2009.04.05 Reserapport från igår

Hur fan ska man börja? Jaja, det här är iallafall gårdagen sett ur mina ögon. Jag har perfekt syn men på dessa resor brukar den bli aningen suddig efter ett tag, jag undrar varför. Det kanske visar sig om man läser min reserapport från dagen då vi stormade Borås för att möta ett stort hatlag - Elfsborg med hatspelaren Anders Svensson. Den här texten blev rätt lång så jag sätter rubriker om folk inte skulle orka läsa hela.

(Bilder och filmer kommer en annan dag) (Just ja, givetvis blurrade bilder)

Smidig avfärd
Till att börja med har jag nog aldrig varit med om hur lätt allt gick vid avfärden. Bussarna var redan där när jag och DD kom upp på Gullmars bussterminal. Det var egentligen bara att kliva på, bussen var nästan full då men vi fick platser brevid varandra ganska långt fram. Sen hade vi många timmar framför oss.

Alkohol
Jag hade inte tänkt att börja dricka förän vid 11-12 tiden men redan nånstans vid Årsta ropades det "Skål 77:an" så ja, det fanns inget annat att göra än att falla för grupptrycket och skeppa upp sin flaska Kir vid 7.30-tiden. Den var slut nånstans runt Nyköping, hade däremellan bjudits på en öl också. DD fick smaka Kir för första gången och jag tror att hon inte har något emot att dricka det igen. Wohoo, det är alltid skönt att inviga folk i den ljuvliga drycken.

Paus i JKPG och kräks
Första riktiga pausen blev vid Mc Donalds i Jönköping. (Annat var det förr när vi åkte SL-buss, då blev det fler pauser, inte så konstigt) Jag tyckte polisen inne på Mc Donalds var skön som pekade med hela handen och (om jag minns rätt) med megafon vrålade ut att vi skulle dämpa volymen. Om jag ska vara ärlig tror jag att tjejerna på "donken" tycker det är rätt kul när det händer lite i sånadär sovstäder. Även om det blir till att jobba hårt och fort. Nåväl ju mer folk hällde i sig desto mer ökade sången i bussen. Inte det en ovanlighet heller. Vår bussvärd sa klart och tydligt att en spya skulle kosta 1000 spänn. När vi hoppade av bussen (tror det var i JKPG) så luktade det spya och visst var det så, en liten stackars pojk hade spytt, vilket resulterar i att hans månadspeng förmodligen kommer bli mindre under några månader.

Musik i bussen
Min skiva spelades några gånger, tur för mig var jag inte med i den bussen som spelade den om och om igen, det hade inte mina jantelagsnerver klarat av. En rosa helikopter spelades många gånger och ibland blev det riktigt bra musik då den blandskiva jag hade gjort snurrade igång. Haha, bussvärden gillade dock inte den. Äh, han är bra och schyst så jag tyckte inte det fanns någon idé att sura.

Storma stan (bt.se tyckte att uppmaningen från vårat håll att storma staden var skrämmande)
Väl framme i Borås, eller runt Ulricehamn hade jag slutat dricka, det blev en Kir, två öl och några klunkar whiskey. Jag gamblade och efter en stund i Borås tog jag min medicin, jag överlevde och jag fick inte ont, hade inte ont på hela resan vilket var skönt. Nu hade vi verkligen intagit staden. Inne på krogen Brasseriet var det så jävla varmt och saknaden av syre var total, det blev inget att dricka där för mig och DD. Hur som helst var det kul att träffa alla vänner där och runt om i stan, som Cascarino. SE16, Bocata, Tompa, Jack m.fl De två sistnämnda skulle jag vilja veta receptet av hur man alltid kan vara glad.

