2010.05.26 Bilder från gårdagen

Sådär, eftersom bilderna är blurrade så tänkte jag skriva namnen på personerna som döljer sig bakom. Det kan ni läsa på sida 64577989. Den näst sista bilden blurrades efter begäran. Tack för en bra resa. Äckelmatch

Klicka på bilderna så blir dom större (behöver man skriva ut det år 2010?)

JKPG borta JKPG borta JKPG borta

JKPG borta JKPG borta JKPG borta

JKPG borta
JKPG Borta JKPG Borta

JKPG Borta
JKPG Borta JKPG Borta

2010.05.26 Nykter tokresa

Vad nu, "har du ramlat och slagit dig" fick jag som sms från Stiffe när jag berättade att jag skulle köra ner till Jönköping. Men nej, jag fick bara ett ryck och tänkte att jag kunde ställa upp, och vara bland folk nykter. Det gick bra. Jag ska försöka att förklara resan. Fan, jag sitter med en Pripps Blå på flaska och varvar ner, och försöker tänka. Jag försöker hitta min minneskortsläsare, men den har tydligen försvunnit, jag fattar inte hur. Så tyvärr kommer inga bilder nu, jag måste ju dessutom blurra dom för fan. JAG HITTADE KORTLÄSAREN...Så nu blir det photoshop och senare kommer bilderna

Det blev väl en cirka 4 stopp på vägen ner, vår bil låg före de två andra minibussarna men vi mötte upp dom några gånger. Tror några badade i Motala Ström, om jag inte minns fel. Det finns en del sköna bilder och filmer där. En misslyckad roundkick och flera som gick i backen. Söder Bröder visar sån fin kärlek för varandra. Det var rejält party där, men i vår bil var det ganska lungt. Det dracks öl men ingen dyngfylla och spyor som tur var, den enda vad jag vet som spydde var "Spyan", det är inte för intet som han har det smeknamnet. Övrigt, i bilen var det kaos trots allt, jag var övertrött typ och babblade om det mesta, och det mesta var helt orelevant för alla, men jag tyckte jag skulle säga det ändå. Krig utbröt då och då angående musik. Framför allt på hemvägen då jag ville spisa Kalle Moreus, PUNK och Rockabilly men dom andra ville höra disco och såndär kommersiell musik som jag inte kan hantera. Men jag tycker ändå att vi fick en lagom dos av allt.

Vi lyckades ta oss fram till arenan eller vad det var, läktaren som var byggd för oss var inte klar, så det stod ett 15-tal poliser och vaktade den läktaren, wohoo vilket underbart jobb. Träffade massa bra människor där nere. Bl.a Snucke så klart, som gick loss på en bajjamajja så jag fick lägga band på honom innan någon mer auktoritär människa gjorde det, tror han kunde fått tillbringa kvällen i cellen om det var så. Mer människor mer snack lite titt på det som hände på planen, jag orkar verkligen inte skriva om matchen, det skulle bara göra mig upprörd.

Klacken var rätt stor, det kommer bilder senare. Allt folk omkring, 70 ultras nere på en vardag, det är starkt. SB, UB och HU och säkert fler, ja KGB förståss. Stockholm Södra och så den där 77. Sen var det såklart många "bönder"-bajare från runt om södra sverige. Speakern sa något om publikrekord tyckte jag, sen hälsades alla välkkomna till nästa match... så nu måste vi alla gemensamt ta oss dit till nästa. Jag såg bara delar av matchen där jag stod, men jag såg tillräckligt, så jävla ineffektivt, och att bara ha EN målskytt är ju sjukt.

Det är så jävla svårt, jag älskar verkligen människorna runt det hela, alltså vi supportrar den lojala uppbackning som finns är helt unik. Jag ser så mycket punk i det hela med att man håller ihop... En för alla... Men det vi har bland oss mer och mindre aktiva är genuint, tack som fan! Men det laget gör och så tränarna som bör säga upp sig nu! Jag sitter faktiskt och kollar i den rosa sporttidningen nu. Där jag ser att folk hoppar av (Törnsten) och/eller får sparken (Janne Mian) Och enligt Expressen har vi fått en ny ordförande?

Jag ska faktiskt göra så att jag lägger in några citat från AB (mina kommentarer i svart/bold)

"Tränaren Jesper Blomqvist var trots förlusten inte allt för nedstämd efteråt.
– Resultatet var negativt, däremot är vi nöjda med prestationen. Det är väldigt små marginaler och vi spelar helt okej emellanåt, säger han till TV4 Sport, och fortsätter:
– Vi är nöjda med killarnas prestationer. Vi har några riktigt fina lägen innan de gör sitt 2–1-mål."
Hur fan kan den där lissmande jävlen vara nöjd? Förlust på förlust. Försvinn från VÅRAN klubb.

