2010.07.31 Borta mot Giffarna

Bussresan upp kändes som vanligt. Förutom att jag var jävligt seg i halsen och hade tagit fel på datum. Trodde vi skulle åka när det var onsdag fast det var ju torsdagen åkte på så peppandet från min sida blev aningen fel. Öl konsumerades, kir likaså, whiskey, varm och kall, smultronvin likaså. Ja, dock inte allt av mig. Men det var hyfsad stämning.

Jag och R. drog runt i Sundsvall. Vi tog ett dopp i kanalen, och alla kallsupar fick mig att må dåligt. Helt åt helvete i magen dagar efter. Och lagom till vi kom upp ur plurret så kom regnet. Och som vanligt på landet finns det massa inkompetenta vakter och skit. Så när vi kom till arenan frågade vi var vi skulle in.
- Ni får stå i biljettkön.
När vi kommer fram, då har regnet övergott till störtskur, säger dom i kassan att
- Ni får gå runt, ni ska in på andra sidan.

Jaja, inget annat att göra. Stämningen var från vår sida inte den bästa alls. Jag var förbannat seg i halsen och satt ner den mesta tiden. Så jag bidrog inte värst mycket.

Matchen. 2-2. Vi hade vänt till 2-1 och på övertid får Castro-Tello bollen. Jag anade oråd när han skulle in mot mål. Man får fan tänka lite. Han blev av med bollen och Sundsvall kom upp i ännu ett anfall, och i 92/93 minuten gjorde dom 2-2. Det kändes som en jävla förlust. Kanske var det ett ok resultat men sättet vi tappar på är förbannat dåligt.

Efteråt blev det lite hets. Inget speciellt men ingen ansvarig vågade sig ut. Till och från kändes det som det kunde urarta men det var lungt. Hemresan var sådär... Bajen Assholes ägde Ultras. Många sov eller försökte sova. Jag kunde inte somna trots sömnisar.

Här kommer ett gäng bilder som man kan klicka på

2010.07.22 Simon Helg igår

Såhär går det till när Simon Helg avgör matchen mot BP. Inte bästa kvallitet men skitsamma just nu


2010.07.22 Bajen till semi

Det var en jävla match. Men vi spelade faktiskt bra till och från. På plusfronten bör: José. Petter. Simon och Linus hamna. Inte långt efter kommer både Jarpa och hör och häpna - David Johansson som jag redan förra matchen tyckte har blivit bättre. Givetvis ska Johannes Hopf få beröm, även om han släppte in 2 mål, men det var snarare försvarets fel.

De som förtjänst en rejäl pungspark är: Domaren som var så usel. Jag skulle verkligen vilja se det mål han dömde bort. För att blåsa offside på ett skott är inte klokt. Och sen vår utvisning. Det var ju Pablo som dummade sig vilket han kan vara bra på. Att bajaren drog bollen mot sidlinjen men träffade Pablo med en kanonträff var dock jävligt roligt men Pablo var ju inte sen att få jätteont. Han kan vara så förbannat dryg.

Stämningen var bra. Och det blev rejäl hets efter varje tabbe som domaren gjorde. Jag brukar försöka se objektivt även när det gäller Bajen, det var hur som helst jävligt skönt att vi vann till slut (på straffar) annars hade det verkligen känts som om domaren hade bestulit oss på ett mål och mycket annat.

Sen var det det där med Jesper Blomqvist. Jag tycker inte han ska spela. Visst, han kan vara duktig men han ska inte spela. Framför allt inte när han varit nere i Båstad och spelat kändisvolleyboll. Var det därför han fick byta efter 10 jävla minuter. Pinsamt, skadad eller inte, pinsamt.

Nu får vi möta HeIF, Kalmar eller Mjällby i semin. Jag vet faktiskt inte vad som skulle vara bäst. Tyvärr tyckte jag hörde något om bortamatch. Ekonomin vill inte vara på samma nivå som jag.

2010.07.18 Bajen är borta nu va?

Idag vände superettan, men ingen vändning för oss. Två matcher mot Falkenberg, 4 halvlekar och inte ett mål, varken för oss eller dom. Dagens match saknade tempo och vissa tillfällen var det ett riktigt sömnpiller.
Hur fan kan Tobias Holmqvist få spela? Han ska skämmas som ens tar på sig vår vackra tröja. Men framförallt ska Borgqvist skämmas. Det är så jävla värdelöst. Varför byter man inte Castro-Tello så sent? Kanske borde väl Linus gjort något mål. Men nu vill det sig inte. Det är 9 poäng upp till toppen, jag hade lite hopp innan förra matchen hemma mot Falkenberg men nu är det inte mycket hopp kvar.

