2009.03.29 Mars och mer

Som en kåt katt i mars.... vilket band? Pris - Inget.
Det är natt nu, klockan ska vridas...framåt tror jag, dataklockan har iallafall gjort det.

Ja, Portugal-Sverige, skitsamma. Jag är bara jävligt bitter över att Irland gjorde självmål då jag prickade in Nordirland och Serbien i en trippel som skulle gett mig dryga 800. På en annan lapp hade jag Grekland-Israel X (1-1), Slovenien-Tjeckien X (0-0) samt Albanien-Ungern X (0-1) dryga 300 skulle jag vunnit om inte Ungern hade petat in ett mål. Men fan Irland. Självmål, det borde inte räknas när man behöver pengar. Nåväl, jag drog en dubbel på Montenegro-Italien 2 (0-2) samt Rumänien-Serbien 2 (2-3) och kammade in dryga 400. Ett självmål och ett mål ifrån att det totalt skulle landa på 1500 ikväll, men så är det när man spelar. Det är en lek...hmprf.

Musik för natten från Myspace:
Personangrepp - Låter väldigt mycket 77-punk på svenska med brudsång. Jävligt bra
Pipes & Pints - Bra musik, bra säckpipor. Ett band som jag försöker få till Sverige
Filthy Charity - Här krävs det att du gillar grindcore utav fan
Wild Rover - Hultsfredsband som fick mig att stenhårt inspiereras av Irländsk folkmusik runt 1995
Ariel Jade - Underbar stämma. Soft aningen modern bluegrass/country. Hittade henne inatt.
The Trojans - Brittisk ska med influenser av allt. Det bästa skabandet enligt mig

Hetast är det här bandet, namnet säger allt. En blandning av Sex Pistols och Elvis, Intressant på sitt sätt
Sex Presleys - Som den opportunist jag är frågar jag, vad tycker ni... Pistols musik och Elvis texter typ...Mars är snart slut, här kommer lite tillbakablickar på inlägg från mars, alltså ett urval,
det är inte förbjudet att lägga in kommentarer:

3 Mars. Jävligt bitter, precis som vanligt.

Läs en grå men sann dikt

12 Mars, Intervjudags med Bajenprofilen Cascarino
Jimmy Cascarino-intervju

24 Mars. Ett vanligt blogg-inlägg. Jag föredrar ju att skriva artiklar/recensioner/intervjuer etc
Men det  här är ett blogginlägg

27 Mars. Hammarby Ultras behöver din, min och våran hjälp

Stöd HU

28 Mars. Ännu ett blogg-inlägg. Jag hatar fortfarande fenomenet "Blogg"

Tankar, Pipes & Pints m.m

2008.03.28 blogg

Ja som rubriken skvallrar om känns det här inlägget som om det kommer att bli en blogg, ett inlägg med mina tankar osv. För det är väl så en blogg ska vara? Jag vet inte, jag hatar fenomenet och tycker det borde finnas någon kontroll för att få "blogga" Vem fan bryr sig om någon har fikat, eller om någon köpt det senaste från...något trendigt märke? Tyvärr verkar det vara alldeles för många som bryr sig.

Själv har jag lagt upp (vad jag tycker) några klipp med dålig musik men med budskap. Nyliberalism, håller jag på att bli politisk och ska Netzine 77 bli ett politiskt forum? Nej! Men jag tycker allt är intressant. Snart kommer jag lägga upp en video med namn Globalisation is good. Sen ska en från vänstern få kommentera den och sen blir det en replik från annat håll. Det här gör jag för mitt intresse av samhället. Inte för att jag blivit vriden åt något håll.

Räkningarna är betalda, jag har precis 3000 kr kvar efter det. Jävligt kul. Mitt högkostnadskort på Apoteket går ut 1 april men jag räknar med att få ett nytt snart igen.

Jag håller på att promota Pipes & Pints från Tjeckien, detta band hittar ni här [
Pipes & Pints] och en recension jag skrivit hittar ni här [recension]. Jag håller på att leta efter ställen dom kan spela på i Sverige. Det vore kanon om det kunde bli en spelning tillsammans med Körsbärsfettera t.ex

Ikväll spelar Sverige borta mot Portugal. Jag har inget jättestort intresse för landslaget. Men nu har jag tippat att sverige ska vinna med 3-2, vem som ska göra målen vet jag inte. Men det stod i 70 x fläsket och jag drog in en 10:a. Som sagt är intresset svagt, jag längtar med skräck till Allsvenskan. Vad fan är det för lag vi har i år, det ser så tunnt ut. Jag vidhåller vid det jag sagt nångång tidigare, det är inte omöjligt att de 4:a stockholmslagen tar de sista platserna.