Filip Bergman skyllde på planen, hur länge ska det behöva ske, jag menar inte att planerna ska vara topp, men dom är elitspelare och ska fan kunna behärska konstgräs-leråker-toppgräs-grus

"
– Det gäller att hänga med, så klart, men samtidigt... alla slår ju alla. Det är ingen katastrof att förlora heller."
Det här är inget citat från en pappa i en knattematch. Det här säger vår styrande tränare Borken. Det är ingen katastrof att förlora... HUR FAN... Försvinn från VÅRAN klubb.


Han avslutar sin sågning med en liknelse:
– Om man inte har kontinuitet och tydliga roller, till exempel med en sportsligt ansvarig i styrelsen så blir man en fisk utan huvud som bara irrar omkring. Man brukar ju säga så: att en fisk ruttnar från huvudet.

-Janne Mian
Det ligger något i det. Jag tror på kontinuitet som fan.

"Svenska fotbollförbundet underkände läktaren eftersom den delvis bestod av lösa delar som eventuellt kunde användas av fansen."
Undrar om det var äcklet Lagrell som var där och kollade. Det är väl klart att lösa delar skulle användas, jag har en hel del i min lägenhet som behöver fixas.

OCH FÖR FAN!!! SLUTA GRÅTA I MEDIA...TA SKITEN INTERNT

Det var nog allt den här gången, det hände givetvis mycket mer, men inget som bör skrivas här...haha.

 

Nu tänker jag sova nån timme innan hyrbilen ska lämnas igen. Stilnocten lär ju behöva gå ur också. Bilder kommer senare. Tänkte även göra en video. Om någon vill att jag ska göra den till någon speciell 77-låt så är det bara att säga till så ska jag fundera. God natt (05:36)


2010.05.23 Kommande

På tisdag kör jag ner och hem igen för 90 minuters fotboll. Men det är ju inte bara fotbollen, det är ALLT annat. Ja så länge vi klarar oss utan tofsvippor så kan jag säga att ALLT innehåller det man vill vara med om. Det ska bli skönt att komma iväg på en ro

Hoppas på att kunna sälja lite skivor och tröjor där nere i 'jönköping. Min ekonomi skulle verkligen behöva det.

Sen på lördag är det Vilda Väsby hemma. Ja, det ska vara 6 poäng. Frågan är om det blirt.

Mer om matcherna/resorna/kaoset/glädjen och hatet kommer.

2010.05.13 Jack is back

Nej, det handlar inte om Jack, Uffe Lundells Jack alltså. Jag tänkte bara skriva en jävla massa skit för att primadonnorna med de två idiotiska tränarna i spetsen inte förtjänar att skrivas om. Eller, det som har skrivits av HFB på Speakers räcker alldeles utmärkt.

Men Jack is back är ett uttryck från Våra Bästa År, nej det är inte serien med Al och hans familj. Det är serien om Bradys, Hortons och alla andra familjer i Salem. När Jack blev dödad av "The Salem Stalker" för några år sedan grät jag, jag har gråtit till TV förut. Som när Bimbo dog i Tre Kronor. Men Jack, han överlever alltid. Han tros vara död nu igen men ligger på ett sjukhus och...tadaam LEVER. Frågan är nu bara hur det ska bli med allt. När Jennifer och Frankie ska gifta sig.

Prylen är att jag ligger massor av avsnitt efter. Men jag har dom nerladdade på min dator. Datorn som kraschade häromdagen. Jag har en jävla massa jobb och annat som inte går att ersätta i den datorn också. Det är fan dödens när sånt händer. Just nu har jag fått igång min gamla dator. Den låter som ett helt polskt brunkolskraftverk och är lika slö som vilken av våra spelare som helst.

Nej, jag kommer aldrig att hata Hammarby. Givetvis inte, men att hata de som sägs representera oss som pissar på oss gör jag utan att tveka. Och att säga att spelarna ska gå ut och ha kul är fan det värsta slaget i ansiktet nånsin. Dom ska inte ha kul, dom ska möjligen glädja oss genom att FÖRSÖKA spela fotboll. Men när dom inte ens försöker då är det inte roligt för oss. Och när det inte är roligt för oss bör dom få veta det.

Jag var inte på plats, men varför tilläts deras målskytt håna oss?

När flera spelare är sämre än David Johansson är det illa. Att vi har en jävla massa dvärgar är illa. Att vi har två tränare som är så långt ifrån Tony Gustafsson när det gäller att visa passion är illa. Allt är illa.