Starkt med så mycket folk på plats. Dryga 4000 på läktaren och det kändes som det var... Bara Bajare. Det känns dock som om spelarna sviker oss.

Lite betyg, en del kan ju diskuteras

40. Johannes Hopf
Väldigt stabil. Han måste få stå vidare även om Rami blir frisk nångång. Det känns som om försvaret litar på Hopf också. 7/10

2. David Johansson
David har faktiskt blivit lite bättre på senare tid. Han gör inte bort sig sådär fatalt som vi sett länge nu. Han sliter på bra men gjorde en sämre andra halvlek 4/10

3. José Monteiro
Ännu en back som sliter på bra. Men jag tycker ändå att han är lite ojämn. Hans fysik behövs hur som helst. 5/10

20. Filip Bergman
Filip kommer fel i vissa lägen, vilket han inte bör göra med sin rutin. Varnad i första halvlek på grund av att han kom fel. Fick gå av skadad i andra halvlek. 4/10

22. Mauro Saez-Jarpa
Jarpa försöker att hänga med upp i anfallen och kom med en hel del bra inlägg. 5/10

15. Petter Furuseth
Jag förväntar mig mer av Petter även om han är en av våra bästa mittfältare. Men samtidigt kan ju han inte stå för allting. Hittar ändå ofta fram till anfall 5/10

14. Sebastian Bojassén
Tar för sig bra och har en bra fysik. En helt ok mittfältare med en förmåga att vara lite ojämn 5/10

10. Andreas Dahl
Borde skjuta mer. Han stannar upp spelet och passar bak hela tiden. Tråkigt. 3/10

26. Simon Helg
Osynlig men får upp farten då och då. Det är v'äl snart dags att göra ett mål. 4/10

16. Tobias Holmqvist
Sämst i Bajen. Lyckas inte med ett jävla skit. Med honom i laget är vi bara 10 man. 1/10

17. Linus Hallenius
Precis som med Petter kan inte Linus stå för allt i anfallet, men det är det han får göra ändå eftersom Holmqvist är så usel. Spelar bra med Helg samt står för styrka och fart. Osynlig då och då samt borde gjort mål. 6/10

2010.06.13 Dagen efter

Igår spelade Bajen mot Falkenberg. Hemma. Det borde ha varit en vinst. Jag tror nästan alla hade räknat med en vinst så det är förbannat trist att det blev 0-0. Och jag vet inte ens om en bajenseger hade varit rättvisande. Dom var verkligen dåliga igår. Drygt 6000 på läktaren, vilket DN beskrev som storpublik. Jag förstår inte vad som händer, men det är Bajen det handlar om, då kan vad fan som helst hända.

Det känns som en käftsmäll varje gång det inte vill sig. Vi går på hemmamatcher och åker på bortamatcher, vi gör så mycket vi bara kan men ändå presterar dom inte ett skit. Som tur är går dom andra matcherna vår väg mer eller mindre. Men vi ska fan inte behöva bry oss om vad andra lag presterar. Jag tror inte vi kommer gå upp i år, visst skiljer det inte många poäng upp till toppen. Men vi beter oss inte som ett topplag ens. Och som sagt, vad andra lag gör är skitsamma. Serien är jämn men fotbollen är fruktansvärt dålig över lag.

Ingen storpublik direkt Falkenbergsklacken Skitmatch

* * * * * *

Nu har jag börjat att tänka på låtar inför nästa skiva. Den kommer bli mer som den första när det gäller inspelning. Jag får hjälp med själva inspelningen + trummor och bas. Jag har tänkt att det ska bli riktigt svängig punk med allsångskörer ala typ Sham 69. Just nu är det svåra att få motivation till texter. Men det släpper väl snart.

Om det är någon som har idéer är det bara att hojta till. Likaså om någon vill att jag gör en cover på nån låt så är det bara att hojta. Det är kul att det är många som uppskattar båda skivorna trots att dom är så olika. Men dom som föredrar den första kommer nog att gilla den kommande.

* * * * * *

Jag har inte orkat skriva så mycket här, det är också något som går i intervaller. Just nu vill jag bara ha ett par raka segrar. Skål för oss!