Ang. piller, tyvärr är det ett måste mot smärtan, men det är väldigt väldigt sällan jag använder dom i annat syfte.

c48: Om du läser det här. Hur menar du med dålig kvalle på 77-videon? Jag gjorde den i moviemaker och de rörliga bilderna är filmade med mobilkamera samt digitalkamera, som inte håller toppenstandard. Tänkte bara om det var något särskilt fel. Har du kunskap kan du gärna få pyssla ihop en video till en annan låt?

eller någon annan... någon som vill göra en video till någon av mina låtar?

Förresten, jag har varken fikat eller köpt något trendigt idag. Däremot betalat CSN. Fan

2009.03.27 Hjälp Hammarby Ultras

Snart är det dags, inte många dagar kvar till vi stormar, intar och invaderar Borås. Där vi kommer färga hela stan i våra färger, det kommer helt enkelt att bli enormt. Men det finns andra matcher också. glöm inte det. Det har inte HU och BB glömt, för här kommer ett meddelande från dom:


"På söndag får vi ett smakprov på den kommande säsongen. En säsong där tifogruppen satsar stort! Vi har köpt tyger för över 20.000:- och målar febrilt. Just nu har vi fokus på matcherna mot Djurgården 20/4 och Göteborg 23/4. Men, färgen börjar ta slut och även pengarna. Och när det är 2 stormatcher inom loppet av 3 dagar så behöver vi allt stöd vi kan få. Därför ber vi er nu att hjälpa oss på söndag, då vi kommer vara på plats för att samla pengar som vi kan investera i denna säsong. Vi utlyser denna tifo 20:- samling, så vi, med er, kan göra den här säsongen unik i läktarsammanhang och stämning.

Det finns även möjlighet att betala in en summa med meddelandet "tifo" på Bara Bajares konto.
Kontonummer: PG 311535-9

Vi ses på söndag!
Hammarby Ultras Bara Bajare"

2009.03.25 The Right Brothers

"Trött på PK-vänsterns tjafs? The Right Brothers http://www.therightbrothers.com, Nytt amerikanskt band av hög kvalite visar vart skåpet ska stå, samt retar vänstern in i rödvinsdimman igen..."

Jag fick ett mail, och lägger helt sonika upp innehållet här då jag inte är omöjlig. Vilket visar att skicka mail om ni vill ha PR för något. Vill ni skicka demos/skivor etc för recension är det bara mail och fråga om min adress: blogg77@hotmail.com

Här kommer tre videos som han som skickade mailet ville att jag skulle lägga in. Ta en titt för fan.

The Right Brothers - Bush was rightThe Right Brothers - Stop global whining


The Right Brothers. The List


2009.03.24 Destruktiv

Lillfimpen: Fast det finaste är nog ändå Johanneshov, där betong och grönområden blandas i ett. Men Polen är fantastiskt


* Telia, telia, telia... Jag gjorde min första order i början av augusti, jag har inte fått internet än. Men jag har fått massor av löften. Senaste budet är att jag ska få min jävla uppkoppling 31 mars. Men jag litar inte alls på dom. Jag kommer brista ut i aggresivitet om det inte blir så. Så byt ALDRIG till Telia. Iofs tror jag att alla jävla operatörer är samma skit. Men akta er framförallt för telefonförsäljare.

* Vårdcentralen Sala Norra... om jag inte får någon hjälp snart kommer jag släppa ut den sataniska kraften inom mig. Att det ALLTID strular där. Fel på fel på fel.

* Jag bävar inför hemresan från Borås. Javisst, jag ska till Borås. Det var inte igår man var på bortamatch. Alla som har låtit bli att gå ska ha en stor eloge medan de som har gått på bortamatcher förtjänar hängning, ni är lika lite värda som en simpel djurgårdare. Men hemresan, att sitta i en buss flera timmar med värk och inte kunna ta värkmedicin. Fy fan.

2009.03.16 Musik

Mors! Tack för tipset på min fråga. Jag hittade människan jag sökte. Informationen jag fick var väldigt intressant så nu undrar jag vidare, men det behåller jag för mig själv. Skål för Bajen!