Marschen i korthet och Borås tidning ett skämt
Marschen till Borås Arena löpte på rätt lugnt. En kvinna i en bil fick det lite jobbigt då folk knuffades, trängdes och några (tyvärr) med flit skulle på bilen. Då kom moralkärringen i mig fram och rensade upp runt den då jag ärligt tycker det är onödigt att ge sig på en privatpersons bil. Det som står i Borås Tidning angående hur vi forcerade fram och vandaliserade är bland de sämsta artiklar jag läst. Vad som hände med de två utländska tjejernas bil från början vet jag inte och tänker inte säga något om det men en av dom två var ganska kaxig, mer vet jag inte och tänker inte göra som tidningarna och fabricera ihop något. Jag kan däremot citera min egen text från den omskrivna "maria går på vägen" då Borås tidning skriver om att det var slagsmål på natten efter matchen och hade lagt in ett par bilder från marschen med rökfacklorna "...men hur fan är det ställt, då bilder på bengaler används rent komersiellt"

Bönder organiserar med misslyckat resultat
Maken till dåligt organiserat har jag nog fan aldrig varit med om när vi väl kom fram till arenan. I runt 45 minuter stod vi vid entren och uppmaningar om att forcera började ljuda allt högre. Som tur var fanns det ju sköningar som tyckte att vi skulle vara "trevliga bajen" och inte trycka på, samt en annan sköning som skulle sänka alla som tryckte på. Jag tror det var två ingångar, jävligt bra när dom vet att vi kommer ner med så många. Till slut efter mycket pina och den sedvanliga visitationen var vi frame vid biljettkollen där man skulle lämna fram bokningsnummer och leg. Det var ju den infon vi hade fått. MEN FAN HELLER. Gubben talar om för oss att vi måste ha biljetter. Dom skulle vi hämta ut 30 meter längre bort i en ny kö. Det höll på att slå slint i huvudet men några Stesolid fick lösa det. När vi kom dit vi skulle hämta biljetterna hände det ingenting....ingenting betyder just INTE ETT JÄVLA SKIT. Biljetterna hade tagit slut och folk blev vansinniga. DOM VISSTE att vi skulle bli många, varför har dom inte biljetter då? Men dom skulle fixa fram till oss. Det började bli lynchstämning, det kom inga biljetter så dom (förmodligen Stockholmarna) bestämde att vi skulle komma in ändå genom att visa upp bokningskvittot och leg (som jag försökt med 30 minuter innan). Så efter en andra visitation kom vi fram till gubbjäveln som skulle kolla biljett igen och jag körde samma procedur... han körde samma procedur och bägaren började rinna över. Vet dom inte vad kommunikation och information är på landet? Det slutade med att jag tryckte på knappen för att kunna släppa in mig och DD.

På läktaren
När vi kom upp på läktaren var det så gott som fullt, men vi fick ganska bra platser, mitt i men inte längst ner i det värsta röjet, passade mig bra, man börjar ju bli till åren hehe. Det var riktigt bra tryck, kanske att vår Capo kunde hållt sig mer i mitten än till vänster för att få ännu mer fart på allas stämmor. Men men, petitesser. Det som störde mig mest var mannen i 45-50 (?) års-åldern som stod med sin son i 5-6 åldern (?) och var riktigt jävla tankad. Det finns saker som stör mig, och just sånt stör mig. Om man tar med sig sin unge i klacken får man fan vara kapabel att kunna stå på sina egna ben. Som vanligt kom den mest brutala stämningen av sig till andra halvlek, även om det fortfarande var bra klass på oss. Jag vet inte varför det blir så, det har alltid varit så i alla lägen av resultat. Med tanke på allt ståhej innan vi fick komma in på arenan vet jag inte hur tifot var men det var väldigt mycket konfetti och liknande på läktaren. Andra halvlek placerade vi oss längst upp, ungefär som jag brukar göra på Söderstadion också, då jag "bara försvinner". Men där hängde vi med två andra polare.

Matchen
När man står, packad som en sardin och sjunger eller vrålar är det svårt att hänga med i matchen hela tiden men jag tyckte trots allt se rätt bra och ska ge Traore en hel del tack och beröm som räddade något öppet mål. Hela backlinjen skötte sig bra. Poppen, virrade en del, han höll ju trots allt nästan nollan, det mål han släppte in var på en ytterst tveksam straff då Keene som sökte in till scenskolan men blev utkastad på grund av ingen talang alls filmade till sig en straff. Solnatattaren Ishi rullade in den. Någon minut senare fick dom straff igen, den räddade Poppen tack och lov. Han är virrig men gjorde en del utboxningar och det är nog svårare än man tror att gå upp bland minst 5 spelare och boxa bort bollen. Vi gjorde iallafall första målet och det känns bittert att tappa en ledning, då är det klart skönare att kvittera. Men målet, vilket jävla mål, Emil drog till med ganska dålig vinkel ett par meter utanför straffområdet, rakt upp i bortre krysset. Vild glädje, kramkalas på läktaren och en jävla skön känsla. Min hundring på bajenseger till 6 gånger pengarna kändes skön då, men men... 1-1. Med det lag vi har mot det lag som tippas med i toppenstriden får man väl ändå vara ganska nöjd. Enligt statistiken hade vi bara 1 skott på mål, det är underprestation, det fanns faktiskt en hel del skottlägen som inte nyttjades. Visst är det schyst med passningsfotboll på ett tillslag men Emil bevisade ju att skott lönar sig. Så offensiven får fan inte godkänt. Det bådar inte gott.

