2008.09.27 uselt

JAG MINNS INTE NÄR VI VANN SIST... Nog för att mitt minne är uselt men det har gått för lång tid nu sen vi tog 3 poäng. Det är ett under att vi har legat där vi har legat såhär länge. Och inte nog med att spelet var uselt, passningarna fjuttiga, mittbackarna värdelösa, ytterbackarna förstår inte att bollen är rund, mittfältet.... osv. Charlie var bra som vanligt. Han kämpar ju åtminstone hela tiden och hade ett stolpskott. Sen tyckte domaren att man inte behöver blåsa straff om försvararen tar bollen med handen i straffområdet... det hände hela tiden ju.

Jag är fruktansvärt less nu. Tidigare har jag varit apatisk men nu är jag arg och förbannad. Samt nykter. Dessutom förlorade jag på min trippel, jag hade dragit  150kr på Bajen, Leeds och ManU. Leeds kan man alltid lita på, ManU gillar jag inte men jag körde på dom ändå. Och så Hammarby... sinnesslött dåligt.

Förresten, DU, jag litar till 110% på dig, du vet vem du är.

2008.09.24

Det bara kommer, när vi mötte Halmstad för något år sen så dök det upp, en slogan. Halmstad - Ett gyllene tidelag. Och
inför matchen mot Elfsborg igår så, nja det blev inte riktigt lika bra men: The New world order - no postorder. Men ärligt talat, nu vet jag faktiskt inte när vi vann sist. Att vi kan ligga så pass högt i serien med så många tappade poäng är en gåta. Matchen mot Elfsborg, ja vad ska man säga...Gaete hade chansen att göra årets mål på grund av Charlies snurrfinter i straffområdet men lyckades missa mål från ett par meter. Det får inte hända, det SKA inte hända. Imorron är det så illa att AIK kan gå om oss. Och det är ENBART vårat eget fel. Ett par matcher har jag tyckt att laguttagningen har varit märklig, så även nu mot Elfs. Petter är så saknad men all heder åt honom som gjorde mål i sin debut som utlandsproffs. Men ja, matchen förlorade vi med 0-1 tack vare ett självmål av Traoré. Vad karln gjorde är det nog knappast någon som vet.

Är det någon som har mycket pengar? Jag har inga alls. Men det gör inte så mycket egentligen. Det finns ett par paket nudlar att koka och på fredag eller måndag kommer lönen.

Och så vill jag bara säga att videon till min låt Hat snart är färdig. Tack till alla som medverkar på ett eller annat sätt.

från film


2008.09.14 En uppmaning

Nedanstående text är från KGB, jag väljer att lägga in den här också, jag står bakom deras tankar i det här.

KGB uppmanar till biljettköp på Råsundas norra läktare i derbyt mot DIF 13 sep, 2008 Vi uppmanar så många Bajare som möjligt att köpa biljett till Råsundas norra läktare. Nedre, mellan och övre. Anledningen är enkel. Vi respekterar inte beslut om att kollektivt bestraffa alla på det sätt som straffet mot Hammarby gör. Pengar är pengar, det svider och påverkar. Utestängning av så många aktiva, ofta unga, människor, är vidrigt, det är ett uppifrånperspektiv och vidgar klyftan mellan beslutsfattare(från inte bara förbund utan även polis och politiker) och supporterrörelsen. Vi har själva varit med och arbetat för en konstruktiv lösning på det faktum att en del känslor går överstyr och drabbar spelet på planen. Och när en match, på en i övrigt lugn säsong när det gäller det problemet, där raketer sköts från ett par enstaka individer, ska straffa flera tusen Bajares vilja att se Hammarby, då reagerar vi. Kollektiv bestraffning besvarar vi på vårat sätt. Vi har gjort det förut, i kampen mot det avskedade gamla Hammarby Säkerhet, och vi gör det nu igen.

Att det inte finns någon som helst respekt för polisens arbete med supporterfrågor bland en otroligt bred skara supportrar spär på tändvätskan, det gör att vi känner att ett haveri för ett beslut som detta, kvittar än mer. Karin Götblad har satt oss att spela alla våra hemmamatcher mot våra värsta konkurrenter, på Råsunda. Argumentet bakom beslutet var att Råsunda är säkrare. Argumentet var extremt felaktigt redan då, och endast en produkt av populism, och polisens slavande för media och politiker. Det har nu bevisats så många gånger om, att det bara finns en glädje i att visa det igen. Polisen är ändå med i den inkonsekventa och inkompetenta våldtäkten av vårat klubbmärke och våra supportrar, att vi med nöje ger dem extra mycket att göra. Polisen har bäddat för skit, misshandlat Bajare och andra supportrar.