Igår var jag på Gula Villan och tittade på Molly, ett klipp kommer här under. Dessutom spelade Min bomb är ett hjärta som var riktigt bra. Rock n roll-punk, lite garagefeeling. Delad sång tjej/kille, dock lät dom väldigt lika varandra. Jag kan tänka mig att Tedde släpper något med det här bandet inom en snar framtid

Här kommer några youtubeklipp jag har lagt upp. Den som vill får lyssna.

Molly, som spelar imorron på Snövit. Det är ju St Patricks day. Haha, jag säger som Mollys sångare sa igår (där videon är ifrån, mycket dåligt ljud dock), hur kan man skaffa en nationaldag för att en lirare tog bort öns alla ormar?
Molly - Ordinary man (av Christy Moore)


Mer Molly - Star of the co Down, från Gula Villan 2008.03.16


Stefan Sundström och Johan Johansson kör Dr. Zekes "Jag ska aldrig dö"


Här är en riktigt fin, ljudet är inte helt ok alls. Men skitsamma, jag blir iallafall glad när jag hör en Fuck Off-låt. Det är Sundström, Johansson och Köttgrottorna som nästan ÄR Fuck Off. Låten heter Olof Palme


Jag ska vara lite självgod också, kommentera gärna videon. Sjuttisju (77) - Hat

2009.03.15 Fråga

Efter nattens mycket märkliga dröm då allt blandades ihop, gamla flickvänner, blåsut, bajen hockey ordföranden, Sala och allt möjligt undrar jag nu... Hur tar man reda på (på nätet) om en människa finns? För personen finns inte längre på Eniro.se. Jag tror inte hon har gift sig och om hon gjort det tror jag knappast hon skulle byta efternamn. Finns det något form av register? Jag har provat allt som...ja, google, eniro osv... Men hittar inget.

Hmmm

2009.03.12 # 13 Cascarino

Ni har väntat så länge på just den här dagen. Och jag tycker det är skönt att den äntligen kommer. Den här intervjun har utlovats ett tag nu och till slut fick jag tummen ur röven. Den skickades samma dag som jag fick reda på Jimmys skada men innan, så allt snack om det är uteblivet. Här följer iallafall en stund med allas vår # 13 Jimmy "Cascarino" Persson.


1. Presentera dig själv som person
Jag är en riktig sportgalning. Hänger med i nästan allt utom konstsim och rytmisk gymnastik.
En del säger att jag är jäkligt envis, och det kan nog stämma. Jag ger inte upp i första taget
om man säger som så. Resor är nog mitt näst största intresse. Jag försöker besöka minst
2-3 nya länder per år. Island, Florida och Sri Lanka är favoriterna hittills.

2. Om jag skulle presentera dig skulle nog begåvad och sinnessjuk räcka. Hur föds alla dina idéer egentligen?
Bl.a har du genom tiderna haft en stor skara som läst din blogg.
Ja, min blogg var en av sveriges mest lästa under en period. Jag låg 5:a på hela Metrobloggen. Men nu har jag lagt bloggandet på is. Men det jobbas på en ny sida med blogg, film och musiktips, dagens odds m.m. Så håll utkik! Mina idéer kommer helt automatiskt. Jag skriver nog som bäst när jag är förbannad eller småfull hehe! Det har ju hänt att man raderat några inlägg dagen efter hehe.


Måljubel (Foto: photo72.se)

3. Hur känns det att få spela för Bajen Hockey, hur har din tidigare idrottskarriär sett ut?

Att få spela för Bajen är det största som kunde hända mig. Jag får rysningar varje gång man glider in på isen och hör Bajenklacken. Så jävla härligt! Helt sjukt att man stod i klacken med en bira i fjol och kämpar på isen i år... Sen är det stort att jag fått en egen ramsa. Det är jag ensam om i hela laget.

Jag hade 8-9 års uppehåll från hockeyn innan denna säsong men tidigare har jag spelat i Hälsinglands TV-puckslag och varit med och tagit upp Bollnäs IS i Elitserien för J-18. Sen "vann" jag busligan i hela Gävleborgs län några år. Över 100 minuter på botbänken var standard. Men jag kom aldrig sämre än 5:a i poängligan så jag var inte bara ful. Jag lirade oftast i division 3 och 2 i Bollnäs, Alfta och Viksjöfors. Sen har jag faktiskt spelat i Hammarby IF i innebandy en säsong, men jag huserade för det mesta i reservlaget. I övrigt har jag ett DM-brons i pingis. Och jag är en jävel på luffarschack och 4 i rad hehe! :-)