Hemåt....hemåt...
Bussarna väntade utanför arenan och det gick smidigt även hem. Återigen stannade vi på Mc Donalds i Jönköping, det var lite lugnare den här gången, dessutom hade fler och fler slocknat till i bussen och jag vågar nog använda plural - bussarna. Själv somnade jag strax vid Linköping, då hade jag tagit en sömntablett vid Jönköping. Vid Södertälje väckte DD mig och jag tyckte att resan hade gått jättefort, jag visste ju inte att jag hade sovit då, och jag hade svårt att tro på det när hon sa det. Men när jag tänkte efter lät det inte helt märkligt för var fan hade Norrköping och Nyköping tagit vägen?

Gullmars efteråt
På Gullmars torg när jag väntade på att bli hämtad smög ett gäng yngre grabbar förbi, jag anade att det inte var bajare, där stod jag helt själv men kände mig inte särskilt orolig ändå. Det kom två bajare i ungefär deras ålder och dom bekräftade att det var gnagare, såvitt jag vet hände ingenting, inte vad jag såg iallafall. Så odramatiskt slutade dessa 20 timmar.

Tack som fan till alla Bajare, speciellt tack för ressällskapet till DD.
En stor jävla känga i skrevet till de som misslyckades katastrofalt med organisationen i Borås - Elfsborg alltså. Det var riktigt jävla pinsamt. Pinsamt att läsa människors kommentarer i Borås Tidning också, jävla bönder. Det är intressant att dom är trötta på att allt bara handlar om Elfsborg jämt. Dom har liksom inte förstått (även om jag nu hatar Elfsborg) att Borås inte vore med på kartan ens om inte laget fanns.

HAMMARBY!

Kommentarer
Postat av: SE16

Tja mannen! skön läsning! De va kul att se dig!

SE12 ??

2009-04-05 @ 23:27:56
Postat av: LuDer

Skön jävla blogg och skiva!

2009-04-06 @ 00:01:52
Postat av: 77

SE16...ändrar till SE16, kan inte hålla koll på londons alla skitområden :P

2009-04-06 @ 00:52:12
Postat av: DD

Tack som fan själv hörru. Vafan lite bilar kan väl folk få paja, det skall vara som en storm har dragit fram när vi lämnar haha.

I övrigt, hörde snutarna babbla om gnagare i sina radios när jag lämnade Gullmars på natten, kanske hände något sen?

Postat av: BY

Vi blev uppringda av gnaget på vägen hem när vi hade ca 2 timmar kvar och sa att dom väntade på oss vid gullmars, så väl framme i sthlm så hoppar alla vi av innan ca. 30-40 yngre, och våran buss rullar aldrig upp på stationen. Efter mycket letande ställer vi in allt då vi förstår att dom inte är kvar plus att snuten fått syn på oss.

2009-04-06 @ 15:42:29
Postat av: Sugpyret

Är namnet "DD" en beskrivning av kupstorleken på damsällskapets BH? Eller står det för "Dagens Dubbel"? Jag är sanslöst debil, mon cherie.Snyggt mål av lintotten får jag lov att erkänna, även om Gabbes strut så klart var vackrast. Haha.Ha det förjävla fint... eller, nåja, så gott det nu går.//a.

2009-04-07 @ 19:43:21
URL: http://sakrisvinstian.blogspot.com/
Postat av: DD

Ingen kupstorlek här inte.. men "Dagens Dubbel" var en intressant gissning, kanske skall anamma den förklaringen till nästa som frågar..

2009-04-07 @ 23:33:13
URL: http://ddlifestyle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback