt 532 kr. Tack,

* Tony Gustafsson förlänger med Bajen. Det tycker jag är bra. Det känns som han gör sitt bästa med det spelarmaterial han har att köra med, Dessutom gillar jag honom som person.

* Bajen Hockey fick 5-5 mot Vendelsö i klubbens första match. VIK ligger en serie högre upp dessutom. En väldigt snygg och klockren matchrapport ligger på
www.bajenhockey,se

* Handbollen vann mot Granitas med 31-27 i Champions League-premiären. Staffan är tydligen nöjd och det ska man väl vara efter en seger. Medan andra säger att vi borde vunnit med fler bollar för att bortamatchen kommer bli svår.