4. Berätta om den här säsongen lite kort. Hur det har gått för dig, för laget, dina känslor och tankar?
Denna säsong har varit helt underbar. Allt är nytt och äntligen börjar folk få upp hoppet kring Bajen hockey igen efter en massa satsningar som bara blev pannkaka. Nu känns det mer äkta. För egen del är jag halvbesviken på min inledning av serien, men de senaste matcherna innan mitt benbrott så gick det bättre och bättre. Jag gjorde 6 mål och 1 assist på 9 matcher. Sen leder jag busligan på 36 min. Knappt godkänt är mitt eget betyg. Jag vet att jag kan mycket bättre. Men det krävs nog en säsong till innan man kommer igång på allvar med teknik och skridskoåkningen. Vi får se om jag satsar vidare ett år till. Man ska ju platsa i laget också... Själva laget har gjort en kanonsäsong! Många av spelarna är så pass bra att dom kan spela på riktigt hög nivå om dom vill. Stort att Boustedt ville träna oss också! Sen vill jag tacka alla runt om kring laget. En sån som Monica gör ett otroligt bra arbete. Hon tvättar alla våra tröjor m.m och hänger upp dom överallt i sin egen lilla lägenhet. Helt sjukt stort gjort! Utan sådana eldsjälar så skulle föreningen inte klara sig länge.


En klassisk bild där Jimmy bärs ut på bår av klubbens ordförande och huvudtränare (Foto: photo72.se)

5. Nämn ett par låtar med Bajenanknytning som du inte får nog av?

Bajen Death Cult - Nidvisa (Den bästa av alla / 77's anm.)
Razamanaz - Det är Bajen som är laget
Kenta Gustafsson - Bajen
Silverseven - BajsJonas Bergqvist. ;-)

6. Om vi spinner vidare på musik, något som också betyder mycket för dig, 
vilka artister och band lyssnar du på egentligen?

Väldigt olika, men mest Cirkus Miramar, Red Hot Chili Peppers, Kenta G, The Dubliners, The Pogues, Perssons Pack, Sham 69, Kjell Höglund, Raubtier, Nomi. Listan kan göras lång men vi stoppar väl där.

7. En svår fråga men vilka minnen från Bajen placerar du på en topp-5 lista? Främst som supporter.
Fotbollens SM-guld 2001, Handbollens avancemang till Elitserien. Handbollens första SM-guld (Jag var på plats i Göteborg). Islandsresan med fotbollen (Var där 12 dagar och röjde). Till sist vill jag nämna HELA hockeysäsongen med Bajen Fans Hockey. Den är för jävla kul!

8. Ordet är fritt, och tack för att du finns och är jävligt unik.
Jag vill tacka ALLA grönvita själar som stöttar oss i hockeyn och alla andra sektioner. Ni är Nordens överlägset bästa supportrar. Vi ses där Bajen lirar. Tillsammans är det VI SOM ÄR HAMMARBY!

Grönvita hälsningar från nr 13 Jimmy "Cascarino" Pärsson.

2009.03.11 Tävling

Nu är det tävling vettu!!!

Javisst, tävlingsdags. Varför det då? Jo jag behöver en ny logotype till distron. Det finns några kriterier på hur den i grunden ska se ut men annars så är det bara för folk att försöka. Och varför försöka? Jo man kan vinna fina priser: 

1.a.  Plats - 2 skivor ur min distro
2.a   Plats - 1 skiva ur distron

Jag hade tänkt mig en ny brutal logotype till distron. Den som finns nu ser ut så här:Samt att jag har använt den på flera sätt i annonssyfte, typ såhär:
 Nu är det viktigt, för här ska jag förklara vad jag vill ha med:
Storlek* Ungefär A5 och gör jag bilden mindre ska allt synas relativt bra.
Färg* Svartvitt
Typ* Ja givevtis punkrelaterat. Det går att göra hur mycket som helst om man känner till scenen.
Nu är ju den här distron mest inriktad på käng och hardcore så rå attityd är alltid rätt.

Text* Schizofrehn Distro, alt. Schizo Distro (Men absolut inte Dischargestilen)
Text2* 77 beats of fucking hate
Text3* [punk-hardcore-Oi!-crust-grind]

tillvägagång* Helst inte datorer, rita gärna, penna och papper...även om inte datorer är förbjudna.

Skicka in era förslag till schizodistro@hotmail.com
Och dom ska vara inne före den sista mars.

Kör hårt och brutalt nu!!!

2009.03.09

Kategori: Det destruktiva livet.Miljonprogram, inga miljonärer i närheten.
bara den sanna segregationsverkligheten.
På Östermalm minglas det bland sociteten.
Där finns makten och där finns härligheten.
Morgonen gryr i den svenska radhussmeten.
Det är där man kan uppleva den äkta håglösheten.
Var finns egentligen den äkta mänskligheten?
Ingenting syns bakom den gråa anonymiteten

____________________________________________________
Jag älskar polsk betong. Smutsigt, grått. Så jävla grått.

2009.03.08 Tack som fan


Hej! Tack för igår. Jag ska tacka folk här nu...Arrangörerna som styrde ihop festen, Monica och Farsta, ID27 för umgänge (ehm, hur lät det där, dessutom var väl vi de enda som inte tittade på stripporna) Jack som alltid är glad, det är fantastiskt. Ehm mer då...alla som köpte jubileumsskivan, alla som sjöng med när jag spelade. Azar för vänligheten. Så ett stort tack till den jättelånghåriga killen som fixade fram en gitarr till mig, stor uppskattning för ett sånt jobb. De andra banden ska tackas för att jag fick låna lite utrustning.

Hm, jag måste ha druckit uppemot 15 öl minst, och så den sköna supen. Inte konstigt att andra settet jag körde blev lite sisådär. Till slut blev det acapella. Jag hade egentligen jättemånga låtar att spela men jag tyckte det var bättre att folk fick önska. Men det är så fantastiskt att stå där inför BARA Bajare och höra hur de sjunger med i mina låtar. Det är underbart och jag kan bara säga ett stort jävla fett tack.

Idag är det den internationella kvinnodagen... jaha? Jag bryr mig mer om hur det går på mitt odds. Kvinnorna är i en knapp majoritet i världen, ändå låter dom männen styra. Med den dumheten...varför ska dom ha en egen dag för då? Vi är Bajen, olika makter försöker sig låta sig styra oss... vi ger dom dock ingen ro, vi behöver ingen egen dag. Just idag är jag stark... varje dag. Vi är Bajen, Så jävla mäktiga.

Jag går med många andra
mot stockholms värsta hak
vägen emot råsunda den är som en kloak
där skadedjur huserar, där svff styr
inte är det konstigt då att heeeela gänget spyr

bengaler det är vackert, så tycker även ni
men pengar det är vackrare, här skapas hyckleri
bötespengar rullar in, men hur fan är det ställt
då bilder på bengaler används rent kommersiellt

det är alltid vi, som kämpar emot allt
vi gör det inte därför att det skulle vara ballt
kampen som vi för, är för våran rätt
ni kan inte stoppa oss mot sådant som är snett

inga andra är som oss, vi är allt som ni vill va’
vissa må försöka men det går inte bra
våra rötter är så starka vi lever kvar trots att vi dör
ett lag, en kärlek, Hammarby är något som berör

2009.03.06 Skiva

På grund av olika tråkiga omständigheter har jobbet med min nya skiva gjort att den blivit lite mer försenad, men jag hoppas ändå att den kan bli klar lagom till premiären. Så är det i D.I.Y-världen, prylar skjuts upp. Och dessutom är ju inte mitt skivbolag sthlm-södra records lika slagkraftigt som typ EMI eller SONY...eller vad dom heter nuförtiden.

MEN! Imorron kommer jag att sälja en sorts jubileumsskiva, för att fira Bajen 112 år. Det kommer i grunden att vara "Skit i stan"-skivan men med en del bonusmaterial. Pris? Ynka 40 riksdaler. Men strängt limiterad till 25 ex. Så skynda skynda... bara tillgänglig imorron.

Hammarby!

2009.02.04 Sådär

* Jag har fortfarande inte fått internet. Jag är fruktansvärt frustrerad på Telia. Hur fan kan dom klanta sig så jävligt.

* På lördag är det stor fest för Bajen Hockey. Jag ska spela (77), och jag ska försöka repa in den 10 verser långa versionen av Maria går på vägen. Jag kommer nog få ha fusklapp med texten.

* Kommer sälja skivor på festen. Den gamla alltså. 

* Idag är det 3 måndader sen morsan gick bort. Det känns faktiskt helt ok. Det låter fel att säga så men om man är i den här situationen själv så förstår du nog. Jag är glad att hon slipper lida. Jag är glad att hon slipper den här världen. Men saknaden kommer alltid att vara stor. Hon var verkligen en av de finaste människorna på denna jord. VILA I FRID

* Och ni... HATA GAIS