Angående Bajares säkerhet på läktaren, så är vi inte oroliga. Djurgården har en bedrövligt dålig mainstream där ultras inte existerar, och när det gäller grabbarna så finns ingen stake. År och år av konsekvent nekande från deras så kallade firma att köra mot oss riktigt organiserat, kan inte ha fel. Vi vill påminna om att vi faktiskt redan stått på Difs klacksektion, på deras egen hemmaarena, utan reaktioner inför det faktumet. Däremot vill vi poängtera att detta inte är ett initiativ riktat mot Djurgårdens supportrar, som nu bedriver ett gott arbete för att upprätta hedern efter att föreningen bokstavligt talat misshandlat dem. Det här är ett initiativ för att förbundet utför en kollektiv bestraffning som drabbar dem mest utsatta, och ofta också mest engagerade. Att det dock kommer smälla hårt, det utgår vi ifrån.

Vi vet att fler Bajengrupper står på samma sida som oss i den här frågan och står beredda att göra slag i saken. Vi vill inte styra någon annan och andra gruppers beslut i frågan är inte beslutat med påverkan från oss, men vi vet att diskussionerna redan förs, och vi vet att grundsynen och beslutsamheten är densamma. Vi ser också fram emot att åter stifta bekantskap med Helena Carlsson, Karin Johannesen m.fl från före detta Hammarby Säkerhet. Det verkar ju ha gått så formidabelt bra med Djurgårdens och deras så professionella antivåldsarbete. Not. Kanske får vi stå och se varandra i ögonen igen, det är många som ser fram emot det.

Biljettförsäljningen till hela Råsunda är för tillfälligt stoppad. Det betyder att när den går igång igen så börjar vi ungefär på samma nivå som Dif på den norra läktaren. Plan finns för allt och alla ska ut till Solna oavsett hur man försöker krympa vår amöjligheter, precis det som man självklart inte vill ska ske. Mellanlösningar accepteras inte heller. Den enda rättvisan är att alla som vill stå i en klack, där priserna också är rimliga, ska kunna göra det. Straffande i mer direkt riktning mot klubben är en annan sak och ska ske med ett annat fokus, även om endast individuell bestraffning är det mest logiska, så länge klubben skött de säkerhetsmässiga föreskrifterna som finns. Detta straff, straffar vanliga unga sjungande supportrar som bara vill gå och sjunga, men som numera får finna sig i att bli behandlade av som huliganer av både förbund och polis.

Vi kommer att jobba för att bara fler frågetecken än utropstecken väcks på grund av det här beslutet, vilket kan relateras vidare till det generella arbetet med supporterfrågor signerat förbundet och polisen. Vi förväntar oss ingen sympati från instanser, anti-huliganismorganisationer med mera när det gäller synen på straff som dessa. Alla är beroende av varandra och ser ändå inte var skiten som man anser smutsar ner, i mångt och mycket kommer ifrån. Det är den lilla människan mot den stora maskinen, och utifrån det perspektivet kliver vi in.

/KGB

2008.09.12 Inför kommande...

Oj, nu har jag inte skrivit på ett tag, har inte haft någon motivation till egentligen nånting. Medan jag ändå är inloggad här nu och innan minnet sviker mig ska jag först och främst (för de som nu kan ha missat) berätta att Cascarino är tillbaka med sin blogg på den här adressen: www.metrobloggen.se/cascarino

Och nu har straffet kommit för det som hände mot AIK. Spel utan klack mot DIF. Det kan ju bli kaos. Det kan bli spel på Söderstadion, det kan bli...vad fan som helst. Hoppas det blir något som inte Förbundet räknat med. Ungefär som inför morgondagens match mellan Aik-IFK som dom har lagt 12.30. Då har dom en hel jävla lördag att tära på våra skattepengar...hah. Och i DN stod det något kul, tror det var Tommy Theorin som intervjuades, då det gällde att publiksnittet sjunkit i Allsvenskan så... "En lördagsmatch så tidigt mellan Liverpool mot Man Utd blir fullsatt. varför skulle det inte kunna ske i Sverige?" Ja du TommyTommy... grubbla lite mer.

Preliminärt spelschema är klart för hockeyn också. Titta in på www.bajenhockey.se Det finns enormt mycket jag skulle vilja skriva angående allt som hänt, från att Hammarby Hockey gick i konkurs till det som sker dag för dag nu, men många andra gör det bättre, iallafall som det är nu =)

På söndag möter vi KFF och har då chans att Elminera (faaaan... jag har för många kontakter i GBG) en halv småländsk släkt. Det är väl det som ska göras om vi inte lyckas vinna. Men vi ska vinna. Det är verkligen dags att ta en skalp nu. För personlig del är det jävligt viktigt då jag inte orkar åka ner i den djupa svackan igen. När man är där på botten och det inte finns någon stege upp är det bara Bajen som kan göra något åt skiten.

Vi ligger före både Dif och Aik på en hyffsad 4:e-plats, många är inte alls nöjda. Jag känner mig tveksam till om jag ska vara nöjd eller inte. Visst, guldet är nog helt bortspelat... onödiga ickevinster på hemmaplan osv...Det är trist, men ännu finns chansen på europaspel.