2010.05.04 Assyriska-BAJEN

Idag var vi fan taggade, idag visade vi och trots alla ommöbleringar så gav vi inte upp. Till slut kom det, ett magiskt mål av Linus med stor hjälp av Castro-Tello. Det kanske inte var en stor fotbolssunderhållning men det var kamp, en kamp som vi vann och det är det viktigaste. Give me Hopf Johannes... känns mycket mer stabil än Rami. Jag hoppas och vill att Hopf får fortsatt förtroende. Undrar vad det skiljer i lön mellan Rami och Johannes?

Att sätta pluspoäng efter den här matchen är svårt. Så därför skriver jag nån kommentar efteråt. Jag brukar bara köra start-11:an men med alla byten blir det några fler.

40. Johannes Hopf [ +++ ] hur stabil som helst
22. Mauro Saez Jarpa [ ++++ ] Jag tycker grabben var bäst på plan
20. Filip Bergman [ ++ ] Jag förväntar mig fortfarande mer. Gick ut skadad
13. Isak Dahlin [ +++ ] Tryggheten i försvaret
2. David Johansson [ ++ ] När han inte syns är han som bäst
19. Vladica Zlojutro [ ++ ] Ok insats men saknar teknik, bra skott dock
14. Sebastian Bojassén [ ++ ] Jag kanske är snål men han var inte medverkande
8. Fredrik Söderström [ ++ ] Borde visat mer med sin rutin
23. Maic Sema [ + ] Tyvärr, han håller inte
17. Linus Hallenius [ +++ ] Han gjorde trots allt mål men var väldigt ensam
7. Carlos Gaete Moggia [ ++ ] Tidig skada och svårbedömd
Avbytare
9. Sebastian Castro-Tello [ +++ ] Visade hjärta och att han vill ha en ord. plats
15. Petter Furuseth [ ++ ] Borde också visa mer med sin rutin i en sån här match
26. Simon Helg [ +++ ] Målskytt, spelade relativt lite, så om nån vill klaga har ni fog här

Det blir ett snitt på 2.36, en rejäl höjning sen förra matchen. Hoppas det går åt rätt håll. Vi höll en bra hög press hela matchen samt en relativt stabil defensiv. Hur som helst vann vi!

2010.05.02 Fan fan för fan

Ja vad ska man säga om matchen mot Peking? Vi var inte bra, men jag skyller lätt sista målet på Rami. Man kan faktiskt förvänta sig lite mer av en sådan målvakt som har en jävla stor lön. Jag håller med alla andra, han borde skänka sin månadslön till Hammarby. Han borde ha avdrag eller vad fan som helst. Det går inte att försvara nånting när det gäller det målet HAN är direkt ansvarig för.

Dom andra då? David är fortfarande en jävla skandal. Den dagen han slår en passning rätt ska jag fan börja gå i kyrkan. Filip gick bort sig gång på gång. Simon Helg var bra, Linus var bra. Men Dahl är fortfarande den mest osynliga spelaren nånsin. Visst, han slog in en straff men något mer gjorde han inte.

Såhär står det på hammarbyfotboll.se
"Att Bajen har den bästa publiken i Sverige visste vi redan, men den kärlek och det stöd ni ger klubben i dessa tider överträffar alla förväntningar."

Tänk om vi kunde få något tillbaka nångång. Bara något litet kanske?

Här är mina sedvanliga pluspoäng på start-11an

1. Rami Shaaban  [ - ]
2. David Johansson [ - ]
20. Filip Bergman [ + ]
13. Isak Dahlin [++ ]
3. José Monteiro de Macedo [ + ]
26. Simon Helg [ +++ ]
14. Sebastian Bojassén [ + ]
10. Andreas Dahl [ + ]
15. Petter Furuseth [ ++ ]
9. Sebastian Castro-Tello [ ++ ]
17. Linus Hallenius [ +++ ]

Det blir ungefär 1.50 i snitt. Det är INTE bra. Jag skyller inte hela förlusten på Rami, bara förlustmålet, hela förlusten får laget ta på sig. Som det är nu har vi inget i Allsvenskan att göra. Vinst mot Assyriska och Brage den här veckan är ett måste. Då kanske jag börjar ge lite mer plus.

I övrigt

Försäljningen av Gullmarsplan tröjan gick över förväntan. Det kommer nya, med lite tur finns dom till försäljning mot Brage. Annars blir det till nästa match. Det kommer finnas i XL, L, M och S så håll utkik där Sthlm-Södra har sin försäljning. Och såhär ser den ut. INGEN förbokning.

Gullmarsplan